Gazete Vatan Logo
Magazin Güzelliğin oyunculuğa katkısı hiç yok

Güzelliğin oyunculuğa katkısı hiç yok

Son dönemin dikkat çeken oyuncularından biri olan Burcu Özberk’in ilk sinema filmi “Direniş Karatay” yakında vizyona giriyor. Ekranların ve sinema endüstrisinin yeni yıldızı Özberk, kariyerinde emin adımlarla ilerlerken bu ay yayınlanan BeStyle dergisine de hayallerini anlattı.

Güzelliğin oyunculuğa katkısı hiç yok

Direniş Karatay ilk sinema filmin, neler söyleyeceksin?

Hazırlık aşamasından bitiş sürecine kadar ilginç ve garip bir süreç geçirdim. İki ay Konya’da yaşadım. İlk sinema filmim olduğu için çok açık ve istekliydim. Filmimiz 9 Mart’ta gösterime giriyor.

Güzelliğinin oyunculuğuna katkısı nasıl oldu?

Güzel olmak tabii ki şart değil. Ama Türkiye’de böyle saçma bir algı yaratıldı. Bu beni sektörde var olmaya çalışan bir oyuncu olarak yıpratıyor ve zaman zaman sinirlendiriyor. Güzel kadınlar

da olmalı sektörde, reklam yüzü olsunlar, güzelliğin ön planda olacağı projelerde oynasınlar. Kadınlar mükemmel gözükmeli sanki, yüzlerinde kusur olmamalı. Sonra da bu düzenin içinde kendine güvenini

kaybediyorsun ya da tam tersi şişirilmiş bir balon olup etrafta dolaşıyorsun. Güzelliğin oyunculuğa katkısı yok ama sektöre başlamak için katkısı çok.

Yalnızlıktan korkuyorum

İlişkini geliştirmek için neler yapıyorsun?

Sen geliştiğin sürece bu ilişkilerine de yansır. İlişkiler bizim aynalarımızdır. Neyse o. Ne kadarsa o kadar. Şimdi biz normal sürelerde ve psikolojik şartlarda çalışmadığımız için ilişkiyi sürekli beslemek

Haberin Devamı

gerekiyor. Öğrendiğin yeni yemeği yapmak, izlemeye başladığın diziyi paylaşmak, önüne dünya haritasını açıp gitmek istediğin ülkeleri işaretlemek, hayal kurmak, onun yapmayı sevdiği şeyleri sahiplenmek bence ilişkiyi besler.

Yalnız kalma korkun var mı?

Büyümeye başladığımda yalnız kalmaktan o kadar korkmuyormuşum ki yalnızlığı çok seviyorum, yalnızlık özgürlüktür diyordum. Sonra yüzleştim kendimle. Yalnız kalmaktan korkuyorum.

Bu korkumu da kendimle keyifli vakit geçirdiğimi keşfederek yeniyorum.

Aşk aptallıktır

Aşk nedir sence?
Aşk aptallıktır. Bilinçsiz olma halidir.
İlişkinde seni en çok ne sinirlendirir?
İlişkimde beni kandırılmak sinirlendirir. Kandırıldığımı sezdiğim anda karşımdaki insanı silerim. Ve
evet kıskanç bir kadınım. Rol yapmıyorum yaşarken. Neysem o. Benim mutsuzluğum, huzursuzluğum hemen farkedilir çevrem tarafından, aynı şekilde sevincim de.
Oynamayı çok istediğin bir film, ya da bir rol, hayalini kurduğun farklı bir karakter var mı?
Oynamak istediğim çok rol var; aşıklar, güçlüler, direnişçiler, masumlar,
katiller, hayat kadınları, anneler... Yaptığım sinema filminden sonra Kill Bill gibi film yapmak isteği
arttı bu sene. Hazırlık sürecini hayal edince bile içim coşuyor. Jean Pierre ile film çekmek isterdim bir de.
Evlilik ne zaman olur sence?
Bu soruya çok güldüm. Bilmem ne zaman olur. Evlenmek isterim, bunu biliyorum ama zamanını bilmiyorum. Sanki iki üç yıl içinde olur gibi...

Haberin Devamı