Gazete Vatan Logo

Güzel değilim ama çok farklıyım

Günlük dizi Komşular’la ekrana geri dönen Sema Şimşek, “Kendimi beğenmem ama ezmem de. Çünkü güzel olduğumu düşünmesem de farklıyım” diyor.

Güzel değilim ama çok farklıyım

Sizi haftalık bir dizide görmeyi beklerken günlük bir diziyle ters köşe yaptınız. Neden günlük dizi?

Uzun zamandan beri beklediğim kalitede bir işti. Komşular, Members dizisinden bir uyarlama. İçime çok sinen bir senaryosu vardı. Mutlu bir set olacağını düşündüm ki öyle de oldu. Modellik ve oyunculuk hep aşık olduğum mesleklerdi ve bunlardan para kazandım. Mutlu bir set oyunculuktaki en büyük lüks.

Peki sizi izlediğimiz Seza rolüyle aranız nasıl?

Oynadığım karakterdeki hırsın ve özgüvenin yüzde 1’i bende olsa hayatım çok başka olabilirdi. Benim duygularıma çok ters biri. Hırslı, işi ve evi arasında sıkışmış, güce tapan bir kadın. Tek ortak noktamız kuralcı ve disiplini olmamız. Bu rolü oynamak hoşuma gitti. Seza’nın kocasıyla olan kavga sahnelerini oynadıktan sonra kendimi deşarj olmuş hissettim. Çünkü ben asla ses yükseltmeyi, kavga etmeyi, duygularımı göstermeyi, laf sokmayı kendi hayatımda hiç beceremedim. Bunların hepsini oyunculukla yapıyorum ve kendimi iyi hissediyorum.

Belki artık içinize atmazsınız...
Sanmıyorum. Asla böyle olmaz. 42 yaşına geldim bu saatten sonra benden öyle şeyler çıkmaz. Kırılsam da bunu üslubumu bozmadan yaparım. Seza’daki gibi üslupsuz olmam. Çünkü söz ağızdan çıktı mı geri dönüşü olmaz. Bu yüzden asla düşüncelerimi ilk etapta dile getirmedim. Öyle anlarda düşünmek için yazdım. Çünkü düşünmeden konuşmak çok tehlikeli. Bu yüzden Seza’da başka tecrübeler yaşıyorum.
Çaresiz kaldığınızda kimin kapısını çalarsınız?
25 yıllık bir arkadaşım var. İsmi Aslıhan hayattaki her şeyimi bilir. Sağ kolum, gözüm kulağım. Oğlumun cici annesi. Böyle biri hayatımda olduğu için çok şanslıyım. Bana acı verecek olsa bile doğruları suratıma söyleyebilen ve sadece iyiliğimi isteyen biri. Paylaşımları yaptığım çok can dostum var ama Aslıhan benim için başka bir nokta...
Geçmişim önüme çıkartılamaz
Geriye dönüp baktığınızda hayatınızda nasıl bir değerlendirme yapıyorsunuz?
Fazla düşünerek hareket ettim. Bazen yapmadıklarımı yapsaydım acaba daha mı iyi olurdu, hatasız yaşamaya çalışmak, geleceği düşünerek yaşamak doğru muydu, biraz boş verse miydim diye düşünüyorum. Ama bu sürede sorumlu olduğum babamın soy adına ve doğmamış çocuğuma laf getirmek istemiyorum diyerek hareket ettim. Nitekim çocuğum 10 yaşında oldu ve hala söylediğim lafım arkasındayım. Huzurlu uyumak, geçmişe dayalı bir şeylerin önüne çıkartılmaması en büyük huzur.
Seza’nın özgüvenin yüzde 1’i bende olsa hayatım başka olabilirdi demekle haksızlık yapmıyor musunuz kendinize?
Kendini beğenen, oyunculukta böyleyim, modellikte şöyleyim diyen biri hiç olmadım. Kendimi de beğenmem ama ezmem de. Çünkü güzel olduğumu düşünmesem de farklıyım. Güzellik anlayışı herkese göre farklı eğer 18 yaşımda burnumu yaptırsaydım çok güzel bir kadın olurdum. Ama beni ben yapan, farklı yapan yaptırmadığım burnum, insanlığım. Egosuz bir tipim. Böyle de mutluyum.
Peki Sema Şimşek adının geldiği yerden tatmin oldunuz mu?
Çok mutluyum ve çok tatmin oldum. Eğer isteseydim çok farklı olurdu hayatım ama hiçbir şeyi babamın, oğlumun ve huzurumun önüne geçirmedim
Estetikten korkarım
Bakımlı ve güzel olmayı ayrıca önemser misiniz?
Kendime saygım var ve bakımlı olmayı seviyorum. Çocuğuma saygı duyuyorum, darmadağın bir anne görsün istemem. Kendime bakmadığım zamanlar da oluyor. Pijamamı iki gün çıkarmadığım zamanlarım da oluyor. Kimin olmaz ki. Bunlar dışında estetikten korkarım, botoks yaptıramıyorum. İpsiz örümcek ağı yöntemiyle cildime bakım yapıyorum. Güzel yaşlanmak ama yaşlanırken de mimiklerim kaybolmasın istiyorum.
Mesafeli olmasaydım çok yıpranırdım
Yeni merak sardığınız hobiler var mı?
Takılara merak sardım. Takı tasarımları yapıyorum. Bir marka yaratıp yaptığım ürünleri satışa sunacağım. Farklıyım, başka bir gözüm var. Bu işi lise arkadaşımla ortak yapacağız. Ben biraz daha maskulen, yalın şeyleri severken o daha kokoş tarafını tamamlayacak.
İlişkiler konusunda tavrınız ne şekilde değişti?
Kendimle ilgili şunu gördüm, geleneksel, bize dayatılan şeylerin çok dışındayım, el alem umurumda değil. Artık benim ne istediğim önemli. Bir evlilik yaşadım, bu evlilik bitti. Tekrar evlilik veya beraber yaşamak gibi bir derdim yok. Sadece güzel anları paylaştığım, anı yaşayacağım bir ilişki arzusundayım, kendime bir hayat arkadaşı istiyorum. Bu konuda kendime bir zaman tanıdım.
Sizinle sevgili olmak zor mudur?
Herkes beni zor, soğuk ve korkutucu bir kadın gibi görüyor. Bu tavır da benim koruma kalkanımdan kaynaklı sanırım. Eskiden kapımı birine açar hiç kapatmaz veya aralamazdım. Bu durum bana acı verdi şimdiyse kapım açık ama kapamayı öğrendim. Mesafe benim için iyi bir şeydi. Yoksa 26 senede çok yıpranırdım. Sade hayatımı seviyorum. Gösteriş derdinde değilim. Ün, şöhret umurumda değil. İşim takdir görsün bana yeter.

Haberin Devamı