Gazete Vatan Logo

''Neden askere gitmedi?''

Bakan Yılmaz, Başbakan'ın oğlu Burak'la ilgili ‘’Neden askere gitmediği’’ sorusunu yanıtladı

TBMM Genel kurulunda askerlik yasası ele alınırken, CHP Tunceli milletvekili Kamer Genç, Bakan Yılmaz’a ‘’ Tayyip Erdoğan’ın oğlu rapor alıp askere gitmedi. Bu raporu tekrar kontrol etmeyi düşünüyor musunuz. Hangi hastalıktan rapor aldı ? ‘’ diye sordu. Bakan Yılmaz ise Anayasa’nın 20. maddesinin özel hayatla ilgili olduğunu hatırlatarak ‘’ Özel hayatın ve aile hayatının gizliliğine dokunulamaz. Sayın Genç’in sorusundaki bilgiler de özel hayatın gizliliği kapsamındadır’’ dedi.

‘’ŞİKAYET EDİYORUM’’

İsmet Yılmaz, ‘’Askerliğe elverişli olmadığına ilişkin rapor alanlar hakkında ihbar veya şikâyet olduğunda kontrol muayenelerine sevk edilebilmeleri her zaman mümkündür’’ hatırlatması da yaptı. Genç de ‘’Ben şikâyet ediyorum ben, tekrar rapora gönderin’’ dedi.

Erdoğan’ın oğlu Ahmet Burak Erdoğan rahatsızlığı nedeniyle askere gitmemişti. Başbakan Erdoğan bu konuda, ‘’ Çocuğumun bir rahatsızlığı vardı. Askeri hastaneye gitti. Askeri hastane elverişli olmadığına dair rapor verdi. Bazıları Başbakanı buradan vurabilir miyiz hesabında ’’ demişti. (gazeteport)

Haberin Devamı