Gazete Vatan Logo

Veled-i zina davası yolda!

O benzetme başını yakacak

Prof. Nurşen Mazıcı’nın “Hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı
yok” diyerek ‘veled-i zina’ benzetmesi yapması Osmanlı şehzadelerini kızdırdı. Şehzade Orhan Osmanoğlu, “Bu
ağır hakareti hoş göremeyiz Dava açacağız” dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın sert eleştirileriyle gündeme gelen ve daha sonra Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de katıldığı Muhteşem Yüzyıl tartışması uzuyor. Sultan 2. Abdülhamid’in torunu şehzade Orhan Osmanoğlu, padişahların çocukları için TV’de “veled-i zina” benzetmesi yapan Prof. Dr. Nurşen Mazıcı’ya dava açacaklarını söyledi.

‘Senin ecdadın veledi zina’

Katıldığı bir televizyon programında padişah çocuklarının gayri meşru ilişkilerden dünyaya geldiğini savunarak hiçbir padişahın cariyesiyle nikahı olmadığını belirten Prof. Dr. Mazıcı, padişahların çocukları için ‘veled-i zina’ benzetmesi yaptı. Mazıcı konuşmasında, “Bunlar nikah kıymıyor. O zaman İslamiyete göre senin ecdadın veled-i zina. Cariyeye dini nikah kıymıyorlar, o çocukların hepsi dini nikahsız doğuyor. O zaman bir karar verin hangisi. İslamiyete göre baktığınızda dini nikahsız doğan çocuklara ne deniyor” dedi. Aynı programda yer alan Prof. Dr. Mümtaz’er Türköne ise Mazıcı’ya “Bunların şerri hukukta, fıkıhta bir karşılığı var. O dönemde verilmiş fetvalar var” diye karşılık verdi.

‘Hakareti hoş göremeyiz’

Şehzade Orhan Osmanoğlu ise VATAN’a şöyle konuştu: “Muhteşem Yüzyıl belgesel değil, dizi olduğu için dava açmaya niyetimiz yok. Ancak büyük dedemiz ve babaannemizle ilgili çekilen uygunsuz harem sahneleri kırmızı çizgilerimiz. Diziye çeki düzen verilmezse konu yargıya taşınabilir. Ancak ailemize, ‘veled-i zina’ diyerek ağır hakaretler eden birisini hoş göremeyiz. Kendisinin bu iftiralardan dolayı özür dilemesini bekliyoruz. O hanımefendi kim ki Fatih, Yavuz, Kanuni gibi ecdadımıza bu sözleri sarfediyor. Ailemize karşı kullanılan bu ağır ifadelerle sülalemize ve kişilik haklarımıza saldırıldığı için dava açacağız.”

Haberin Devamı