Gazete Vatan Logo

AKP ile CHP arasında Cihaner tartışması

DENİZLİ’de AK Parti Milletvekili adaylarının CHP adayı ve eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner ile ilgili sözleri tartışma başlattı. AK parti birinci sıra milletvekili adayı ve eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi’nin "yamalak" benzetmesi yaptığı Cihaner’e "Bu şehir onu arkasına teneke bağlayıp gönderecek" ifadelerinden sonra, CHP’den yapılan yazılı açıklamada, "Seviyesiz ve terbiyesizce saldırıya geçtiler" denildi.

AK Parti’nin Denizli milletvekili adaylarının, EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan toplantısında CHP ikinci sıra kontenjan adayı İlhan Cihaner’e yapılan ithamlar, yeni bir tartışmasının başlamasına neden oldu. AK Parti Denizli birinci sıra milletvekili adayı Nihat Zeybekci, CHP’nin adayı İlhan Cihaner’in adını kullanmadan, "Bu millete olan saygımdan dolayı en son gönderdikleri o ’yamalağın’ ismini hiç telafuz etmeyeceğim. Ben ona yamalak diyorum. Eskiler bilir pantolonlarımızı yamalatırdık. Ayakkabılarımızı yamalatırdık. En son yırtık ve sökükleri dikmek üzere bir yamalak gönderdiler. Tutmayacak, yapışmayacak. Bu millet onu reddedecek. Bu şehir onu reddedecek. Bu şehir onun arkasına teneke bağlayarak gönderecek. Ağabeylerinin yanına teneke bağlanarak gönderilecek. Memleketinin neresi olduğu değil, ciğeri önemli. Biz onun ciğerini biliyoruz" dedi. Beşinci sıra adayı Cahit Özkan da benzer eleştirilerde bulundu.

"KİMYALARI BOZULDU"

Her iki adayın eleştiri ve suçlamalarına yazılı bir açıklamayla sert bir yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı Himmet Yavaş, "AKP, seviyesizce ve terbiyesizce saldırıya geçti. Cihaner Denizli’ye gelmeden psikolojik travma geçiriyorlar" dedi. Yavaş, AK Partili adayların siyasi ahlakla bağdaşmayan açıklamalar yapmasının seviyesizliğin ve terbiyesizliğin göstergesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"AKP’nin milletvekili adaylarının CHP’nin Denizli Kontenjan adayı İlhan Cihaner ile ilgili ahlakla bağdaşmayan ifadeler kullanmalarını kınıyor, kendilerini terbiyeye davet ediyoruz. Çirkin siyaset, çirkinliğe prim veren insanların yakasına yapışır. Ahlak dışı sözler yüzleri kızarmayanların seviyelerini gösterir. Anlaşılan AKP, Türkiye Cumhuriyeti’nin savcısı olarak Cumhuriyet değerlerini hukuk zemininde korumak adına korkusuzca görev yapan İlhan Cihaner’in Denizli’den milletvekili adayı gösterilmesi karşısında paniklemiş, halk nezdinde yaratacağı sinerji de korku olarak paçalarına yapışmıştır. Akıl tutulması içinde ne yapacaklarını şaşırmışlar, kimyaları da bozulmuştur.

İlhan Cihaner’in adı bile kendilerini sarsmış, Denizli’ye gelmeden yaşadıkları psikolojik travmanın etkisiyle seviyesizce saldırıya geçmişlerdir. Öyle teneke bağlamak, yamalak gibi ifadelerle insanların onurlarıyla oynuyorlar.

Yamalak demekle yamalık demek istiyorsanız bu sizlere yakışır. Cihaner Denizli’ye gelince yırtıklarını dikecek, deliklerini çok iyi şekilde yamayacaktır. Ayrıca sizin Türkçe’den de haberiniz yok. Çünkü yamalak diye bir söz yoktur. Yamalak, yarım kalmış iş için, yarım sözcüğüyle birlikte kullanılır. Hem kel hem de fodul olmayın."

KESKİN: "ZÜBÜKLERİ HALKA HAVALE EDİYORUM"

Denizli’de AK Parti’nin milletvekili adayları Nihat Zeybekci ile Cahit Özkan’ın, CHP’nin adayı İlhan Cihaner’e yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

CHP Denizli birinci sıra adayı Adnan Keskin, yaptığı yazılı açıklama ile "Şahsıma ve İlhan Cihaner’e mesnetsiz ve düzeysiz saldırıda bulunan yeni zübükleri halka havale ediyorum" dedi. Keskin, son yıllarda siyasetteki eksen değişikliğinin yansımalarının Denizli’de de görüldüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

"Denizli’de siyaseti belden aşağı vurarak çirkinleştiren, seviyesizleştiren bu kişiler halkın gözünden kaçmamaktadır. Siyasette zübükler dün olmuştur, bugün de olacaktır.

Denizli’de son günlerde bu zübüklerden birisinin vitrine çıkarıldığını görüyoruz. Zübükler için siyasetin ekseninde kaba güç, bel altı saldırılar, hamaset olması yeterlidir.

Ufukları, çapları, siyasete yeni argümanlar eklemeye yetersizdir. Bu kişiler için siyasette bilgi, beceri, donanıma gerek yoktur. Çünkü asıl görevleri halkın gerçek gündemini, soygunu, hırsızlığı, yandaş kayırmacılığını unutturmak, seçim sürecinde yapay gündemlerle halkın yoksulluğunu gözlerden uzaklaştırmaktır. Bilmelidirler ki, CHP ve onun değerli adayları bu tür çömezlerin şark kurnazlıklarına takılmazlar. Bu zübüklere ve çömezlere şunu da hatırlatmak isterim: Sırça sarayda oturanlar başkasına taş atmamalıdır. Sonra bir bakmışlar ki sarayları başlarına yıkılmış, kendileri de tarihin çöp sepetine atılmış. Sayın Cihaner’i ve beni kastederek düzeysiz, hukuk ve ahlak dışı saldırılarla ülkenin ve halkın gerçek, sahici gündemini unutturmaya çalışan kurnaz çömezlerin ve zübüklerin oyununa gelmeyecektir. Zübükleri halka havale ediyorum."

Haberin Devamı