Gazete Vatan Logo

CHP'nin bir başkan adayı daha belli oldu!

ÇANAKKALE’nin CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan 2014 mart ayında gerçekleşecek yerel seçimler için partisinden aday adaylığını açıkladı, "Önümüzdeki 5 yıl için daha başkanlık yarışında bende varım" dedi.

CHP Merkez ilçe binasına eşi Hale Gökhan, Meclis üyesi Av. Muharrem Erkek ve Belediye Başkan Yardımcısı Ali Sürücü ile gelen Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, saat 12.30’ da CHP İl Başkanı Hamza Karagöz’ ün de bulunduğu toplantıda resmi başvuru dilekçesini sundu. Çok sayıda partilinin de hazır bulunduğu müracaat sırasında İl başkanı Hamza Karagöz ve merkez ilçe başkanı Nejat Önder, "Bende varım diyen başkanımız sayın Gökhan’a bu yarışta başarılar diliyoruz" dediler. Aday adaylığı resmi müracaatında ilk isim olduğu öğrenilen Gökhan, parti binası önünde toplanan yaklaşık 150 partilisine açıklamalarda bulundu.

BU KENTTE KİMSEYİ ÖTEKİLEŞTİRMEDEN YAŞIYORUZ

Ülgür Gökhan, "Bu kentte, özgürlük ve barış içerisinde, kimseyi dışlamadan, kimseyi ötekileştirmeden, farklılaştırmadan, hangi siyasi görüşte, hangi dini görüşte olursa olsun, herkese eşit davranarak, yani sosyal demokrat bir belediye başkanı olarak hizmet ettim. Onun için bu kent barışın kentidir" dedi.

DEVLETİN KARANLIK GÜÇLERİNDEN HESAP SORULMALIDIR DEDİ

Başkan Gökhan, bugünkü Ak Parti iktidarının yapmaya çalıştığı ancak bir türlü beceremediği açılım sürecini Çanakkale’ nin başlattığını belirterek şöyle konuştu:

"Açılım sürecini bu kent başlattı. Burada Diyarbakır Sur belediyesi ile kardeş kent olduk. Tunceli Kırkmeşe köyü ile kardeş kent olduk. Benim, Akil Adamlar geldiğinde söylediğim bir söz çarpıtılmaya çalışılıyor. O sözü sizlerin huzurunda tekrar edeceğim. Ben dürüst siyaset yapan bir adamım. Kimseyi bu güne kadar kandırmadım. Yalan söylemedim. Yalan da söylemeye niyetim yok. Kardeş kent olduğumuz yerlere gittik. Oradan insanlar buraya geldi. Geçen sene Cumhuriyet meydanında, Kardeş türküler konserinde, Sur Belediye Başkanının eline mikrofon verip, hitap ettirdim bu kentte. Var mı böyle bir babayiğit. Akil adamlar toplantısında söylediğim söz şu dur. ’Devlet Kürtlerden özür dilemelidir’ dedim. Neden? Çünkü, burada köyü yakılan, dışkı yedirilen, dili engellenen bu insanlara bunu Türk milleti değil, devletin karanlık güçleri yapmıştır. Onlardan hesap sorulmalıdır. Onun için söylediklerimi kimse çarpıtmasın. Sonunu kadar söylediklerimin arkasındayım."

TARİH GAFI YAPTI

Başkan Gökhan, yapacağı yürüyüş için inancını açıklarken bir tarif gafı yaptı. Gökhan, "Kesinlikle şuna inanıyorum. 30 Mart 1914 tarihinde" dediği sırada kalabalık 2014 olarak tarihi düzeltti. Bunun üzerine başkan Gökhan, "İşgal yıllarından beri, yine 2014 tarihinde zafer yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin yani sizlerin olacaktır" dedi. Başkan Gökhan beraberinde eşi Hale Gökhan ile birlikte partilileriyle tek tek tokalaşıp, parti binası önünden alkışlar eşliğinde ayrıldı.

Haberin Devamı