Gazete Vatan Logo

Üsküdar’da silahlı çatışma

Üsküdar'da gündüz vakti mahalle ortasında meydana gelen silahlı çatışma büyük korku ve paniğe neden oldu

Daha önceden aralarında tartışma yaşandığı öğrenilen iki grubun kahvehanede karşılaşması sonucu başlayan kavga kısa sürede sokağa taştı.

Silahların ve satırların kullanıldığı olay sırasında 2 kişi yaralandı. Çatışma sırasında rastgele sıkılan kurşunlar, çevredeki binaların camları ile durakta yolcu bekleyen belediye otobüsüne isabet etti.

CADDE ORTASINDA SİLAHLAR PATLADI

Olay, Ferah Mahallesi Ferah Caddesi üzerinde meydana geldi. Aralarında husumet olduğu öne sürülen iki grup, mahalle kahvehanesinde karşılaşınca tartışma çıktı. Kısa süre sonra büyüyen kavga iki grubun dışarı çıkmasıyla sokağa taşındı. Cadde üzerinde birbirlerine kurşun yağdıran iki grup arasında kalan mahalle sakinleri büyük korku ve panik yaşadı.

Sağa sola ateş eden zanlıların silahlarından çıkan kurşunlar çevredeki binalara ve araçlara isabet etti. Olay sırasında bir evin camı ile belediye otobüsü de isabet aldı. Sokak çatışması sırasında yerlere yatarak kurşunlardan korunan vatandaşlardan yaralanan olmaması şans olarak değerlendirildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çatışma sırasında kolu satırla kesilen Ahmet A. (26) ile boynundan yaralanan Ümit D. (19) ambulanslarla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralanan ve aşırı kan kaybettiği görülen Ahmet A. daha sonra Dr. Siyami Ersek Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi'ne sevk edildi.

Öte yandan iki grup arasında yaşanan çatışma sırasında dökülen kanların cadde üzerindeki görüntüsü yaşanan dehşetin boyutunu gösterir nitelikteydi. Olaydan sonra kaçan zanlıların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Olaya karıştıkları belirlenen bazı şüpheliler gözaltına alındı.

Haberin Devamı