Gazete Vatan Logo

Liseli kız tuvalette doğum yapıp kaçtı

Hastanenin tuvaletinde doğum yaptı. Bebeği tuvalette bırakıp gizlice hastaneden kaçtı.

KIRIKKALE’de, komşuları olan pazarcı gençle girdiği ilişki sonucu hamile kalan lise 1'inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki H.D., ‘karnım sürekli şişiyor, kist var’ diyerek annesiyle geldiği hastanenin tuvaletinde doğum yaptı. Liseli H.D. bebeği tuvalette bırakıp gizlice hastaneden kaçarken, görevliler tarafından bulunan kız bebek kuvöze alınmasına rağmen kurtarılamadı. Polis tarafından evinde bulunan ve kanaması olduğu gözlenen H.D. hemen hastaneye kaldırılarak ameliyatla kurtarılırken, bebeğin babası olduğu belirtilen 17 yaşındaki pazarcı M.K. gözaltına alındı.

Kırıkkale’nin Yenimahalle Semti'nde oturan ve lise 1'inci sınıfta okuyan H.D., dün saat 22.00'de karnının sürekli ağrıdığını söyleyerek annesi ile birlikte Kırıkkale Hacı Hidayet Doğruer Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’ne geldi. ‘Karnım sürekli şişiyor, kist var’ diyen liseli H.D.’nin hastanede yapılan
muayenesinde hamile olduğu ortaya çıktı.

BEBEĞİ TUVALETTE DOĞURUP KAÇTI

Hastaneye yatırılan H.D., bir süre sonra hastanenin tuvaletine girip bir kız bebek dünyaya getirdi. Bebeği tuvalette bırakan H.D. hastaneden gizlice kaçmayı başardı. Bir süre sonra görevlilerin tuvalette bulduğu kız bebek hemşireler tarafından hemen kuvöze alınırken, hastane yetkilileri durumu polise haber verdi.

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu H.D. annesi ile birlikte gittikleri evlerinde yakalandı. Kanaması olduğu gözlenen H.D., annesiyle birlikte hemen hastaneye getirildi. Kanaması durdurulamayan H.D. ameliyata alınarak kurtarıldı. Doktorlar, H.D.’nin hastaneye getirilmemesi halinde ölebileceğini söyledi

KUVÖZE KONULDU AMA KURTARILAMADI

Tuvalette bulunduktan sonra hemen hastanedeki küvöze alınan kız bebek ise saat 02.30’da yaşamını yitirdi. Bunun üzerine H.D., mahalle komşuları olan M.K. ile girdiği ilişki sonucu hamile kaldığını itiraf etti. Liseli H.D. hastanede müşahade altında tutulurken, polis bebeğin babası olduğu belirtilen ve Kırıkkale’de pazarcılık yapan M.K.'yı gözaltına aldı.

H.D.’nin 8 aylık hamile olduğunu ve erken doğum yaptığını belirten hastane yetkilileri, tuvalette bulunan bebeğin yaşatılması için tüm çabanın sarf edildiğini, ancak kurtarılamadığını belirtti.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberin Devamı