Gazete Vatan Logo

Guti kurtaramadı

Beşiktaş çok kötüydü tamam ama bu da olmaz ki...

Beşiktaş çok kötüydü, tamam.. Pozisyon bulamadı, ona da tamam.. Fakat 90+5’te şans kapıyı çaldı, İspanyol yıldız ise penaltıyı kaleciye nişanladı

Ersen attı, İsmail cevap verdi.. Ama maçın uzatma dakikaları kalbi olanlar için değildi.. Önce Q7’nin
golü ofsayta takıldı, ardından Guti penaltı kaçırdı.
Ve Beşiktaş son 5 haftada 11. puanını dün kaybetti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYIN

ÖYLE bir ilk yarı oldu ki Yılmaz Vural’ı izlemek sahadaki mücadeleyi izlemekten daha keyifliydi. Başlama düdüğü çalar çalmaz hararet yaptı, ilk dakikalarda ‘buzlu çay’lık oldu hoca.. Eğer boşta olsa şu an ‘Yok böyle dans’a katılırdı, rahat 1. olurdu..

İLK devrede Beşiktaş 1 şut atabildi, Kasımpaşa ise ikisi rakibinin kullandığı kornerlerde dönen toplarla 3 kontra yakaladı onlar da meyve vermedi. İlki ve en ciddisi 18. dakikadaydı. Emilov sol kanada atılan topa Erhan’ın 2 metre gerisindevurdu ki n haraketlendi, Erhan’ın yanından uzadı, yerden içeri çevirdi ama Yekta tam boş kaleye vuracakken, Ersan ayağının arkadan uzatı, bir kez daha güven oyu aldı..

BEŞİKTAŞ ise 44. dakikada tek pozisyonunu buldu.. Guti’nin kullandığı serbest vuruşu İ.Toraman arkaya aşırttı ama Ersan’ın kafa vuruşu o kadar kötüydü ki top patlak olsa bu kadar yavaş gider..



TAKIMININ ilk yarıdaki etkisiz halini gören Schuster, 2. yarı başlarken hamle yaptı.. Quaresma sahalara geri döndü ama Aurelio’nun çıkmasıyla Beşiktaş orta sahası bomboş kaldı. Böyle olunca da ilk yarıda sadece kontrayla gelebilen Kasımpaşa, organize de gelmeye başladı.. 64’te Hüseyin’in şutunu Rüştü son anda çıkarırken, 66’da ise Yekta’nın vuruşu az farkla dışarı gitti.

76’DA ise bir Rüştü klasiği yaşandı.. Şahin’in ortasına Ersen Martin kafayı vurdu. 15 metre yukarı çıkıp aşağı inen topa yetişemeyen Rüştü topu ağlardan çıkardı..




GOLLE birlikte silkelenen Beşiktaş, pozisyon üretmeye başladı. 80’de Ernst’in füzesi direği yalarken, 84’te ise İsmail, geçen yıl A.Gücü’ne attığı golü kopyaladı. Yine ceza sahası dışından vurdu, top yine defansa çarpıp gol oldu.

VE ardından su gibi akmaya başladı Beşiktaş. 86’da Nihat, Ernst’in pasıyla karşı karşıya kaldı ama kaleciye takıldı. 90+1’de ise soldan İsmail’in ortası, Hilbert’e geldi. Şutu kaleciden döndü, Tabata vurdu, defansa çarptı, sonra kale ağzında Q7 topu ağlara yolladı ama hakem golü iptal etti. Çünkü Portekizli’yle birlikte topa ayağını sokan Bobo ofsayttı..



FAKAT maç bununla da bitmedi. 90+3’te Nihat ceza sahasında yerde kalınca Bülent Yıldırım penaltı noktasını göstedi. Guti’nin penaltısını Tolga çıkardı ve Kasımpaşa 11. maçında 3. puanını Beşiktaş’tan aldı.. Siyah-beyazlılara ise ne Guti ne Q7 hatta Iverson bile yetmedi...

Daha önceki puan kayıplarında ‘Rahatım’ diyen Schuster işin ciddiyetini anladı:

Üst düzey endişeliyim

“Kazanamamak beni tedirgin ediyor. Trabzon ve Bursa’yı biliyoruz ve biz öyle oynamak istemiyoruz. Hakemlerin bize yaptığı da ayıp!”

SON haftalarda kaybedilen puanlara rağmen karşılaşmaların ardından rahat tavırlarıyla dikkat çeken Beşiktaş Teknik Direktörü Schuster’i de endişe sardı: “Kazanmak için pozisyon bulmanız ve bunları değerlendirmeniz lazım. Biz bunları başaramadık. Ve bu sonuçlar beni artık tedirgin ediyor.



BURAYA takımlar defans yapmak için ve bizim hata yapmamız için geliyorlar. Türk futbolu böyle. Trabzon ve Bursa’nın nasıl oynadığını da biliyoruz. Biz böyle oynamak istemiyoruz. Ama istediğimiz şeyleri bir türlü oturtamadık.
EĞER ofansif sistem değişecekse bunu değiştirecek olan ben değilim. Gidişatla ilgili üst düzey endişe duyuyorum.
HAKEMLER hep rakibin lehine düdük çalıyor ve bu ayıp oluyor.”

MAÇIN YILDIZI: TOLGA

90 dakika boyunca gol atmak için herşeyi deneyen, son anlarda eline sayısız fırsat geçmesine rağmen bunları cömertçe harcayan Beşiktaş’a tek başına ‘dur’ dedi Kasımpaşa kalecisi Tolga.. Bazı pozisyonlarda özellikle yan toplarda yürekleri ağızlara getirse de uzatmada Guti’nin penaltısında kalesinde devleşerek takımına altın değerinde 1 puanı getiren isim oldu.

Vural hakemin ELLERİNİ ÖPTÜ



SÜPER Lig’deki 3. puanını Beşiktaş’tan alan Kasımpaşa’nın hocası Yılmaz Vural, maç sonrası hakemi tebrik etmek için elini öptü.. Vural’ın düşünceleri ise şöyle:
“BEŞİKTAŞ’A karşı oynamak kolay değil. Buradan 3 puan almamız lazımdı. Ama 1 puan da iyidir. Böyle önemli bir maçta 85’te kontrpiyeden gol yedik. Hakemin yüzünü öpecektim elime denk geldi.”

‘Herkes üzüldü ama en çok ben üzüldüm’

UZATMA dakikalarında kaçırdığı penaltıyla takımını galibiyetten eden Guti en çok üzülen kişinin kendisi olduğunu söyledi. İspanyol yıldız, atış öncesi kendini çok iyi hitssettiğinin altını çizerken, “Bu penaltıyı kaçırmamalıydım. Arkadaşlarımdan ve taraftarlardan özür diliyorum. Lig uzun maraton. Önümüzde çok maç var. Ama biz bu maçla bir adım geriye gittik. Hakemler de bize yardımcı olmuyor. Kararlar hep aleyhimize” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı