Gazete Vatan Logo

Asker ailesine 1.500 TL yardım!

Projeden 17 bin 221 aile faydalanacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın başlattığı Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı, bugün hayata geçiriliyor. Program kapsamında Bakanlık, eşi veya oğlu askerde olan muhtaç ailelere 2 ayda bir 500 lira yardımda bulunacak. Projeden 17 bin 221 aile faydalanacak.

80 bin başvuru geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın eşi veya oğlu askerde olan ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulunma amacıyla başlattığı program için yaklaşık 80 bin aile başvuruda bulundu. Yapılan incelemeler sonucunda ilk etapta bin 221 ailenin programdan yararlanmaya hak kazandığı belirtilirken, geriye kalan 62 bin 779 aile için incelemenin sürdüğü belirtildi.

Tek seferde ödenecek

Yardımların geçtiğimiz Nisan ayı baz alınarak yapılacağı ve 17 bin 221 hak sahibi aileye 6 aylık bedel olan 1.500 liralık tutarın tek seferde ödeneceği açıklandı. Bakanlığın bugün toplam 16 milyon 558 bin lira ödemesi öngörülüyor.

Kimler yararlanacak?

Muhtaç Asker Ailelerine Yardım Programı’ndan ailesini geçindiren kişinin askere gitmesi durumunda muhtaç hale gelen aileler faydalanabilecek. Programdan faydalanmak isteyen ailelerin il ve ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na dilekçe, askerlik belgesi ve kimlikleriyle başvurması gerekiyor. Öncelikli olarak eş veya annenin başvurusun dikkate alınıyor. Maaş askerin evli olması durumunda eşine, evli olmaması durumunda annesine veriliyor.

Haberin Devamı