Gazete Vatan Logo

Çarşı Yeşilçam’a karşı!

Gezi olaylarında aktif rol alan siyah-beyazlı taraftarlar Türkiye’de ilk kez bir filme konu oldu

Çarşı Yeşilçam’a karşı!

Gezi olaylarında aktif rol alan siyah-beyazlı taraftarlar Türkiye’de ilk kez bir filme konu oldular.

Beşiktaşlılık ve Çarşı kimliğinin anlatıldığı “Asi Ruh” belgeselinden sonra beyaz perdeye aktarılan ilk film olan “Benimle Oynar mısın” 27 Eylül’de seyircinin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmenliği ve senaryosunu Aydın Bulut ile Eyşan Özhim üstleniyor. Uğur Polat, Eyşan Özhim, Ertan Saban, Selim Erdoğan, Arif Erkin ve çocuk oyuncu Rüzgar Boyle’nin rol aldığı filmde Pascal Nouma ve Feridun Düzağaç gibi Beşiktaş’ın simge isimleri de konuk oyuncu olarak rol alıyor.

‘Siyah-Beyaz aşkın hikâyesi’

Stüdyo aşaması tamamlanmak üzere olan filmin konusu Beşiktaş Fenerbahçe derbi maçıyla başlıyor. Sibel karakterini canlandıran Eyşan Özhim 9 yıllık cezaevi hayatından sonra uzak kaldığı mahallesi Beşiktaş’a dönüyor. Sahip olduğu her şeyi yitirdiğini, doğup büyüdüğü semtin değiştiğini gören Sibel, beş yıldır göremediği ve yetimhanede olan kızı Rüya’yı yanına alıyor. Sibel, kızının ayrı düştükleri süre içinde yokluğun ve yalnızlığın yerine Beşiktaş’ı koyduğunu görüyor. Bir erkek gibi davranan ve tutkulu Beşiktaş taraftarı olan Rüya ile Sibel’in macerası ise tam bu noktada başlıyor. Filmin ana temasında siyah-beyazlı renklere duyulan aşkın ve semtin hikayesi anlatılıyor. “Benimle Oynar mısın”, Beşiktaşlı olmayı, semt adabını ve Çarşı ruhunu izleyiciye yansıtıyor.


‘BELEDİYE VE KULÜPTEN MADDİ DESTEK ALMADIK’

Filmin senaryo ve başrolünde yer alan Eyşan Özhim şunları söyledi; “Projenin geçmişi 10 yıla uzanıyor. Ancak 3 yıl önce senaryoyu gözden geçirip üzerine bir çatı attık. Yönetmen Aydın Bulut Beşiktaş’ta doğup büyümüş biri. Sponsor yardımı olmadan tamamen kendi imkanlarımızla çektiğimiz bir film. Senaryoyu oturup birlikte yazdık. Beşiktaş Belediyesi ve Beşiktaş Kulübü’nden maddi yardım almadık. 102 dakikalık güzel bir film hazırladık.”

“1 milyon dolar borçlandık”

Eyşah Özhim filmi kendi olanaklarıyla belirterek şunları kaydediyor: “3 yıldır Beşiktaş maçlarını kaçırmıyorum. Çekimler için son 4 maçta İnönü’nün içindeydik. Kadın gözüyle Çarşı ve Beşiktaş semtini ve duyulan aşkı anlatıyor. Çarşı’yla birlikte onlarca maçları izledim. O insanları tanıdım. Yaşam alanlarımız bizim isteğimiz dışında değiştiriliyor. Bu filmi yapma isteğimiz İnönü’nün yıkılacak olmasıydı. İnönü’ye olan bağlılık ve sevgi projeyi hayata geçirdi. Semtimiz eski dokusunu kaybetmeye başladı. Cebimizden 1 milyon dolar harcadık. Projenin hayata geçmesi için borçlandık. Beşiktaş için bir şey diyebilirim: ‘Semtimiz erkek semti âşık eder herkesi.”

Videosunu izlemek için tıklayınız

Haberin Devamı