Gazete Vatan Logo

İbo’ya uzun namlulu silahla saldırı

Ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses silahlı saldırıya uğradı. Tatlıses'e 11 el ateş edildi. Tatlıses'in doktoru yaptığı son açıklamada (saat 16.00 itibariyle)'yüksek riskli durum halen devam ediyor' dedi.Doktorlar yarın sabah saatlerinde çekilecek tomografiden sonra Tatlıses'in uyandırılıp uyandırılmayacağı konusunu değerlendirecek ve saat 10:00'da basın toplantısıyle açıklama yapılacak... Başbakan Erdoğan 'gereken her şey yapılsın' talimatı verdi. Tatlıses'in kardeşi Hüseyin Tatlı da, "Bundan sonra düzelse de artık Tatlıses'in sahne hayatı bitti. Hayranları artık plaklarından dinlerler" dedi.

İbrahim Tatlıses’e Maslak’ta stüdyo çıkışı, bir araçtan uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Başından vurulan ünlü türkücü ağır yaralandı. Saldırıda ünlü türkücünün asistanı da vuruldu.

TÜRKÜCÜ İbrahim Tatlıses dün 00.30’da Maslak Büyükdere Caddesi’ndeki Nurol Plaza’nın alt katında bulunan Beyaz TV’ye ait stüdyoda İbo Şov çekimini tamamladıktan sonra çıkıp arabasına binerken kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

Ünlü türkücü başından, yanında bulunan asistanı Buket Çakıvı ise omzundan yaralandı. Ünlü türkücü ve asistanı önce Özel Levent Hastanesi’ne kaldırıldı ardından Maslak Acıbadem Hastanesi’ne sevk edildi. Yaklaşık 45 dakika süren bir ameliyatın ardından tekrar ameliyata alınan Tatlıses’in durumunun ağır olduğu bildirildi.

İbrahim Tatlıses’e içinde 5 kişinin bulunduğu Linea marka siyah bir araçtan uzun mamlulu silahlarla ateş açıldığı bildirildi. Alınan bilgiye göre, Tatlıses’in bulunduğu araca Kalaşnikof marka silahtan çıkan 4 mermi isabet etti. Çevredeki binalarda da 4 mermi izi bulunduğu,
olay yerinde 11 adet boş kovan ele geçirildiği belirtildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tatlıses’in şoförü Çalışkan ve Derya Tuna’nın da aralarında bulunduğu bazı yakınlarının bilgisine başvurdu.



Çevredeki binaların güvenlik kameraları ve MOBESE kayıtları ile Tatlıses’in programının son bölümünün görüntüleri incelemeye alındı.

Olayda terör veya suç örgütü emaresine rastlanmadığı, bu nedenle soruşturmanın Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından yürütüleceği öğrenildi.


Tatlıses’in eski eşi Derya Tuna ve oğlu İdo başta olmak üzere yakınları ve sevenleri, hastaneye akın etti.

DOKTORUNDAN SON AÇIKLAMA

Maslak Acıbadem Hastanesi Başhekimi Çağlar Çuhadaroğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Açıklamadan önce bizzat kendisini ziyaret ettim. Şu anki durumu ameliyattan sonraki durumundan daha iyi. Çekilen bilgisayarlı tomografide de ameliyat sonrasında olumsuz bir gelişme olmadığının işaretlerini görüyoruz" dedi.



Tatlıses’in, bu tür yaralanmalara sonucu gerçekleştirilen operasyonlar ardından beyinde görülen ödemi engelleyebilmek amacıyla kendileri tarafından uyutulduğunu dile getiren Çuhadaroğlu, "Yarın sabah saatlerinde çekilecek bilgisayar tomografi sonrasında, uyandırılıp uyandırılmayacağı beyin cerrahisi ve yoğun bakım ekibimiz tarafından değerlendirilecektir" diye konuştu.

Çağlar Çuhadaroğlu, Tatlıses’in ameliyat sonrasındaki durumdan daha iyi bir noktada olduğunu ifade ederek, her şeyin hekimlerin kontrolü altında devam ettiğine dikkati çekti.

-"HASTANE YÖNETİMİ DIŞINDA VERİLEN SAĞLIK HABERLERİNE İTİBAR ETMEYİN"-
Yönetim olarak düzenli aralıklarla basın mensuplarına bilgi vermeye devam edeceklerini vurgulayan Çuhadaroğlu, şöyle devam etti: "Yarın sabahki kontrolden sonra, bizzat kendim saat 10.00’da basın toplantısı yapacağım. Bu süreç içerisinde Acıbadem Maslak Hastanesi yönetimi dışında, sizlere verilen sağlıkla ilgili bilgilere lütfen itibar etmeyin. Biz ailenin de bilgisi dahilinde bu bilgileri ekibimizden toplayarak, yönetim olarak sizlere sunuyoruz. Çünkü izlediğimiz kadarıyla, çeşitli sosyal paylaşım sitelerinde, çeşitli internet sitelerinde gerçeği yansıtmayan bilgiler dolaşmaktadır. Tekrar söylüyorum, sayın İbrahim Tatlıses’in sağlığı ile ilgili tek bilgi kaynağı Acıbadem Maslak Hastanesi yönetimidir.

