Gazete Vatan Logo

Güvenli diye cezaevine geri döndü

Kurbanlarını ‘av’ olarak gören seri katil, 15 yılın ardından beraat etti ama hapse rızasıyla döndü.

Güvenli diye cezaevine geri döndü

Kayseri’de 1998-2001 yılları arasında 6 kişiyi öldüren, yargılandığı davalardan kesinleşmiş müebbet cezası verilen Hamdi K., eski İnfaz Yasası hükümleri kapsamında hapishanede kalması gereken yaklaşık 16 yıllık süre gelecek yıl dolacakken ‘denetimli serbestlik yasası’nda bulunan bir yıl erken tahliye hükmünden yararlanarak, Ankara’da kaldığı cezaevinden 12 Şubat’ta salıverildi. Ancak beraatinin ardından memleketi Kayseri’ye gelen, polis merkezinde imza vermesi ve eğitim programlarına katılması gereken Kayapınar, infaz savcılığına başvurarak denetimli serbestlikten yararlanmak istemediğini, cezasını cezaevinde çekmeye devam ettiğini belirtti. Gerekçe olarak ise can güvenliğinin olmadığını iddia etti. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Kayapınar’ı yeniden Kayseri Kapalı Cezaevi’ne teslim etti.

İlk kardeşini öldürdü

Hamdi K.; Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin’i öldürmekten, polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar’ı ise yaralamaktan yargılanmıştı. Kayapınar’ın, ilk kurbanı 14 yaşındayken kıskançlık nedeniyle iple boğarak öldürdüğü öz kardeşiydi. 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Şartla Salıverme Yasası’ndan yararlanarak tahliye edilen Hamdi K., diğer 5 cinayeti ve yaralama vakalarını da ondan sonra işlemişti.

Haberin Devamı

‘İnsanlara kin besliyorum’

Hamdi k., seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında polise verdiği ifadede, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini anlatmıştı. Kayapınar, öldürdüğü kişileri ’av’, gasp ettiği para ve eşyaları ’av ganimeti’ olarak gördüğünü anlatırken, kendisini de ’avcı’ diye tanımlamıştı.