Seçimin eşiğinde siyasi partiler: BDP, BBP, HAS, SP ve DP

Haberin Devamı

Sevgili okuyucular, ‘Seçimin eşiğinde siyasi partiler’ seri yazılarımızın sonuncusunda, BDP, BBP, HAS, SP ve DP’den özetle bahsedeceğiz. Diğer siyasi partilerle birlikte bu siyasi partilerin, yüzde 10 ile 15 oranında bir oy oranına sahip bulunacağını tahmin ediyoruz.

BDP

BDP’ye, bildiğimiz meşru siyasi partilerden biri olarak bakmak mümkün değildir. Zira BDP, teröristbaşı Apo’nun ve terör örgütü PKK’nın emrinde, Türkiye’yi bölmek için uğraşan bir kuruluştur. Seçim eşiğindeki eylemleri incelenirse, huzuru bozmak ve ortalığı karıştırmak için ellerinden geleni yaptıkları görülecektir.

DTK ile yaptıkları son toplantıda ‘özerklik’ iddialarını tekrarlamış ve ‘isyan’ mesajları yayınlamışlardır.

PKK/BDP’nin gerçek tabanı, aslında yüzde 3’e tekabül eden 1-1.5 milyonluk bir tabandır. Bu tabanın da çok büyük çoğunluğu bölünmekten yana değildir. Lakin PKK/BDP, çeşitli terör ve şiddet uygulamaları sayesinde kurduğu baskılarla oy tabanını yüzde 5 civarına çekebilmektedir.

Bağımsız adaylarla seçime giren BDP’nin yüzde 5 civarında oy alabileceği ve 20 civarında milletvekili çıkarabileceği tahmin edilmektedir.

BBP

1992 yılında rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu tarafından kurulan BBP, yirmi seneye yakın bir zamandır her türlü güçlükle uğraşarak destansı bir mücadele vermektedir.

Merhum şehit Yazıcıoğlu, genç yaşından beri inancından bir adım geri adım atmadan yaşayan bir mücahit alperen idi. Yazıcıoğlu ve arkadaşları, zaman zaman Meclis’te de bulunmuş ve davaları uğrunda uğraşmışlardır. Yazıcıoğlu’nun ve arkadaşlarının 28 Şubat Darbesi’ne karşı verdikleri mücadele unutulmayacaktır.

Liderini kaybettikten sonra dağılacağı zannedilen BBP’nin idealist ve inanmış kadroları, genel başkanlığa seçtikleri Yalçın Topçu etrafında toplanarak siyasi faaliyetlerine devam etmişlerdir. Her türlü zorluğa göğüs geren Topçu ve arkadaşlarının gayretlerini takdirle anıyoruz.
BBP oylarının, geçen dönemlerin altına düşmeyeceğine inanıyoruz.

HAS PARTİ

Prof. Numan Kurtulmuş, son derece cerbezeli ve göz dolduran bir liderdir. Ne yazık ki, SP içinde kıymeti bilinmemiştir. Geciktirilerek genel başkanlığa getirildikten sonra SP’nin oyunu ikiye katlamış ve partinin barajı geçeceği ümidi doğmuştur. Ancak, SP’nin dinozorları ona geçit vermemiş; bu şekilde kendi intiharlarını da hazırlamışlardır.
Prof. Kurtulmuş ve arkadaşlarının SP’den ayrılarak kurdukları HAS Parti, lideri, ekibi ve programıyla gerçekten göz doldurmaktadır. Kısa zamanda teşkilatlanmasını tamamlayarak seçime girmeye hak kazanmıştır.

Bu seçimler HAS Parti için bir tecrübe teşkil edecek ve daha sonra siyaset sahnesinde daha etkin şekilde rol alabilecektir.

SP

Prof. Mustafa Kamalak başkanlığındaki SP, bir ‘ihtiyar heyeti’ halindedir. Prof. Kurtulmuş konusundaki telafisi mümkün olmayan hataları yüzünden geçen seçimlerdeki oylarını muhafazası zor görünen SP, gerçek liderini kaybettikten sonra büyük yara almıştır.

DP

Tecrübeli politikacı, fikir ve eylem adamı Namık Kemal Zeybek, DP’nin başına ne yazık ki gecikerek gelmiştir. Daha önce Demirel’in kulisiyle DP’nin başına gelen Cindoruk, aslında hareketi öldürmekle görevliydi. Zeybek, son DP kongresinde büyük başarı göstererek partiyi, Demirel, Cindoruk, Yılmaz gibi bütün ayakbağlarından temizlemiştir. Ancak, seçimlere hazırlık yapacak zamanı kalmamıştır.
BBP, HAS, SP ve DP başkanlarına seçimde başarılar diliyoruz.

DİĞER YENİ YAZILAR