Gazete Vatan Logo

Güvercin ve altı ok birleşebilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, DSP’nin CHP’ye katılmasını isteyip, gerekirse amblemlerini değiştirerek ’güvercin’ ile ’altı ok’u birleştirmeyi önerdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli’den temaslarda bulunduğu önceki gün kentten ayrılmadan yerel Pamukkale TV’de programa katıldı. DSP ile birleşme konusunda yöneltilen soruya şu yanıtı verdi:

“Şahsen DSP’nin bir parti olarak yoluna devam etmesini doğru bulmuyorum. Onlar da sosyal demokrat, biz de sosyal demokratız. Gelmeliler CHP’ye artık. Bizim altı okumuz var altında şöyle kırmızı bir boşluğumuz var. Gerekirse güvercini de oraya yerleştiririz. Amblemimizi de değiştiririz. Ecevit bizim liderimiz değil mi? Gelsinler partiye DSP’yi kapatsınlar artık.birleşelim bu işi bitirmiş olalım. Temennimiz o.”

‘Saygı duyuyoruz’

Birleşik Haziran Hareketi’ne de saygı duyduklarını belirten Kılıçdaroğlu “O hareketin içinde zaten bizim milletvekili olan arkadaşlarımızda var orada. Onlar eğer seçim sürecinde Cumhuriyet Halk Partisine destek verirlerse ayrıca çok mutlu oluruz” diye konuştu.

Üç büyükte ön seçim

Milletvekillerini nasıl belirleyecekleri konusunda açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Ön seçim zaten hakim gözetiminde olursa ona zaten müdahale etme şansımız hiç yok. Biz Ankara, İstanbul, İzmir’de böyle yapacağız. Hakim gözetiminde ön seçim yapacağız. Çünkü siyasi partiler yasasında yüzde 5’lik kontenjanı var. O yüzde 5’lik kontenjan bu üç ilde kullanacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘Kara propaganda’

Gülen cemaatiyle iş birliği iddialarını yalanlayan Kılıçdaroğlu, “Sen devletsin istihbarat örgütün var, belgeyi koysana bakalım biz nasıl iş birliği yapmışız. Böyle bir şey yok. Tam bir kara propaganda” diye konuştu.

Direnme hakkı vardır

Direnme hakkı talebini yineleyen Kılıçdaroğlu, “Hukuksuzluğa karşı direnme hakkı insan hakları evrensel beyannamesinde yazar. Fransa’daki insan hakları beyannamesinde yazar. Alman anayasasında yazar, Yunanistan anayasasında yazar. Bizim de yasalarımızda vardır. Meşru müdafaa hakkı yok mudur? Var” dedi.