Gazete Vatan Logo
Futbol Samandıra gerçekleri

Samandıra gerçekleri

Deniz Barış, F.Bahçe'de yaşanan sıkıntıları anlattı

TÜM sezon konuşuldu durdu, teknik direktör Daum ile sportifi Aykut Kocaman’ın ilişkisi.. Yeri geldi yönetim çıktı ”Aralarında sorun yok“ dedi, kimi zaman da Daum ve Aykut yaptıkları açıklamalarla ’Dostluk’ mesajları verdi.. Ama o duman hep tütüyordu.. ’Ateş yok’ deseler de isliydi hava..

VE sezon travmayla bitti.. Bu beklenmedik çöküntü, bazılarının kulüpten ayrılmasını gerektirecek. Bunlardan biri de 6 yıldır F.Bahçe forması giyen Deniz Barış. Gerçek bir F.Bahçeli olan Deniz, sezon içerisinde o kadar çok ’yanlış’ görmüş ki Samandıra Tesisleri’nde, sonunda dayanamayıp birileriyle paylaşmış..

YAKIN bir dostuyla dertleşen Deniz’in söyledikleri, sır gibi saklanan Samandıra gerçeklerini de ortaya çıkartıyor esasında.. İşte başlıyoruz:

“ASLINDA sıkıntı sezon başında başladı.. Çünkü Daum ve Kocaman arasındaki ilişki, kimseye net olarak anlatılmadı. Herkes şaşkın vaziyette kime güveneceğini bilemiyordu. ’Daumcular’ve ’Aykutcular’oluştu. İşte sıkıntının başladığı nokta da buydu.

OYNAMAYANLAR ve bu yanlışları görenler hep Aykut Kocaman’a sarıldı. Onun odasından çıkmayanlar da oldu. Aykut hoca da oynamayanlara daha yakındı. Belki görünüşte doğruydu, onları hazır tutması gerekiyordu.. Ama bu Daum tarafından yanlış yorumlandı. Takım içinde ikilik oluştu.

‘SELÇUK’U KAÇ KERE UYARDIM’

DOĞAL olarak oynamayınca dertleşecek insan arıyorsunuz. Selçuk da ben de ilk zamanlar fazla forma şansı bulamadık. Ancak Selçuk’un Aykut hoca ziyaretleri çoğalınca Daum kafayı ona taktı. Hatta ben Selçuk’u “Hata yapıyorsun” diyerek uyardım. Tabii bir de oynayanlar var, Daum’un odasından çıkmayanlar.. Emre, Lugano ve Alex.. Belki bu doğal bir durum ama Daum ve Kocaman arasındaki ilişki ’buzlu’ olduğu için her iki taraftan da yanlış değerlendirildi bu durum.

DAUM bunlar olurken hep takipte ve rahatsızdı. Tabii kendisinin arkasından işler çevrildiğini düşünüyordu. En sonunda o da dayanamadı ve bizi toplantıya aldı. “Tek patron benim. Benim dediğim olacak. Benden başkası ile görüşmek isteyen varsa bu takımda kalamaz “ diyerek tepkisini dile getirdi. Düşünsenize otoritesini kaybetmiş bir antrenör istediklerini ne kadar yaptırabilir ki?

‘BILICA GÖNDERİLMEMELİ’

BILICA belki haddinden fazla risk alıyor, tamam.. Ama bence çok yararlı bir oyuncu. Risk almaması konusunda uyarılsa çok daha etkili ve yararlı olur. Yönetim, bu sezon da defans hattını bozmamalı. Vederson’un kaybedilmesi hata. Ne olursa olsun hem Türk statüsünde oynuyor, hem de yararlı bir oyuncuydu.

ÖZER çok yumuşak bir oyuncu. Tekniği mükemmel. Andre Santos da aynı şekilde. Ancak savaşçı takım kurmak istiyorsanız onlardan daha fazlasını beklemek zorundasınız. Mutlaka yararlı oyuncular ama futbol yapıları savaşçı ruha çok yakın değil.”

