Gazete Vatan Logo

Hukukçular bile şaşkın!

Casusluk davasında öyle bir şey ortaya çıktı ki...

İzmir'de görülen "gizli bilgi ve belge bulundurma" davasında yer alan ifadelerin aynısının İstanbul'da 'Askeri Casusluk' davası iddianamesinde de yer aldığı ortaya çıktı.

İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen 16 Nisan'da başlayan 49'u muvazzaf asker 79'u tutuklu 357 sanığın yargılandığı 'Gizli bilgi ve belge bulundurma' davasıyla, İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen yıl sonuçlanan 55 muvazzaf askerin yargılandığı 'Askeri Casusluk' davası iddianamesindeki bazı ifadelerin benzer olduğu ortaya çıktı. Satır satır aynı olan ifadeler hukukçuları şaşırttı.

İstanbul 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın iddianamesi 250 sayfadan oluşurken, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde halen görülmekte olan davanın iddianamesi bin 937 sayfa.

İstanbul Belge Temin Etme Davası'nın iddianamesinde, "DSH semineri 2008 konu no 3.ppt" vurgusu yer alırken aynı satırlar, İzmir merkezli yürütülen gizli belgeleri temin etme davasının iddianamesinde bulunuyor. İstanbul merkezli davanın iddianamesinde söz konusu satırlar, "Askeri bilgilerin yer aldığı gizli ibareli DSH konu no 3.ppp isimli powerpoint sunum dosyasının olduğu anlaşılmıştır" vurgusu içerisinde geçiyor. Aynı satırlar İzmir merkezli davanın iddianamesinde, "Söz konusu arşiv dosyası içerisinde DSH semineri 2008 konu no 3.ppt dosyasının bulunduğu, şifreli olduğu tespit edilmiş, şifresi bilinemediği için açılamamıştır. Çalışmalar devam etmektedir" biçiminde yer alıyor.

Sadık Tuna ismi, İstanbul'daki belge temin etme davasının iddianamesinde de İzmir'deki davanın iddianamesinde de yeraldı. Anılan isim, İstanbul'daki iddianamede, "İzmir'den Sadık Tuna Astsubay'ın gönderdikleri isimli klasör içerisinde 3 adet jpg. dosyası bulunduğu..." vurgusu içerisinde geçiyor. Aynı isim İzmir'deki iddianamede, "Yukarıda özellikleri yazılı bulunan Sadık Tuna'nın ajandası 1 jpg.", "Sadık Tuna'nın ajandası 2. jpg." ve "Sadık Tuna'nın ajandası 3.jpg resim dosyası incelendiğinde..." ifadelerinde yer alıyor.

Ebru Sanver ismi de her iki iddianamede de yer alıyor. İstanbul merkezli belge temin etme davasının iddianamesinde, "Mücahit Şişli Oğlu Amiralden Şafak Yürekli Albay aracılığıyla gelen Ebru Sanver hanımefendinin özel şiparişi" ifadesinde yer alan Ebru Sanver ismi İzmir merkezli belge temin etme davasının iddianamesinde, "Öncelikle Ebru Sanver Hanımefendi ulusal ve uluslararası çapta çok önemli ve özel bağlantıları olan, politik ve siyasi yönü kuvvetli, ulusal ve uluslararası güç odakları, politik ve finans merkezleri ile eş güdümlü çalışabilen özel bir kişidir" vurgusunda yer alıyor.

Ferdi Arıcı ismi de her iki iddianamede bulunuyor. İstanbul'daki davanın iddianamesinde, "Bir kayıt cihazıyla bir bayan ve erkek şahsa ait görüntülerin yer aldığı, görüntüdeki erkek şahsın Ferdi Arıcı olduğu ..." vurgusu bulunurken, İzmir'deki davanın iddianamesinde Ferdi Arıcı ismi "Yukarıda adı ve özellikleri belirtilen Ferdi Arıcı dho öğrenci 37 nolu kayıt.avi isimli video dosyası incelendiğinde söz konusu video dosyasında bir erkek ve bir bayana ait müstehcen cinsel içerikli görüntülerin yer aldığı tespit edilmiştir" ifadesiyle yeraldı.

Ayrıca İstanbul'daki adli süreçte de bir adet beyaz renkli erkek iç çamaşırının ele geçirildiği, İzmir'deki süreçte, bir adet beyaz renkli erkek iç çamaşırının ele geçirildiği her iki iddianamede de yer alıyor.

Her iki iddianamede de adı geçen Ebru Sanver, 500. Yıl Vakfı'nın etkin isimleri arasında yer alıyor. 500. Yıl Vakfı'nın amacı şu ifadelerle anlatılıyor: "Din ve vicdan hürriyetini korumak için bağnazlık ortamından kaçarak Türk toprağını vatan seçen Musevilere kucak açan Türk Milleti'nin insancıl yaklaşımını en geniş şekilde yurt içinde ve yurt dışına duyurmak ve Musevi yurttaşlarımızın şükran ifadelerinin açıklanmasına yardımcı olmaktır."

İzmir'deki davaya giren avukatlar iki davanın iddianamesinde yer alan bu benzerliklerin herkesi şaşırttığını belirtti.

Haberin Devamı