Gazete Vatan Logo

Meclis'te 'Gezi Parkı' kavgası!

Taksim Gezi Parkı protestoları TBMM Genel Kurulu'nda tartışıldı

İçişleri Bakanı Muammer Güler TBMM’de Gezi Parkı protestolarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Güler dört müfettişin bütün iddiaları tek tek incelediğini söyledi. İşte Güler'in açıklamaları:

"Şuanda iki mülkiye ve iki polis müfettişi İstanbul’daki olaylarla ilgili bütün iddiaları tek tek inceliyor.Yazılı görsel medyada sosyal medyada bize intikal ettirilen görüntülerde eğer bir suç işlenmişse bunu gereği yapılacaktır. Polisin günlerdir görev yaptığını hatırlatmak isterim.Hak aramak şiddete dönüşmüştür, Bıraksaydık da Meclis'i mi işgal etselerdi?Mülkiye Müfettişleri olayları incelemeye başlamıştır.

Hak aram özgürlüğünü anlayışla karşıladığımızı ifade etmek isterim. Ancak illegal eylemlere bu meclis olarak hepimiz tavır alalım.

280 iş yeri, 6 kamu binası 103 polis otosu 207 özel araç bunlara verilen zararları ve 70 milyonu aşan zararları da görmemiz lazım. Cumartesi Pazar günü Ankara Kızılay’da saatlerce hak arama özgürlüğü için gerekli izin verilmiştir.

Ancak grupların Meclis’e Başbakanlığa yönelik saldırganlığa yönelik polis müdahale etmiştir. Kanunsuz eylemlere göz yumma lüksümüz yoktur. Bırakalım Meclis işgal mi etsinler? Hak arayan insanlarla illegal örgütleri aynı kefeye koyma hakkımız yoktur."

İçişleri Bakanı Muammer Güler'in ardından vekillerde 'Gezi Parkı' olaylarıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamalar sırasında Meclis'te tansiyon yükseldi.

İlk olarak MHP'li Oktay Vural söz alarak İçişleri Bakanı'na 'Sabah 5'te müdahale emrini kim verdi' diye sordu.

'KAMERALAR NİÇİN DEVRE DIŞI BIRAKILDI?'

Söz alan CHP Milletvekili Mahmut Tanal ise Güler'e 'Polisler caddelerde su tanklarıyla hukuksuz bir işlem yapmıyorlarsa ara caddelerdeki o kameralar niçin devredışı bırakıldı?' diye sordu.

Tanal şöyle konuştu:

'Polisler caddelerde su tanklarıyla hukuksuz bir işlem yapmıyorlarsa ara caddelerdeki o kameralar niçin devre dışı bırakıldı Sayın Bakan? Eğer o halka çapulcu diyorsanız ben de o çapulculardan birisiyim. Siz zalimsiniz, siz diktatörsünüz, siz Amerikanın uşağısınız. Biz sizin bu diktatörlüğünüze son vereceğiz.'

'HALKI TAHRİK EDEN SİZLER DEĞİL MİSİNİZ?'

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, 'Eğer AK Parti'nin demokratik anlayışı olmasaydı bu eylemler yapılamazdı. 'Allah'tan bir kaç tane ölü çıksa da biz bundan rant elde etsek' diyorsunuz. Sosyal medyada halkı tahrik eden sizler değil misiniz? Ama artık bu millet sizi iktidar etmeyecektir.'

'HEPİMİZ SABUN HALİNE GELİRDİK'

Söz alan CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan da, 'Başbakanınız niye kaçtı? Polislere 'bunların işini bitirin' deyip neden kaçtı? Siz bizi 1930'larda yönetseydiniz hepimiz birer sabun haline gelirdik' ifadesini kullandı.

AK Parti ve CHP'li vekiller arasında çıkan gerginlik sebebiyle oturuma 10 dakika ara verildi.

Haberin Devamı