Gazete Vatan Logo

İnsanlık tarihi yeniden yazılacak

Arkeologlar Gürcistan'da, 1.8 milyon yıllık 5 kafatası buldu

Böylece yüzlerce yıldır ders kitaplarında okutulan insanın evrim süreci de tarihin en büyük darbesini yedi.

Modern insanın atası olan Homo Erektus'un bilinenden 800 bin yıl önce Afrika'dan Avrasya'ya göç ettiği ve orda geliştikten sonra yeniden Afrika'ya dönüp Homo Sapiens haline geldiği ortaya çıktı.

Gürcistan'da bulunan kemikler ve aletler, bu insanların modern insanın beyninin 3'te biri büyüklüğünde beyne sahip olduğunu, iki ayak üzerinde koşabildiğini, avcılık ve toplayıcılık yapabildiğini, 1.44 ile 1.50 arasında boya sahip olduğunu gösteriyor.

Independent gazetesinin manşet haberine göre Gürcistan'da bulunan bazı kafatası kemikleri, "İnsanoğlunun evriminde tek beşik Afrika'ydı." tezini çürütecek. Buna göre başkent Tiflis'e iki saat mesafede bulunan 1 milyon 800 bin yıllık bu kemikler, 800 milyon yıl sonra Afrika'dan dünyaya yayılan homo erectus'tan çok daha primitif bir insan türüne işaret ediyor. Bu veriden yola çıkan bilim adamları, insanların atalarının Afrika'dan çıkıp, önce Avrasya'ya göç ettiğini söylüyor. Orada uzun bir evrim sürecinden geçen atalarımız, daha sonra yeniden Afrika'ya dönüp, günümüzden 1 milyon yıl önce de ikinci bir göçle dünyaya dağıldılar. Bir bilim adamı, bu buluşun önemini "İlk Avrupalıların beşiği Gürcistan'dı." sözleriyle özetledi.

Haberin Devamı