En büyük Abderalı

Haberin Devamı

Sevgili okuyucular, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun, yönetici kadrosu ile birlikte geçen gün bir alışveriş merkezinde yürüyen merdivenlere tersten girerek yukarı çıkan merdivenden inmeye çalışmasına bayıldım. Bizim Adnan gülmekten katılarak ‘İşte şimdi ben bu adama oy verebilirim’ dedi. Kılıçdaroğlu’nun gerçekten çok sempatik bir hali vardı. Ben bu görüntüyü TV’den seyredince ister istemez 2500 yıl öncesine gidip Abderalılar ile buluştum...

***

Pembeyos Panterus Abdera’da
Efendim, dün çok özlediğim İlberyus Hoca’yı ziyaret etmek için Topkapı Sarayı’na gittim. Onu Silahhane’de, Kanuni’ye ait kocaman bir topuzu incelerken buldum.

‘Hoşgeldin mirim’ dedi; ‘Ne düşünüyorum biliyor musun? Kanuni yeniden dünyaya gelseydi, bu topuzu alıp kendisini harem zamparası gibi gösteren televizyoncuları kovalamaz mıydı?’ ‘Elhak RTÜK’e kadar kovalardı’ dedim.
Sonra makamına geçtik. Bana ikram ettiği akide şekerini afiyetle yerken, ‘Sahi, senin akide şekerinden sorumlu yardımcın ne âlemde’ diye sordum. Suratını astığını görünce neşelendirmek için Kılıçdaroğlu ve saz arkadaşlarının ‘Merdiven Vak’ası’nı anlattım. Gülmekten öne arkaya sallanarak, ‘Yahu, senin Abdera’da buna Gandiyos Kemalos diyordum. En iyisi Pembeyos Panterus diyelim’ dedi.
Efendim, Profesör İlberyus Ortaylius’un anlattıklarına göre, M.Ö. 511 yılının başlarında Abdera’da Senatos seçimleri yapılacakmış. İktidardaki Ampuloslar çok şanslı görülüyor, hiç kimse muhalefetteki Okoslar’a şans tanımıyormuş. Okoslar da bu gerçeği biliyorlarmış ve diğer muhalefet partiyoslarından Lupuslar ya da Kakayuslar ile koalisyonos peşindelermiş.

Bir yıl önce yapılan referendumosta kaydını yaptırmayı unutan Okosların lideri Pembeyos Panterus oyunu kullanamamışmış. Bunun üzerine Okoslar, Pembeyos Panterus, yani Gandiyos Kemalos’tan sorumlu iki yardımcı atamışlar. Lakin bunlar da azıtıp birisi generalyusları darbeyusa çağırmış, diğeri de Abderalı Kürdosları kucağına oturtmaya kalkmış.

Şaşkın Kemalos’un maceraları

İlberyus: ‘Efendim, işte bu ilginç grupos Senatos’un yürüyen merdivenlerinden inerkenÖ’ Lafın burasında, ‘Haydi oradan Hocam, yani Abdera’da yürüyen merdivenler mi varmış?’ dedim. İlberyus küçümseyen bir edayla bakıp ‘Sen Zihni Sinir’in büyük büyük babasının Abderalı olduğunu bilmiyor muydun?’ dedi ve hikâyesine kaldığı yerden devam etti: ‘Abderalı Zihni Siniros’un icat etiği merdivenler, kalaslar üzerinden iple çekilerek çalıştırılıyormuş.’ İlberyus’un anlattıklarına göre, Kemalos ile yardımcıları Batumos, Güneşos ve Tamaylıgilos seçimlerde ne yapacaklarını kara kara düşünerek yürüyen merdivenoslardan inmeye çalışırken yanlışlıkla çıkış tarafına girip kendilerini yeniden Senatos’ta bulmuşlar. Bunu duyan filozof Demokritus gülmekten çatlıyasıymış...
Okosların lideri Gandiyos Kemalos’un (ya da isterseniz İlberyus Hocayus gibi Pembeyos Panterus da diyebilirsiniz) maceraları bitmek tükenmek bilmiyormuş. Bir defasında, Brükselos’a giden faytonosa bineyim derken yanlışlıkla Teos’a giden faytonosa binmiş; bereket versin ki Troya’da farkına varıp arabadan inmiş. Lakin, o esnada uyumakta olan yardımcısı İsayos Gökos, aniden uyanınca kendisini hâlâ Abdera’da zannedip ‘Abderalı yoldaşlar, karşı devrimcilere direnme hakkımızı kullanalım; mahalle mahalle, sokak sokak ayaklanalım’ diyesiymiş. Neticede Troya halkının elinden canlarını zor kurtarmışlarmış...

7 + 4 = 12

Efendim, bizim Gandiyos Kemalos, Okoslara sexus kasetos sayesinde başkanos olmadan önce hesap uzmanosluğu yapmışmış, Abderalılara bol keseden vaadlerde bulunurken parayı nereden bulacaksın diye soranlara, buna güvenerek ‘Benim adım Kemalos, bulurum çok kaynakos’ diye cevap veresiymiş. Kemalos, bir defasında her Abderalıya nasıl para vereceklerini anlatırken aynen şöyle demiş: ‘4 milyar zaten harcanıyor, 7 milyar da ilave ettiğimizde yaklaşık 12 milyar civarında bir yük’ (Doğanos Haber Ajansı) Ampulosların ekonomikus bakanosu Balabanus ise hesabı kökten yanlış bulup 36 milyar edeceğini söylemiş.
Lakin Kemalos’un en büyük gafı, iyi bir Fenerbahçeyuslu olduğunu anlatıp kırk yıllık forvetus oyuncusu Lefterusu kaleciyos olarak söylemesiymiş.

***

İlberyus hikâyesinin sonunda, Senatos seçimlerinde Gandiyos Kemalos’u çok sempatik bulan Abderalıların, Okoslara epeyce oy verdiğini söyledi. Ben de Okoslara bu yolda devam etmelerini öneriyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR