Gazete Vatan Logo

Flaş!.. Flaş!.. İşte TRT'nin kararı!

Canlı yayınlayacak olan TRT'nin bir önlem alıp almayacağı, RTÜK kurallarına aykırı bir eylem yapılması durumunda yayına devam edilip edilmeyeceği merak konusuydu.

Flaş!.. Flaş!..  İşte TRT'nin kararı!

Eurovision’da Finlandiya adına yarışacak olan Krista Siegfrids’ın ülkesinde eşcinsel evliliğin yasak olmasını protesto etmek için hazırlık konserinde bir kadın dansçısıyla öpüşmesinin ardından gözler yarışmaya çevrildi. Eurovision’u canlı yayınlayacak olan TRT’nin böyle bir sahneyi yayınlayıp yayınlamayacağı merak ediliyordu. TRT yetkilileri konuyla ilgili VATAN’a şunları anlattı; “Ortak yayın, bizlere şifre veriliyor oradan yayına ulaşıyoruz. bu durumda onlar ne verirse bizde de o yayınlanacak. Sansür olmayacak. Ancak Eurovision çekim ekibi çok profesyonel, öyle protestolara yer vermez. 1 gün öncesinden canlı yayında aksilik çıkarsa düşüncesi ile sanatçıların saçlarına tokalarına varana kadar her şeyiyle bire bir bant yayını çekiyorlar”

Flaş.. Flaş..  İşte TRTnin kararı

TRT'DEN CEVAP

Türkiye, yarışmaya katılmasa da TRT, Eurovision'u canlı olarak yayınlayacak. TRT yetkilileri ise olaya şöyle yaklaşıyor: "Rejinin yönetimi bizde değil. Çok profesyonel bir yönetim ekibi var. Diyebiliriz ki, dünyanın en iyi çekimleri Eurovision yarışmalarında olur. Dolayısıyla takdir onlarındır. Bizim müdahale şansımız yok. Bu konunun dışındayız. Hiçbir şeyi şansa bırakmıyorlar. Olimpiyatlar gibi büyük bir organizasyon. Çekim anlamında olimpiyatlardan bile daha profesyonel."

Bu yıl 58.'si düzenlenecek olan 2013 Eurovision Şarkı Yarışmasının yarı finalleri 14 ve 16 Mayıs, finali ise 18 Mayıs'ta İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilecek. Eurovision 2013'e Finlandiya'dan katılacak olan Krista Siegfrids, ülkesi Finlandiya'da eşcinsel evliliklerin yasak olmasını protesto etmek için sahnede kadın dansçısı ile öpüşecek. Eurovision 2013 Finlandiya şarkısının provasını ve tanıtımını yapan Krista Siegfrids, Amsterdam'da sahnede kadın dansçısıyla öpüştü.

Haberin Devamı