Gazete Vatan Logo

Güzellik teklif edilen rolleri etkiliyor

HEP Yek 2 filminde kamera karşısına geçen Nihan Balyalı güzel ve masum bir görüntünün gelen teklifleri etkilediğini belirterek, bu konuda kendisini şanslı gördüğünü çünkü, farklı karakterleri canlandırdığı projelerde rol aldığını söylüyor

Güzellik teklif edilen rolleri etkiliyor

Hep Yek 2 filminde Leyla karakteriyle kamera karşısına geçen Nihan Balyalı, "Kendimi şanslı hissediyorum. Farklı türlerde farklı karakterleri oynadım. Ama daha fazla ertelemeden tiyatro yapmak istediklerim arasında" diyor.

Oyunculuk maceran Bandırma'da başladı İstanbul'da devam ediyor...

İstanbul'a üniversite için geldim. İngilizce öğretmenliği mezunuyum. İstanbul'da yaşamaya başladıktan sonra zaman içinde hayatımın akışı ve yapmak istediklerim değişti. Üniversite öncesi dönemde bazen ne yapmak istediğinize net kararlar veremeyebiliyorsunuz. Bazı dış faktörler, yaş ve bunun gibi etkenler seçimlerinizi etkiliyor. Bazı tesadüflerle oyunculuğa başladım.

Ailenin bu konuda fikri nasıldı?

Güzel bir çocukluk geçirdim. Baskıyı sevmeyen, kararlarımda beni her zaman özgür bırakan, her koşulda beni destekleyip yanımda olan biricik ailem var. Onlar için aslolan benim mutluluğum. Haliyle oyunculuk konusunda da seçimi yine bana bıraktılar. Ben mutlu ve iyi olduğum sürece, onlar da memnun ve mutlu.

Sadece oyunculuk yapmak sana yetiyor mu, yoksa ek olarak yürüttüğün başka meslek var mı?

Haberin Devamı

Sekiz yıldır oyunculuk yapıyorum. Severek, her zaman daha iyisi olsun heyecanıyla. Meslek demeyelim ama yapmak istediklerim, planlarım var. Şartlar uygun olduğunda ve doğru zamanda hayata geçirebilirim.

Hep Yek 2 ile yolun nasıl kesişti?

Filmimizin yönetmeni Orçun Benli beni aradı. Projeden bahsetti. Ekipte daha önce beraber çalıştığım oyuncu arkadaşlarım vardı. Aslına bakarsın hızla gelişti durum. Bu şekilde Hep Yek 2'nin kadrosuna dahil oldum. Daha önceden tanıdığım ve çalıştığım arkadaşlarımla tekrar çalışma fırsatım oldu Hep Yek 2'de. Orçun Benli çalışması rahat, oyuncuyla empati kurabilen bir yönetmen. Ekipte de şahane oyuncu arkadaşlarım var. Çok komik, tatlı sahnelerimiz var. Biz çok mutlu çalıştık, fazlasıyla eğlendik umarım bu sıcaklık izleyicilere yansır.

Komedi ya da dram ayrımın var mı?

Komediyi seviyorum. Beni canlı tutuyor. Komedi oynamak, iç ritmimi yükseltiyor. Ancak böyle bir ayrımdan ziyade heyecanlanacağım, üzerine çalışmak için sabırsızlanacağım, kendine ait bir hikayesi, derinliği olan, hayatın içinden ve gerçekçi karakterleri oynamak istiyorum.

Haberin Devamı

Masum ve güzel bir yüze sahip olmak gelen rolleri sınırlıyor mu?

Böyle bir algı olabiliyor tabii ki, fiziksel özellikleriniz gelen rolleri etkileyebiliyor. Ama ben bu açıdan kendimi şanslı hissediyorum. Farklı türlerde farklı karakterleri oynadım. Hatta ilk işimde suç işlemiş kötü bir karakteri canlandırdım. Kendi adıma bu durumun henüz bir dezavantajı olmadı.

Mutlu biri olarak yaşamak istiyorum

Planladığın yeni şeyler var mı?

Zor zamanlardan geçiyoruz. Kişisel mutluluğumuzla ilgilenemeyeceğimiz zamanlar. Bu yüzden isteğim öncelikle bu süreçte hayata karşı heyecanımı kaybetmemek. Bunun dışında imkanlar elverdiğince daha çok yer görmek, seyahat etmek istiyorum. Daha çok öğrenmek, keşfetmek... Bir de daha fazla ertelemeden tiyatro yapmak istediklerim arasında. Özünü kaybetmeyen, farkındalığı olan, vicdanlı, sakin ve mutlu biri olarak yaşamak istiyorum. Yoksa yaptığımız işler, günlük dertler, çabalar, aşırı hırslar, uzun vadeli planlar bunlar artık bana boş gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Dizilerde yok musun?

Bu sene içinde başka bir sinema filminde daha oynadım. Onun dışında henüz netleşmeyen ama görüştüğüm dizi projeleri var.