Gazete Vatan Logo

Son seçim anketi

AKP MYK toplantısında son seçim anketi Erdoğan'a sunuldu.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) son dönemin en uzun toplantılarından birini gerçekleştirdi.

OY ORANI YÜZDE 50.2

Akşam Gazetesi'ninn haberine göre; Toplantıda yeni Anayasa sürecinden akil insanlara, seçim çalışmalarından son anket verilerine kadar önemli konular masaya yatırıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan ve 5 saat süren toplantıda, yeni Anayasa konusunda Meclis Başkanı'nın parti yöneticilerine verdiği sürenin beklenmesi kararı alındı. AK Parti'nin oy oranının ise yüzde 50.2 olduğu kaydedildi.

ÖCALAN'IN TALEBİ OLMAMIŞ

Toplantıda Başbakan Erdoğan'ın, "Akil insanların sürece çok önemli katkılarının olacağını düşünüyoruz" dediği öğrenildi. Belirlenen isimlere telefonla bildirimlerin yapıldığı da kaydedildi. Listede yer alan isimlerin bir an önce çalışmalarına başlaması için gerekli altyapının hazırlandığı bilgisi verildi. Başbakan Erdoğan'ın, BDP ve Kandil'den gelen taleplere karşın, terör örgütünün başı Abdullah Öcalan'ın yasa çıkarılması yönünde bir talebinin kendilerine iletilmediğini söylediği öğrenildi. Başbakan'ın "Bu talepler çözüm sürecine de darbe vuruyor" değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.

Erdoğan'ın, bugünkü AK Parti grup toplantısında Akil İnsanlar Heyeti'ni açıklayıp açıklamayacağı da merak konusu oldu.

O ÇALIŞMA BEKLENECEK

Anayasa değişikliği konusundaki çalışmalar da toplantıda masaya yatırıldı. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in, Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyelerine 5 Nisan'a kadar verdiği sürenin de beklenmesi yönündeki görüş ağırlık kazandı. Buna göre, Çiçek'in 8 Nisan'da Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle yapacağı son toplantıya göre AK Parti, kendi adımını atacak. Teklifini, muhalefete de sunarak süreci işletmeye başlayacak.

SÜRECE DESTEK YÜZDE 64

Toplantıda seçim süreci ve anketler de masaya yatırıldı. ANAR'a yaptırılan son kamuoyu araştırması değerlendirildi. Çözüm sürecine halkın yüzde 57,7'lik desteği olumlu değerlendirilirken, kararsızlar da dağıtılırsa desteğin yüzde 64'e ulaştığı bilgisi verildi.

CHP YÜZDE 23 MHP YÜZDE 14

Akşam'dan Hakkı Kurban'ın haberine göre partilerin Mart ayı oy oranları da açıklandı. Buna göre AK Parti'nin son oy oranı yüzde 50,2 olurken, sırasıyla CHP yüzde 23,2, MHP yüzde 14,6 BDP de yüzde 7,8 oyda kaldı.

Haberin Devamı