Gazete Vatan Logo

Gururla açıklıyorum: Ben bir eşcinselim!

Apple'da 2011'de Steve Jobs'un ölümünden sonra CEO koltuğuna oturan Tim Cook hakkındaki spekülasyonları doğruladı ve eşcinsel olduğunu açıkladı

Gururla açıklıyorum: Ben bir eşcinselim!

Apple’ın tüm yeni ürün tanıtımlarında Jobs’tan sonra başrolde görülen Cook, ABD’nin ünlü eşcinsel dergisi Out tarafından dünyanın en güçlü gay ve lezbiyenler sıralamasında birinci seçilerek dikkatleri çekmişti. Ancak kendisi hakkındaki bu iddiayı hiç açıkça dile getirmedi. Ta ki düne kadar... Bloomberg Businessweek dergisine bir makale kaleme alan ABD’li teknoloji dehası, “Eşcinsel olduğum için gurur duyuyorum. Hatta bunun bana Tanrı tarafından hediye edilmiş en büyük armağan olduğunu düşünüyorum” diye yazdı. Cook böylece dünyanın en değerli şirketinin başındaki isim olarak dünya iş hayatındaki en yüksek profilli eşcinsel kimliğini elde etti. Cook, “Bu konuda kendimi bir aktivist olarak görmüyorum. Ama bu açıklamam birilerine güven verecekse özel hayatımla ilgili bu detayı paylaşmaya değer diye düşünüyorum” dedi.

Jobs’un 24 Ağustos 2011 tarihinde Apple’ın CEO’luğundan ayrılmasının ardından şirketin başına geçen Cook, Apple bünyesine 1998’de katılmıştı. Cook, Jobs’un kanser tedavisi gördüğü 2004 ve 2009 tarihlerinde de kısa süreli olarak CEO koltuğuna oturmuştu.

Haberin Devamı