Gazete Vatan Logo

Güzel bir burun nasıl olmalı?

Güzel bir burun nasıl olmalı?

Günümüzde kadın erkek birçok insan var olan burun şeklinden memnun değil. Kimisi doğal burun yapısından şikayetçi, kimisi geçirdiği kaza sonucu burnunun aldığı şekilden şikayetçi, kimisi ise yaptırmış olduğu başarısız estetik ameliyat sonrası oluşan görünümden şikayetçi… Burun estetiği yapılan estetik cerrahi operasyonları arasında tüm dünyada ilk sıralarda yer alıyor. İnsanlar çoğunlukla aşırı büyük, çok uzun, fazla geniş, etli, kemerli, asimetrik burun ucu ya da eğrilik gibi şikâyetlerle estetik cerrahiye başvuruyor. Hastaların büyük bir çoğunluğu ise ameliyatın kendisinden değil, ameliyatın ardından sahip olacağı yeni burnun görünümünden memnun kalmamaktan ya da doğal görünmemesinden korkuyor.

Burun estetiği sanatı

Günümüzde plastik cerrahlar, ileri teknolojili cihazlar kullanıyor. Bu sayede hastanın çeşitli açılardan alınmış görüntüleri üzerinde altın oran hesaplamaları yaparak burnun yeni şekline öyle karar veriyor. Burun tasarısı yüzün diğer uzuvları ile ölçeklendiriliyor ve mimiklere göre uyumlu hale getiriliyor. En önemlisi yapılan bu tasarım üç boyutlu çizimlerle hastaya ameliyat öncesinde gösterilebiliyor. Bu sayede hastalar ameliyattan sonra nasıl buruna sahip olacaklarını bilerek ameliyata giriyor. Bu sayede ameliyat sonrasında acı sürprizlerle karşılaşmıyor, burun estetiği ameliyatına korkmadan girebiliyor.

Yeni burnun tasarlanması

Haberin Devamı

Yeni burun tasarlanırken ideal burun ölçülerine dikkat ediliyor. İdeal bir burunda burun yüzün tam ortasını kaplar. Nazolabial açısı an fazla 90 derece olmalıdır. Profilden bakıldığında burnun alt çizgisi ile burun sırtı arasındaki açı 30 derece olmalıdır. Burun sırtı düz olmalıdır. Ayrıca burun delikleri simetrik ve yumuşak kıvrımlara sahip olmalıdır. Tüm bunların yanı sıra nefes alma işlevini kusursuz bir şekilde yerine getirebilmelidir.

Burun şeklindeki trendler

Bütün estetik anlayışlarda olduğu gibi burun şeklinde de dönem dönemtrendler olabiliyor. O dönemin en güzel ve popüler sanatçıları kimler ise onun burun şekli gelen talepler arasında üst sıralara çıkabiliyor. Örneğin bir dönemler kalkık burun estetiği talep edilirken günümüzde kalkık burun ucu pek tercih edilmiyor. Burnun yeni şekli tasarlanırken biz cerrahlar hastayı yüzüyle orantılı ve uyumlu burun şekline yönlendiriyoruz. Eğer istediği burun şekli yüzü ile uyumlu olacak ve estetik duracaksa yeni burnu ona göre tasarlıyoruz. Amaç en doğal, en güzel, en kullanışlı burun tasarımı yaparak hastayı mutlu etmek.

15 dakikada ameliyatsız burun estetiği

Haberin Devamı

Burun estetiği ameliyatları kapalı teknik ile yapılan cerrahi operasyonlarla kırmadan, dikişsiz bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Birkaç günlük iyileşme süreciyle oldukça da zahmetsiz geçebiliyor. Ancak her burnun mutlaka ameliyat ederek düzeltilmesi gerekmiyor. Günümüzde burnun şeklini değiştirmek için dolgu enjeksiyonları da kullanılıyor.Üstelik boyut değişiklikleri yani küçültme ameliyatları hariç birçok burun sorunu ameliyatsız bir şekilde 15-20 dakika içinde tedavi edilebiliyor. Sonuçları hemen görülebilen bu uygulamaya talep her geçen daha da artıyor.

Haberin Devamı

Burnunuzdaki sorunun tedavisi için bir estetik cerrahi uzmanına giderek hangi tarz tedaviye ihtiyacınız olduğunu öğrenebilirsiniz. Siz de burnunuzdaki estetik ve nefes alma problemlerinden kurtulabilir, yaşam kalitenizi daha da yükseltebilirsiniz.

Op. Dr. Güncel Öztürk Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı