Gazete Vatan Logo

Eski siyasilerin çocukları ‘MHP’ dedi

MHP’ye milletvekili adaylığı için 2 bin 500 kişi başvurdu

DYP’li Esat Kıratlıoğlu’nun oğlu Ahmet ve ANAP’lı eski bakan merhum Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan da MHP’den aday adayı oldu.

ANKARA - MHP’de milletvekilliği adaylığı için yaklaşık 2 bin 500 kişi başvuru yaptı. Bazı adaylara ise belgelerindeki eksiklikleri gidermesi için süre verildi. Kadın aday sayısı 200’ü aştı.

Türk Tarih Kurumu eski Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Maliye eski Bakanı Sümer Oral, DYP’li eski bakan Esat Kıratlıoğlu’nun oğlu Ahmet Kıratlıoğlu, Koray Aydın, Ümit Özdağ, trafik kazasına hayatını kaybeden ANAP döneminin bakanlarından Adnan Kahveci’nin oğlu Cihan, eski MHP yöneticilerinden Şevket Bülent Yahnici’nin oğlu Dündar da adaylık için başvurdu.

Alan ve Akyıldız da aday

Ayrıca “Balyoz Soruşturması” kapsamında Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Emekli Korgeneral Engin Alan ve Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da adaylık başvurusu yaptı.

Aday olması beklenen MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, Sincan Ağır Ceza Hakimi Osman Kaçmaz, Emniyet İstihbarat Daire eski Başkanı Hanefi Avcı, MYK üyesi Erkan Haberal adaylık başvurusunda bulunmadı. Milletvekilleri Ertuğrul Kumcuoğlu, Sabahattin Çakmakoğlu, Bekir Aksoy, Gürcan Dağdaş, Zeki Ertugay ve Ahmet Bukan da aday olmadı.

Haberin Devamı