Gazete Vatan Logo

Sivas'ta AKP ile BBP birbirine girdi!

SİVAS’ta, eski Tekel binasının yerine yapılması planlanan kütüphane projesi, BBP’li Belediye Başkanı ile Ak Parti il teşkilatını karşı karşıya getirdi. AK Parti il yönetimi, mevcut yerin kütüphane olmasını isterken, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, yeşil alan olarak değerlendirilmesinden yana olduğunu söyledi Ürgüp, kendi düşüncesine rağmen buraya kütüphane yapılması halinde mahkemeye başvuracağını da belirtti.

Sivas’ta 4 yıl önce kent meydanı düzenleme çalışmaları çerçevesinde İl Halk Kütüphanesi binası yıkıldı. Kütüphane geçici olarak Behrampaşa İlköğretim Okulu içindeki geçici bir binaya taşındı. Ancak kütüphanenin yeni yerinde işlevini yerine getirememesi tartışmalara neden oldu. TEKEL’in, özelleştirilmesinden sonra İnönü Bulvarı üzerinde yer alan hizmet binası boşaltıldı. Yaklaşık 3 yıldır boş olan binanın yerine kütüphane yapılması kararlaştırıldı. Sivaslı Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da olurunun alındığı belirtilen kütüphane projesi tanıtıldı. Yeni kütüphane binası, 4 katlı ve 300 kişilik toplantı salonu bulunacak şekilde tasarlandı.

"KÜTÜPHANE YAPILIRSA MAHKEMEYE BAŞVURACAĞIM"

Ancak yeni kütüphanenin yapısı ve yeri konusuna belediye karşı çıkıyor.Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, mevcut yerin yoğun bir bina ile sıkıştırılmasını doğru bulmadığını belirterek, burayı yeşil alana dönüştürmek istediklerini söyledi. Arsaya yapılması planlanan park ve yeşil alan projesinin taslağını tanıttı. Yeni hazırlanan kütüphane binasının Selçuklu projesi olarak ifade edildiğini belirten Ürgüp, "Neresinin Selçuklu projesi olduğu belli değil. Taş yağını gibi. Buraya bu yoğunlukta bina yapılmasına karşıyım. Bu konudaki yetkilerimi kullanacağım. Benim bu düşünceme rağmen buraya bir şekilde kütüphane yapılırsa gerekirse mahkemeye başvuracağım. Buraya bu bina yapılırsa Sivas’a yazık olur. Biz burayı kaleye kadar uzanan geniş bir yeşil alan olarak hayata geçirmeyi düşünüyoruz." dedi.

"OTOPARK ALANI YOK"

Başkan Ürgüp, "Proje, kütüphane ve toplantı salonu şeklinde ayarlanmış ancak kentin en yoğun noktalarından biri olmasına karşın otopark alanı yok. Buraya çocuğunu getirecek kişiler veya toplantı için gelecek olanlar araçlarını ne yapacak. Şehrin trafiğinin en yoğun olduğu yere ekstra büyük bir yük daha binecek. Buna onay vermemiz mümkün değil." diye konuştu.

"TOPLANTIYA İL BAŞKANI NEDEN ÇAĞIRILDI"

Belediye Başkanı Ürgüp, bir süre önce Sivas Valiliği’nde kütüphane projesi ile ilgili bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıya AK Parti Sivas İl Başkanı Burhanettin Kuru ve bazı partililerin de davet edildiğini belirterek, "Bunun devlet geleneğine uygun olmadığı düşüncesindeyim. Orada devleti temsilen Bakan İsmet Yılmaz, vali, belediye başkanı ve milletvekilleri gibi karar yetkisi olan kişiler var. Böyle bir toplantıda partinin il başkanın olmasını da doğru bulmuyorum." dedi. Ürgüp, kütüphanenin Ticaret ve Sanayi Odası karşısında Devlet Demiryolları’nın sahibi olduğu alana yapılabileceğini ifade etti.

"KÜTÜPHANE PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK"

AK Parti İl Başkanı Burhanettin Kuru ise konuyla ilgili olara yaptığı açıkamada belediye ile polemiğe girmek istemediğini belirterek, Tekel binası yerine kütüphane yapılmasının yıllardır düşünülen proje olduğunu ve bu projenin hayata geçirileceğini söyledi. Valilikte kendisinin de katıldığı toplantının resmi bir toplantı değil sohbet ve fikir alışverişi niteliği taşıdığını belirten Kuru, BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç’ın da bu toplantıya dahil olduğunu ifade etti. Kuru, kütüphane projesinin mevcut haliyle planlanan yere yapılması konusundaki düşüncelerinin aynen geçerli olduğunu da söyledi.

Haberin Devamı