Bu da sizlere yapılan toplu basın toplantıları ile bildirilecektir. Bunun dışında tek görüşmeler bir karışıklığa yol açmasın diye kabul edilmemektedir. Bu aile tarafından kabul edilmiş bir yaklaşım tarzıdır." Bir gazetecinin "Hayati risk azaldı diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna Çuhadaroğlu, bu tür operasyonlardan sonra hastane ekibinin her geçen zaman hastada bir olumsuzluk gelişmediğinde hayati riskin gitgide azaldığını bildirdiğini belirterek, "Ama hala yüksek riskli durum devam etmektedir" şeklinde yanıt verdi.

Yarın sabah çekilecek bilgisayarlı tomografiden elde edilen sonuca göre Tatlıses’in hangi derinlikte uyutulacağına ya da uyandırılacağına karar verileceğini ifade eden Çuhadaroğlu, "Tatlıses tam anlamıyla iyileşebilecek mi? şeklindeki soruya ise "Bu zamanla anlayabileceğimiz bir şey. Bu tür operasyonlardan, yaralanmalardan sonra oldukça uzun süre bu tür sorunlar devam edebilir. Biz bu operasyonla uzun bir yola aslında başlamış bulunuyoruz. Şu anda temel hedefimiz sayın Tatlıses’in yaşamda kalması, bundan sonra yapacağı etkinliklere ya da olası durumlara ancak daha sonra yanıt verebiliriz. Şu an çok erken" diye konuştu.


Çete davalarında sanık oldu

Tatlıses, Ocak 1990’da Maksim Gazinosu’nda sahnedeyken bacağından vurulmuştu. Saldırganlar Ramazan Yetişen ve Fuat Aslan, “Bize kaset sözü verdi ama yapmadı” demişti. Tatlıses’in içinde bulunduğu otomobile 18 Mayıs 1998’de de Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde pompalı tüfekle ateş açılmış, ünlü türkücü saldırıyı yara almadan atlatmıştı. Tatlıses Ankara’da çökertilen Sauna çetesi davası ile İzmir’de yapılan çete operasyonu sonrasında açılan Anafor davası iddianamelerinde de sanık olarak yer almıştı.

FERHAT GÖÇER: YAŞAMA ŞANSI YÜZDE 50

Ünlü sanatçının doktorlarıyla görüşen Ferhat Göçer, sıcağı sıcağına VATAN'a açıklama yaptı. Saldırı sonrasında Tatlıses'in beyninde hasar oluştuğunu ifade eden Göçer, "Maalesef yaşama şansı yüzde 50" dedi.

HASTANEYE ÜNLÜ AKINI

Haberin Devamı



İbrahim Tatlıses'in saldırıya uğradığı haberini alan ünlü isimler soluğu hastanede aldı. Doktorlar ve aileden bilgi almaya çalışan ünlüler arasında Ebru Gündeş, Cengiz Kurdoğlu, Ahmet Selçuk İlkan, Fatih Terim, Selami Şahin, Hakan Altun, Ceylan gibi birçok isim vardı.

İKİNCİ AMELİYATA ALINDI

İbrahim Tatlıses'in durumuyla ilgili, Beyaz Tv'nin İstanbul Temsilcisi Sedat Yazıcı saat 03.00 sıralarında bir açıklama yaptı. Yazıcı "Ben yeni içeriden çıktım ve doktorlar ameliyatın devam ettiğini söylediler. İlk ameliyat sona ermiş ve bu ikinci ameliyatmış. Bu ameliyatın 3 saat kadar süreceği ve sabaha karşı bir açıklama yapılacağı söylendi" dedi.

"FELÇ OLMA İHTİMALİ VAR"

Kral TV Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay Tatlıses’in yakınlarından aldığı bilgileri açıkladı. Akbay “Şuanda üçüncü ameliyata alındı. Ne yazık ki İbrahim sol tarafının felç olma ihtimali var. Saldırıyı gerçekleştirenlerin Iraklı olduğunu ve yakalandığını duyduk” dedi.

