Gazete Vatan Logo

Cinci hoca fena çarpıldı!

150 TL'ye çocuk vaat ediyordu ki...

Sultanbeyli'de polis, hastalıklara şifa bulduklarını ileri sürerek insanları dolandıran 'cinci hoca' olarak bilinen şahıslara operasyon düzenledi. Para karşılığında insanlara çeşitli vaatlerde bulunan sahte hocalar, müşteri kılığındaki polislere de aynı şekilde davaranınca yakayı ele verdi. Müşteri kılığındaki polislerden çeyrek altın isteyen sahte hocanın diyalogları gizli kamera ile görüntülendi.

Çeşitli hastalıklara yakalanan, ya da manevi sıkıntıları olan insanlar çare bulabilmek için farklı yöntemlere başvuruyor. İnsanların sıkıntılarını fırsata çevirmek isteyen bir çok dolandırıcı da çeşitli yöntemlere başvuruyor. Bunlardan bir tanesi de hiç bir dini bilgiye sahip olmayan ve kamuoyunda 'cinci hoca' olarak bilinen sahte hocalar. Sultanbeyli'de vatandaşların şikayetleri üzerine harekete geçen polis, sahte hocalara yönelik operasyon düzenledi.

İlk operasyon çeyrek altın karşılığında insanlara şifa dağıttığını söyleyen sahte hoca M. F.'ye yönelik oldu. Y. K. isimli gencin eşininin hastalığına çare bulmak için gittiği M.F. 'nin dolandırıcı olduğunu anlaması üzerine, polisin de desteğiyle Y. K., bu kez gizli kamera ile gitti. Sahte hocanın insanları kandırması saniye saniye kaydedildi.

Görüntülerde; sahte hoca Y.K. isimli genci karşısına oturtuyor ve içine su koyduğu tasa çeyrek altın atmasını istiyor. Altını alan sahte hoca bir şeyler okumaya başlıyor. Belli bir süre sonra okuduğu şeyi bırakan şahıs Y.K isimli gence ortaya koyduğu tasın içerisine bakmasını ve neler gördüğünü kendisine anlatmasını istiyor. Y.K. isimli gençte belli hayvanları gördüğünü ve net göremediğini söylüyor. Sahte hoca bunun üzerine yine bir şeyler okumaya başlıyor.

Görüntüleri izleyen polis, evde yapılan arama sonrası 12 adet kalem, jiletine sarılmış atkuyruğu, at kılı, 11 adet muska, 1 adet balmumuna sarılmış muska bir kitaba el koydu. Sahte hoca ise gözaltına alındı.

İkinci operasyon ise çocukları olmayan aileleri, ikiz çocuk vaadiyle kandıran İ. A.'ya yönelikti. Bastırdığı kartvizitlerle kendisini ‘Hekim Molla Muhammed’ olarak tanıtan İ. A. isimli sahte hoca da çocukları olmayan genç çift kılığındaki sivil polislere 150 lira karşılığında çocuk vaadinde bulununca yakayı ele verdi. Adına düzenlediği kartvizitleri ilçenin çeşitli yerlerine asan sahte hoca, guatr, migren, romatizma, kireçlenme, meme kanseri, astım, sara, basur, böbrek taşı, kısırlık, kadının kocasına itaati, kaçan gibi kimsenin eve dönmesi ve tüm hastalıklara şifa olduğunu duyurdu. Kartvizitte yer alan telefonu arayan sivil polisler, çocuklarının olmadığını ve bu sorunlarına derman olup olamayacağını sahte hocaya sordu. İşlek bir caddenin üzerinde bulunan bir çay ocağına polisleri davet eden sahte hoca, çocuk yaptırmak için işinin zor olduğunu ve başlangıç için 150 TL ile paralarını alacağını söyledi. Görüşme anlarını kamera ile kayıt altına alan polisler, sahte hocayı göz altına alırken, Sultanbeyli Zabıta ekipleri de etrafta bıraktığı kartvizitler nedeniyle sahte hocaya çevreyi kirletmekten dolayı 2 bin lira para cezası kesti.

Haberin Devamı