Gazete Vatan Logo

Şeker gibi kadro!

Sivas'ta şekerleme işi yapan Halim Gündoğdu, bakanlık kadrosuna alındı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın geçici görevle atanan Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki ilk sivil özel kalem müdürü, Sivas'ta şekerleme işi yapan Halim Gündoğdu, bakanlık kadrosuna alındı. Atamasıyla daha önce askerlerin görev yaptığı Milli Savunma Bakanlığı'nda sivil özel kalem müdürü dönemini başlatan Gündoğdu, bakanlık müşavirliği kadrosunda özel kalem müdürlüğü görevini sürdürecek. VATAN'a konuşan Gündoğdu, "Geçici görevle özel kalem müdürlüğü yapıyordum, şimdi Milli Savunma Bakanlığı kadrosuna dahil oldum. Aynı görevimi sürdüreceğim" dedi.

ŞEKERLEME İŞİ DE YAPIYOR

Hükümetin çıkardığı Kanun Hükmünde Kararname ile Milli Savunma Bakanlığı'nın teşkilat yapısında önemli değişikliklere gidilmiş, Bakan Yılmaz'a kendisine bağlı 9 sivil atama yetkisi tanınmıştı. Bakan Yılmaz da bu kadrolardan bir kısmına atama yapmış ve daha önce askerlerin yürüttüğü bu görevlerden Savunma Sanayii Müsteşarlığı Özel Kalem Müdürlüğüne, Halim Gündoğdu'yu getirmişti. İlahiyat mezunu olan, modern çağ filozoflarının devlet felsefesi üzerine tez veren, daha önce de özel kalem müdürlüğü ve vekil danışmanlığı yapan Gündoğdu, Bakan Yılmaz'ın yakından tanıdığı bir isim. Sivas'ta şekerle işi de yapan Gündoğdu'nun kadrosu Et Balık Kurumu'nda bulunuyordu. Gündoğdu şimdi geçici görevle atandığı Milli Savunma Bakanlığı'nın kadrosuna dahil edildi. Açık bulunan 1. derece kadrolu ve +3600 ek göstergeli Bakanlık Müşavirliğine Halim Gündoğdu'nun atanması, 657 sayılı Kanunun 59 ve 74. maddeleri ile 2451 sayılı Kanunun 2. maddesi gereğince uygun görüldü. Gündoğdu, bu kadroyla özel kalem müdürlüğü görevini sürdürecek.

"ASKERLERLE İLİŞKİLERİMİZ ÇOK İYİ SEVİYEDE"

Gündoğdu atamasıyla ilgili VATAN'a konuştu:
"Geçici görevle özel kalem müdürlüğü yapıyordum, şimdi Milli Savunma Bakanlığı kadrosuna dahil oldum. Aynı görevimi sürdüreceğim. Daha önce Et Balık Kurumu'nda müdür yardımcısıydım. Ben bakanlıkta sivillerle ilgileniyorum. Bizim görev yaptığımız binamız Genelkurmay binasından ayrı olduğu için güvenlik uygulamaları noktasında vatandaş daha rahat gelip, gidebiliyor. Bakan Beyin sivil danışmanı olarak askerlerle de ilişkilerimiz çok iyi seviyede."

DİĞER ÖZEL KALEM BİR ALBAY

Bakan Yılmaz'ın yeni inşa edilen Savunma Sanayii Müsteşarlığı'ndaki makamında özel kalem müdürü olarak görev yapan Halim Gündoğdu'nun ataması Milli Savunma Bakanlığı'nda bir ilk olmuştu. Yılmaz, yakından tanıdığı Gündoğdu'yu bu makama atayarak, siyasi görüşmelerinde özel kalem olarak askeri kullanmamaya başlamıştı. Yılmaz'ın Savunma Bakanlığı'ndaki makamında ise özel kalem müdürlüğü görevini albay rütbesinde bir silahlı kuvvetler mensubu yürütüyor.

TİCARET DE YAPIYOR

1963 Sivas doğumlu Gündoğdu, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdikten sonra Modern Çağ Filozoflarında Devlet Felsefesi konusunda lisans tezini verdi. 1987'den bu yana Sivas'ta ticaretle uğraşan Gündoğdu, Doğu Şekerleme Tic. San. Ltd. Şti Yönetim Kurulu Başkanı. 1994'te Sivas Belediyesi Meclis üyeliği, 1996'da Sivas Belediyesi Başkan Vekilliği, RP döneminde Tarım ve Köy İşleri Bakanı Musa Demirci'nin Özel Kalem Müdürlüğü görevlerini yürüttü. 1997'de Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, 1998-1999'da TBMM'de vekil danışmanlığı yaptı.

Haberin Devamı