"BİLİNCİ AÇIKKEN BİR TARAFININ TUTMADIĞINI SÖYLEDİLER"

Sanatçı Mahmut Tuncer ise “İlk geldiğimizde doktorlar durumun ciddi olduğunu söylemişti. 1.5 saat sonra ise hayati tehlikeyi atlattığını açıkladılar. Ondan sonra ameliyata aldılar. Bundan sonda hayati tehlikesinin olmadığını söylendi. Bilinci açıkken bir tarafının tutmadığını söylediler. Ancak ondan sonra ne olduğunu bilmiyoruz. İçeride kimisi kurşunun sıyırıp geçtiğini söylüyor. Ancak öyle olsa ameliyata gerek olmazdı. İnşallah, Allah Türkiye’ye ve sevdiklerine bağışlar. ‘Ameliyat saatler sürebilir’ açıklaması yaptılar” dedi.

"GÜL ATILMASINI İSTERDİK"

Tatlıses’in duruma hakkında bilgi almak için hastaneye gelen Burhan Çaçan yaptığı açıklamada “30 senelik dostum. İyi günlerimizi kötü günlerimizi her şeyimizi bir arada yaşadık. Hayranları da sevenleri de hep buradalar. Ailesi kadar canları kadar hepimiz üzgünüz. İbrahim Tatlıses’e kurşunların değil günlerlin atılmasını isterdik. İnşallah tekrar aramıza katılacak” diye konuştu.

ÇAKICI'NIN DURUMU CİDDİ

İzzet Yıldızhan ise Buket Çakıcı’nın sağlık durumunun ciddi olduğunu söyledi.

RİSK AZALDI AMA HAYATİ TEHLİKE SÜRÜYOR

Ameliyat sonrası ünlü şarkıçı yoğun bakıma alındı. Ameliyatın ardından açıklama yapan doktorlar Tatlıses’in hayati tehlike riskinin azalsa da devam ettiğini ve 24 saat süreyle uyutulacağını söylediler.

BAŞBAKAN DEVREDE

Bu arada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İbrahim Tatlıses'in sağlık durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi aldı.

Erdoğan'ın, Tatlıses'in sağlığına kavuşturulması için gerekenin yapılması talimatı verdiği kaydedildi.

İbrahim Tatlıses'ten İdo adlı oğlu bulunan Derya Tuna, Erdoğan’ın hastaneyi 4 kez aradığını söyledi.

Tuna, “Başbakan'dan Allah razı olsun, sürekli ilgileniyor, durumunu arayıp soruyor' diye konuştu.

BDP’Lİ YILDIZ: TATLISES’İN VURULMASINDA PARTİ OLARAK ÜZÜLDÜK

BDP Grup Başkan Vekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, ünlü sanatçı İbrahim Tatlıses’e yönelik silahlı saldırıyı üzüntüyle karşıladığını belirterek, "Siyasi bir yönü yoktu. BDP olarak büyük bir üzüntü içerisindeyiz" dedi.
Yıldız, İstanbul’da dün akşam uğradığı silahlı saldırıda İbrahim Tatlıses’in ağır yaralanmasını üzüntüyle karşıladığını söyledi. Tatlıses’in ciddi bir hayran kitlesi olduğunu vurgulan Yıldız, "Dolayısıyla onun vurulmasından, bugün bu durumda hastanede bulunmasından, Türkiye halkında olduğu gibi BDP olarak bizler de büyük bir üzüntü duyuyor ve acil şifalar diliyoruz. Halkımıza da, onu sevenlere de, onların duasıyla bu sanatçının sağlığına kavuşmasını diliyoruz" dedi.

BDP’li Bengi Yıldız İbrahim Tatlıses’in politik kişiliği veya siyaset yapan sanatçı olmadığını anlatırken, şöyle konuştu:

"Dolayısıyla ilk baktığımızda bir mafya tarzına benziyor, görüntü itibariyle. Tahmin ediyorum ekonomik çıkar çevrelerinin işi olabilir. Olayın tam mahiyetini bilmiyoruz. BDP olarak halk arasında çok sevilen bir sanatçı olduğunu, vurulduğunda halkımızla birlikte üzüntü duyuyoruz. İbrahim Tatlıses anı zamanında Kürt kökenli bir sanatçıdır. Kürtler arasında da çok sevilen bir sanatçıdır. Biz tekrar acil şifalar diliyoruz. Biran önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz."

BDP’Lİ SIRRI SAKIK, TATLISES’İ ZİYARET ETTİ

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, İbrahim Tatlıses’i yoğun bakım ünitesinde bulunduğu Maslak Acıbadem Hastanesi’nde ziyaret etti. Tatlıses’in eski eşi Derya Tuna ile başbaşa görüşen Sakık, geçmiş olsun temennilerini iletti. Ardından yoğun bakım ünitesinde doktorlardan bilgi alan Sakık gazetecileri açıklama yaptı. BDP Eş Başkanlarını temsilen hastaneye geldiğini söyleyen Sakık, yoğun bakım ünitesine gittiğini fakat göremediği Tatlıses’in durumunun daha iyi olduğu bilgisini aldığını belirtti. Sakık, bütün dualarının Tatlıses’in iyileşmesi yönünde olduğunu söyledi.