‘Aykut hocanın işi çok zor’

GEÇEN sezonla ilgili birçok konuya değinen Deniz, seneye F.Bahçe’de oynamayacak. G.Birliği veya Antalya’yla anlaşması beklenen 33’lük yıldız, teknik direktör değişikliğini de yorumladı:

“DAUM’UN gitmesi kesinleşti gibi. Aykut hocanın Daum’un yerine geçeceği konuşuluyor. İşte asıl kilit nokta burası. Aykut Kocaman yönetime yakın bir isimdi. Rahat rahat konuşuyor, kritize edebiliyordu bazı şeyleri. Şimdi yerler değişecek. Kocaman, Daum’un tarafından bakmak zorunda kalacak. Bu da büyük zorluklar getirecek.”

‘Fatura kepazeliği yapanlara değil, suçsuz Colin Kazım’a kesildi’

HATIRLAYANLAR bilir, F.Bahçeli bazı futbolcular Kozyatağı’ndaki 5 yıldızlı bir otelin kral dairesini buluşma noktası haline çevirmiş, kelepçeli seks partileri yapıyorlardı.. Santos, Vederson, Kazım, Bilica ve R.Carlos’un partilerde sıkça adı geçti.. VATAN’ın ortaya çıkardığı skandal sonrası Kazım’ın suçsuz olduğu kamera kayıtlarından öğrenilmişti.. Fakat bu milli yıldızın Toulouse’a gitmesini engellemedi. Bu konu da çok sıkmış Deniz’i:

“KAZIM takımda kalsaydı belki her şey daha farklı olurdu. Suçsuz olmasına rağmen resmen kurban edildi. Kazım dışında asıl ceza alması gerekenler de sanki ödüllendirildi. Herkesin dilinde bu yaşanan kepazelik vardı ancak fatura Kazım’a kesildi.”

‘Yönetim Emre yüzünden gerceği göremedi’

DENİZ Barış’ın takım içinde en çok takıldığı konu Emre Belözoğlu’nun yönetime olan yakınlığı olmuş.. Sezon içerisinde bu durumun takıma negatif yansıdığını söyleyen tecrübeli oyuncu, takım arkadaşlarının hatalarını da söyledi:

“EMRE Belözoğlu çok düzgün ve iyi bir futbolcu. Ancak yönetime çok yakındı. Yöneticiler Emre’nin evine gidip yemekler yiyip sohbetler ediyordu. Doğal olarak içimizde yaşananlar yönetime yansıyordu.. Yanlış aksedilenler de olmadı değil.. Yöneticiler bu anlatılanlara inandı, gerçekleri göremediler.

‘DAUM’U ŞİKÂYET ETTİLER’

OYUNCULAR hep Daum’u şikayet etti. Bazı arkadaşlar, yapılan her hatanın Daum’dan kaynaklandığını yöneticilere anlattı. Bir anlamda başkan Aziz Yıldırım ve yöneticileri kandırdılar. Bu çok yanlış bir şey. Oyuncular Daum’un dediğini yapmalıydı. Onu eleştirecekleri ve şikayet edeceklerine daha iyi çalışsalardı, başarılı olurduk.”

‘Antrenmanların kalitesi düşüktü’

6 Yıldır F.Bahçe forması giyiyor Deniz.. Bu Christoph Daum’la 2. dönemi, Arthur Zico ve Luis Aragones’le de çalıştı.. Yaşı artık 33 ve futbol adına söz sahibi olabileceği en esaslı konu da antrenman.. Fakat Deniz, bu konuda teknik kadro kadar takım arkadaşlarını da eleştirdi:

“YAPTIĞIMIZ antrenmanların kalitesi çok düşüktü. Ama tek sorumlu teknik kadro değildi. Antrenmandan kaytaranlar vardı. Brezilyalılar ve bazı arkadaşlar koordinasyon ile sprintlerde gerekli hassasiyeti göstermiyordu. Daum sorumluydu ama Kocaman’ın da müdahale etmesi lazımdı.

‘SANTANA İÇERİ GÖNDERİRDİ’

DÜŞÜK kalite nedeniyle Koch’un kapısını çaldım. Ancak bir şey değişmedi. Zico zamanında böyle değildi. Antrenör Santana vardı. O zaman antrenmanlarda kaytaranlar, sprintlerde başarılı olamayanlar forma bulamıyordu. Santana doğru sprint atmayanları içeri gönderiyordu, Zico da ona göre takım yapıyordu. Bu da doğru olandı. Yani kısaca Daum zamanında herkes yaydı.”

Haberin Devamı