Gazete Vatan Logo

Popstar'da 'türban' kavgası

Popstar Alaturka'da "türban" tartışması yaşandı

Bülent Ersoy, Armağan Çağlayan, Gülben Ergen ve Metin Akpınar'ın jüri koltuğuna oturduğu Popstar Alaturka'da "türban" tartışması yaşandı.

Bu sezon 12. bölümü yayınlanan Postar Alaturka'ya türbanlı bir yarışmacı katılmış ve dikkatler Bursa’da özel bir hastanenin danışmasında çalışan Çiğdem Özdemir'e çevrilmişti.

Siyaset gündeminin kronik tartışma konusu olan "türban" bu sefer bir şarkı yarışmasında gündeme geldi. Birbirinden ünlü sanatçılar "türban" konusunda canlı yayında söz düellosuna tutuştu.

TÜRBANLI POPSTAR OLUR MU?

Popstar Alaturka'da türbanlı yarışmacı Çiğdem Özdemir'in şarkısını icra etmesinin ardından oylamaya geçildi, bu esnada jüri üyesi Armağan Çağlayan'ın "Sizden popstar olmaz" eleştirileriyle fitili ateşlenen tartışma, bir seyircinin "Arabistan'da popstarlar böyle..." itirazı üzerine iyice hararetlendi ve stüdyo bir anda gergin bir atmosfere büründü.

Başı açık ve modern giyimli bayan seyircinin Çiğdem Özdemir'i korumaya yönelik bu itirazına Gülben Ergen'den sert karşılık geldi. Ergen sesini yükselterek, "Burası Arabistan değil. Türkiye Cumhuriyeti." diye tepki göstererek Arabistan örneğini veren seyirciye çıkıştı.

Bu gerilim sırasında söz alan Bülent Ersoy, soğukkanlığını koruyarak konunun farklı yerlere çekilmemesini istedi. Yılların getirdiği birikimle tartışmayı ustaca yatıştıran Bülent Ersoy'un yerinde müdahalesi olası bir skandalı ve tartışmanın amacını aşarak farklı yerlere çekilmesini bir nebze de olsa engelledi.

İŞTE POSTAR ALATURKA'DA YAŞANAN O SÖZ DÜELLOSU:

Armağan Çağlayan:


Ben türbanlı popstar olacağını düşünmüyorum. Biz 60 yaşındaki Ajda Pekkan'ı bugün konuşuyorsak bacağının hala daha güzelliğini korumasını konuşuyoruz. Ne güzel diyoruz, 8 oktav sesi var mı diyoruz? Ben bu arakadaşımızdan bir popstar olmayacağını düşünüyorum. Serdar Ortaç popstar değil mi, popstar. Burada Gülben Ergen popstar değil mi, popstar. Popstar olmak için bazı değerler var bunlar değişebilir mi, değişebilir ama şu an için böyle. Bunu değiştirmek de jüri üyesi olan buradki 4 kişiye düşmez. Bunu halk değiştirebilir.

Türbanlı popstar adayı Çiğdem Özdemir:

Ben sizin fikrinize saygı duyuyorum. Ben bunu bir ses yarışması olarak düşünüyorum. Ben de merak ediyorum benden popstar olur mu?

Başı açık bayan seyirci:

Arabistan'da popstarlar böyle. Popstarların başı örtülü.

Gülben Ergen:

Burası Arabistan değil. Türkiye Cumhuriyeti. (Sesini yükselterek) Türkiye Cumhuriyeti

Bülent Ersoy:

Sapla saman karışıyor. Biz burada Türkiye-Arabistan tartışması yapmıyoruz. Burası Türkiye Cumhuriyeti.

Armağan Çağlayan:

Ben burada laik kavgası yapmam. Ben de size diyebilirim ki Kuzey ülkelerinde de herkes bikinyle çıkıyor Popstar'a... Bikini ile mi çıksın bizim çocuklar?

Başı açık bayan seyirci:

Hanımefendi çok güzel söylüyor şarkıyı. Ben kıyafeti için puanı kırılsın istemiyorum. Hanımefendı çok guzel söylüyor kıyafetiyle değerlendirmemek lazım.

Armağan Çağlayan:

Bu kızın ağzından "laik" lafı çıkmadı, aldınız konuyu buraya getirdiniz bize de bunları söylettiniz.

Gülben Ergen:

Bize de bunu söylettiniz.

Bülent Ersoy:

Ben hadiselerin böyle demogojik hale getirilmesine karşıyım. Bu platform böyle bir ortam değil. Bu çocuğı biz seçtik. Şimdi bu çocuğun üzerinden prim yaparcasına böyle konuşmak abesle iştigal. Gülben Hanım'a söylüyorum. Gülben Hanım, hepimiz, hiç istisnasız, sormuyoruum "siz öyle misiniz" diye, hepimiz Atatürk'ün çocuklarıyız. Ve bundan da gurur duyuyoruz. Bu çocuğun üzerinden Atatürk, Atatürk İnkılapları konuşması ne kadar doğru? Biz bu çocuğu bilerek aldık. Oybirliğiyle aldık.

Armağan Çağlayan:

Hayır Bülent hanım oybirliği ile almadık. Siz böyle söylüyorsunuz gazeteler öyle yazıyor sonra.

Bülent Ersoy:

Ben bu çocuğun insanların başı örtülü de, başı açık da sanatlarını icra edebilme hakkı olduğunu göstermek için ben istedim. Sayın Erkır'dan rica ettim. Ben istedim bu çocuğu.

Gülben Ergen:

Bülent Hanım'ın bana söylediklerini kabul etmiyorum. Ben kızımıza söylemedim. Hanımefendi (Seyirciyi kastediyor) ülkemi Arabistan'la kıyasladı ben de burasının Türkiye Cumhuriyeti olduğunu söyledim. Lafım hanımefendiyeydi

Bülent Ersoy:

Sevgili Ergen şöyle bir şey var önümüzdeki model bu çocuk. Sayın Erkır da bize söz verdiği vakit bu çocuk hakkında yorum yapacağız. Hanımefendi Türkiye Arabistan olmalı o hale çevrirmeli demedi ki... "Orada popstarlar böyle" dedi. Aksini dese ilk önce ben saldırırım.

Gülben Ergen:

Ben öyle zannettim saldırdım...

(Kanaldhaber.com.tr)

Haberin Devamı