HÜKÜMET FAİLLERİ BULMALI

Tatlıses’in milyonlarca seveninin olduğunu söyleyen Sakık " Hükümet failleri bir an önce bulmalıdır. Bu saate kadar bulunmaması bile üzücüdür. Eğer İstanbul’da can güvenliği yoksa bu konuda ciddi soru işaretleri var" dedi. Olayı gerçekleştirenleri katil olarak niteleyen Sakık, "Hükümet katilleri bir an önce bulmalıdır" diye konuştu.
Gazetecilerin olayı gerçekleştirenlerin kimler olabileceği konusundaki sorularına Sakık, "Bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var" şeklinde cevap verdi.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇAPKIN: TATLISES’İN, KORUMA ŞUBESİNE, KORUMA İSTEĞİYLE İLGİLİ MÜRACAATI OLMAMIŞ

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, silahlı saldırıya uğrayan sanatçı İbrahim Tatlıses’in Koruma Şube Müdürlüğüne
koruma isteğiyle ilgili bir müracaatının olmadığını bildirdi.

Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde
gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çapkın, Tatlıses’in koruma isteğiyle ilgili iki dilekçe verdiği yönündeki haberlere ilişkin, "Tatlıses’in, Koruma Şubesine, koruma isteğiyle ilgili müracaatı olmamış, yok. Hakaret ve tehditle ilgili çeşitli şehirlerde müracaatları olabilir, ama korumayla ilgili bir müracaatı yok. Kendisinin emekli özel harekat polislerinden oluşan korumaları var" dedi.

Çapkın, saldırıyı düzenleyen kişilerin yabancı uyruklu olup olmadığı yönündeki soruya da "Şimdilik bir şey söylememiz doğru değil. Çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda bulacağımıza inanıyoruz" yanıtını verdi.

GENİŞ ÇAPLI ÇALIŞMA

Öte yandan, saldırıyla ilgili olarak, Asayiş Şube Müdürlüğü öncülüğünde, Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şube müdürlüklerine bağlı ekiplerce, Tatlıses’in iş ve özel hayatıyla ilgili her türlü bağlantısı hakkında geniş çaplı bir çalışma yürütülüyor.

Tatlıses’in yakın zamanda emniyet yetkililerinden herhangi bir nedenle koruma talebinde bulunmadığı, geçen yıl sanatçının şikayeti üzerine Şişli Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturmanın ise bu saldırıyla ilişkisi
olmadığı bildirildi.

Saldırıda kullanılan araçla ilgili olarak, saldırı ve sonrasındaki tüm yol güzergahındaki güvenlik kamera görüntüleri, MOBESE görüntüleri ve iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntüleri incelemeye alındı.

Olay sırasında Tatlıses’in otomobilin ön tarafında, danışmanı Buket Çakıcı’nın ise arka kısımda oturduğu, saldırının, yaklaşık 50 metre ilerledikten sonra Büyükdere Caddesi’ne çıkmak için girdikleri tali yolda, arkada korumaların bulunduğu araçla seyir halindeyken gerçekleştiği belirtildi.

Şoför Hakan Çalışkan ve korumaların, Tatlıses’in başından akan kanı görünce saldırıya uğradıklarını anladıkları ve hemen Levent’teki bir özel hastaneye gittikleri, orada kendisine oksijen verilen Tatlıses’in ambulansla Maslak’taki Özel Acıbadem Hastanesine nakledildiği kaydedildi.

Ayağında Kundura türküsüyle tanındı

İBRAHİM Tatlıses 1 Ocak 1952’de Şanlıurfa’da Kürt bir anne ile Arap bir babadan doğdu. Tatlıses olmadan önceki soyadı Tatlı’ydı. Yedi çocuklu fakir bir ailenin çocuğuydu. İnşaatlarda soğuk demir ustası olarak çalıştı. Adanalı bir sinemacının, inşaatta sesini duyarak beğenmesi üzerine çeşitli gazinolarda sahneye çıktı. 1975’te çıkardığı “Ayağında Kundura” adlı plakla tüm Türkiye’ye sesini duyurdu. Ardından “Sabuha”, “Dom Dom Kurşunu”, “Bir Mumdur” gibi türküleriyle ününü pekiştirdi. Albümlerinin satışı milyonları aştı. Türküleriyle sayısız ödüller aldı. Çok sayıda film çekti, talk show programları hazırladı. Yönetmen, oyuncu, senarist, söz yazarı, köşe yazarı, besteci ve yorumcu Tatlıses’in sahip olduğu şirketler grubu; gıda, film, turizm, havacılık ve yayıncılık dallarında faaliyet gösteriyor. Tatlıses, 2007 seçimlerinde Genç Parti’den İstanbul 3. bölge 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Partisi, barajı aşamayınca milletvekili seçilemedi.

Haberin Devamı