Gazete Vatan Logo

Güzellikte ses mucizesi!

Kadınların korkulu rüyası haline gelen kırışıklık ve cilt sarkmalarının tedavisinde kullanılmaya başlandı.

Türkiye’nin ilk yüz ve çift kol naklini yaparak dünyaya adını duyuran Akdeniz Üniversitesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan açılışını yaptığı ’Ömer Özkan Klinik’ isimli estetik kliniğinde ses dalgalarıyla uygun hastalara ameliyatsız gençleştirme yaptıklarını açıkladı.

Ultrasonun karaciğer, safra kesesi, böbrek gibi organ hastalıklarını belirlemede, kadın hastalıklarında, gebelerde ve bir çok alanda kullanıldığını belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, "Ultrason artık yüzdeki kırışıklıkların ve sarkmaların tedavisinde de kullanılıyor. Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen bu yüz gençleştirme yöntemi, vücuda herhangi bir zararı olmayan ultrason dalgalarından faydalandığı için son dönemde oldukça popüler. Uygulamada odaklanmış yüksek yoğunluklu ultrason dalgaları, cildin üst tabakasına zarar vermeden, alt tabakalara akustik bir enerji gönderiyor, cilt altı bölgede ısı oluşturarak kontrollü bir hasar meydana getiriliyor. Bu hasar ile cildin tonusundan sorumlu ’kollajen’ yapımı uyarıldığı için cildin sıkılaşması ve gerginleşmesini sağlıyor" dedi.

Ses dalgalarının yüz ve boyun bölgesinin yanı sıra kol, bacak ve karın bölgesinde sıkılaşma da sağladığını belirten Prof. Dr. Ömer Özkan, yöntemin en çok 40-60 yaş aralığındaki kişilere fayda sağladığını, gerekli görüldüğünde diğer yaş gruplarında da kullanılabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

TEK SEANSTA UYGULANAN MUCİZE

Hastalara öncelikle cilt değerlendirmesi yaparak yönteme uygunluğunu belirlediklerini anlatan Prof. Dr. Özkan, "İşlem sırasında ağrısız bir uygulama olduğu için anestezi uygulanmıyor ve kişi herhangi bir sıkıntı yaşamıyor. Uygulama yapılacak olan bölgeye jel sürülüyor ve yüze başlık takılarak sıkı bir şekilde taranıyor. Tek seans yapılan işlem yaklaşık 30-60 dakika sürüyor. Etkisi uygulamadan hemen sonra hissedilebiliyor. Fakat tam etki 3’üncü ayın sonunda görülüyor. Elde edilen sonuç 2 yıl kalıcı oluyor" diye konuştu.

TEDAVİYE EN UYGUN ADAYLAR

Yöntemden en fazla yararlananların yüzde ve vücutta orta derece sarkmaları olan, bağ dokusu gevşek kişiler olduğunu ifade eden Prof. Dr. Özkan, aşırı sarkmış ve kırışık bir yüze en uygun tedavi yönteminin yüz germe operasyonu olduğunu söyledi. "Böyle hastaları ameliyatla aynı sonucu alacakmış gibi bilgilendirmemek, seçeneklerini açık bir şekilde anlatmak gerekiyor" tavsiyelerinde bulunan Prof. Dr. Özkan, bu gruptaki hastaların cerrahi istemiyorsa ultrason uygulamasına yönlendirmek gerektiğini söyledi.

CİLDE ZARAR VERMEDEN GENÇLEŞME

Haberin Devamı

Ultrason enerjisi, maksimum odaklanma noktasında termal (ısı) enerjisine dönüşerek, cilt ve ciltaltı tabakalara zarar vermeden yaklaşık 60 derecelik ısı oluştuğunu ifade eden Op. Dr. Gamze Bektaş ise, bu ısıyla sarkmış cilt ve dokuların yeniden toparlandığını söyledi. 3 aylık süreçte de ’kollajen’ üretildiğinden gevşeyen dokularda toparlanma gözlendiğini belirten Bektaş, yöntemin gençleşmesi istenen her bölgede uygulandığını bildirdi.

Op. Dr. Gamze Bektaş, uygulama alanlarını ise; yüz, boyun kırışıklıları ve sarkmalarında, dekolte bölgesinin gençleştirilmesi, göz çevresi kırışıklıkları, göz altı torbalanmaları, kol içi ve bacak içi bölgelerin sıkılaştırılması, karın bölgesi sıkılaştırılması olarak açıkladı. Yöntemin uzman doktorlar tarafından yapılması gerektiğinin altını çizen Op. Dr. Bektaş terapi sonrası yüz, boyun ve vücutta herhangi bir ağrı, iz, kızarıklık, şişme, morarma veya ödem gibi olumsuz etkiler görülmediğini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı