Gazete Vatan Logo

Gürültüyü değil müziği dinletiyor

Philips'in 8 GB GoGear Muse MP4 çaları üstün performans vaat ediyor

Songbird medya oynatıcısına sahip 8GB Muse, yalıtımlı kulaklıkları sayesinde seslerin her ortamda en yüksek kalite ile duyulmasına olanak tanırken, Safesound teknolojisiyle işitme kaybı olmadan yüksek sesle müzik dinleme keyfi sunuyor. GoGear ekranınızda ise rahatlıkla videolarınızı kontrol edebilir filmlerinizi, aileniz veya arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. Fiyatı 449.9 TL.

Türkiye’yi merkez seçen Tayvanlı Asus 350 bin dizüstü satacak

SONY’DEN Samsung’a dünya devlerinin kendi şirketlerini kurduğu Türkiye’yi büyüme planlarının merkezine koyan son şirket Tayvanlı bilgisayar devi Asus oldu. Asus, yeni bir yapılanmayla Türkiye’yi merkez konumuna getirdi. Asus’un Türkiye ve Afrika Bölge Direktörlüğü’ne getirilen Peter Chang, “Bu yıl 350 bin adet notebook ve netbook satmayı, yüzde 12 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

Türkiye, dünya devlerinin odak noktası haline geldi. Sony’den Samsung’a dünya devlerinin kendi şirketlerini kurduğu Türkiye’yi büyüme planlarının merkezine koyan son şirket Tayvanlı bilgisayar devi Asus oldu. Geçen yıl yüzde 20 büyüyen IT sektöründeki konumunu güçlendirmek isteyen Asus, yeni bir yapılanmaya giderek Türkiye’yi merkez haline getirdi. Bu çerçevede Türkiye ve Afrika Bölge Direktörlüğü görevine getirilen Peter Chang, bu yıl 350 bin adet notebook ve netbook satmayı hedeflediklerini söyledi.

Sektörün 2010 yılı değerlendirmesini yapan ve Türkiye’deki hedeflerini açıklayan Chang, 2010’da IT sektörünün Avrupa’da yerinde sayarken Türkiye’de yüzde 20 büyüdüğünü, bu büyümenin gelecek 3 yıl içinde artarak devam edeceğini, Türkiye’nin bölgedeki parlayan ülke olacağını vurguladı. Gelişen pazara bağlı taleplerin de değiştiğini belirten Chang, 2010 verilerine göre dizüstü bilgisayar pazarı ile masaüstü PC arasındaki oranın giderek açılmaya başladığını, geçen yıl Türkiye’de satılan her 100 bilgisayarın 30’unun masaüstü, 56’sının notebook, 14’ünün ise netbook olduğunu anlattı. Chang, “Türkiye’de de ciddi yatırımlar yapan ve globaldeki büyümesine paralellik gösteren Asus Türkiye, geçen yılı yüzde 7’lik bir pazar payı ile kapattı. 170 bin adet notebook ve netbook satıldı, bunun yaklaşık 50 bin adedi netbook oldu” dedi.

Hedef pazar payı yüzde 12

2011’in ilk çeyreğine de iyi bir giriş yaptıklarını belirten Chang, bu yıl yaklaşık 350 bin adet notebook ve netbook satmayı hedeflediklerini anlattı. Chang, Asus Türkiye’nin 2011’de yüzde 12’lik pazar payı hedeflediğini ve pazar dinamiklerine göre adetsel hedeflerini de yüzde 12’yi tutturacak şekilde revize ettiklerinin altını çizdi. ASUS Türkiye olarak fark yaratma adına önemli çalışmalara imza atacaklarını belirten Chang, bu anlamdaki hedeflerini şöyle sıralıyor: “2011 yılını, organizasyonumuzu tamamladığımız, var olduğumuz satış kanallarında güçlendiğimiz, alternatif kanallarda ise yeni iş modelleri gerçekleştirdiğimiz bir yıl olarak hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren değişik tablet modellerimizle bu pazarda da oldukça iddialı olacağız. Bunun dışında oyun serisi notebook modellerimizde gözlüksüz, çıplak gözle de izlenebilen 3D teknoloji olacak. Diğer ürün gruplarımızda da tasarım ve Asus’a özel teknolojilerle rakiplerimizden farklılaşmaya devam edeceğiz. Satış kanallarımızı geliştirmek var olduğumuz kanallarda daha da güçlenmek diğer hedeflerimiz arasında. Tüm bunları desteklemek amacıyla pazarlama faaliyetlerimizi artıracağız. Özellikle insan kaynaklarına yaptığımız yatırımla hedeflerimizi tutturacağımıza inanıyoruz.”

4 tablet yılın ikinci yarısında geliyor

TABLET PC pazarına ilginin her geçen gün arttığına vurgu yapan Peter Chang’a göre, tablet PC’ler bu yıl da en çok konuşulan ürünlerin başında gelecek. Sektörde birçok markanın yeni modeller üzerinde çalıştığını belirten Chang, Asus olarak 4 farklı ürün ile pazarda yer alacaklarını ifade etti. Chang, “4 farklı seçenekle farklı tüketici profillerine ve kullanıcı ihtiyaçlarına çözüm sunmayı amaçlıyoruz. Bizim öngörümüz bu yılın ikinci yarısından itibaren pazarda tablet modellerinin artacağı ve tablet pazarının şekilleneceği yönünde. Asus tablet modelleri bu yılın ikinci çeyreğinde pazara sunulacak. Tablet pazarında da Asus en önemli oyunculardan biri olacak” diye konuştu.

HP’nin 3 dijital fotoğraf makinesi Türkiye’ye geldi

HP’NİN tüketici elektroniği ürünlerinin Türkiye distribütörü olan DataStar, ilk olarak üç model HP dijital fotoğraf makinesini satışa sundu. Uygun fiyatlı ürünler 12 ve 14 megapiksel çözünürlüğe sahip. CW450, 12 megapiksel ve 25 otomatik sahne modu içeriyor. Fiyatı 99 dolar+KDV. 14 megapiksellik C500’de 30’un üzerinde otomatik sahne seçimi, balık gözü modu var. HD video kayıt özelliği olan ürünün fiyatı 109 dolar+KDV. Çelik gövdeli SW450’nin 25’in üzerinde sahne modu bulunuyor. 12 megapiksellik ürün 100 gr ağırlığında ve 121 dolar+KDV fiyata sahip.

Oyun tutkunu babalara özel

HP Türkiye, Pavilion serisinin en yeni ürünü g6 1085 et Babalar Günü’ne özel satışa sunuluyor. HP Pavilion g6 1085 et, 15.6 boyutlu yüksek çözünürlüklü LED ekran ile AMD Phenom II Dört çekirdekli işlemcisini birarada bulunduruyor. g6 1085 et HP CoolSense yazılımıyla ön plana çıkıyor. Kullanım durumuna göre soğutma ayarını yapıp aşırı ısınmayı önleyen g6 1085 et, bilgisayarın saatlerce dizi yakmadan kullanılmasını sağlıyor. ALTEC Lansing hopörler desteği ile yüksek ses teknolojisi sunuyor. Pavillon g6 1085 et, dünya çapındaki sanatçıların sadece HP için tasarladığı duvar kağıtlarını kullanma imkanı sunuyor. Pavillon g6 1085 et’nin, kırmızı, altın sarısı, mor ve gri olmak üzere 4 farklı renk alternatifi bulunuyor. Fiyatı 699 dolar artı KDV.

RIM’den 2 yeni BlackBerry Bold

RESEARCH In Motion (RIM) 2 yeni BlackBerry Bold akıllı telefonunu duyurdu. Yüksek performansa sahip BlackBerry Bold 9900 ve 9930 akıllı telefonları, kullanımı kolay BlackBerry klavyenin yanı sıra parlak, yüksek çözünürlüklü dokunmatik ekrana sahip. Yeni akıllı telefonlar, BlackBerry 7 işletim sistemi gibi yeni, yüksek performanslı bir platform ile sunuluyor. En ince BlackBerry akıllı telefonlar olma özelliğine de sahip olan bu yeni cihazlar, yalnızca 10.5 mm kalınlığında. Yeni telefonlar, 720p’ye varan HD video kayıt ve playback desteği de sunuyor. Yeni telefonlar yaz aylarında dünya genelinde satışa çıkacak.

Android 2.3’ü kullanan ilk tablet

ANDROID 2.3 sürümünü kullanan ve kapasitif dokunmatik 7 inç ekrana sahip ilk tablet olan yeni Mobee Nett Tablet 7”, 3D desteği ve hızı ile özellikle oyun meraklılarının ilgisini çekecek. KDV dahil 444 TL’ye satılan tablet, Türkçe klavyesiyle de bir adım öne çıkıyor. 2.0 megapiksel kameralı tabletin ağırlığı 370 gram. Android 2.3 sürümünü kullanan tablet, 512 MB DDR RAM’e sahip. 1.2 GHz işlemci kullanan yeni Mobee Nett Tablet 7”, 4 GB dahili depolama alanının yanında 32 GB’a kadar destekleyen mikro SD kart yuvası var.

Xerox buluşlarını test ettiriyor

XEROX, “open.xerox.com” adlı bir web sitesi üzerinden son buluşlarını herkesin kullanımına sunarak, müşterilerini ve tüketicileri bilimsel araştırma süreçlerine dahil ediyor. Open Xerox’da şu anda 20’ye yakın yeni teknoloji denenebiliyor. Örneğin, Görüntü Kişiselleştirme Teknolojisi ile kullanıcılara, yazılıma yükledikleri dijital görsel ve fotoğraflar üzerinde seçtikleri bir alana, resmin orijinalinde varmış gibi görünen metin yerleştirme imkanı veriliyor. Arapça Dil Analizi ile Arapça karekterlerle yazılan bir ifade Latin harflerine çevirerek, metni Arapça bilmeyen kişiler için daha anlaşılır hale getiriyor.

Siz oturun, televizyonunuz sevdiğiniz kanalı açsın!

TOSHIBA’NIN gelişen teknolojisiyle birlikte kişiselleşen televizyonlar artık izleyicisini de tanıyor. Yeni SL833 televizyon serisi; karşısına geçen kişiyi tanıyıp sevdiği kanalı ya da programları açıyor. Her hafta ya da sıklıkla izlediğiniz programları siz televizyon karşısına oturup açmadığınız zaman televizyon sizin izlemek isteyebileceğinizi düşünüp, otomatik kaydediyor. Ayrıca televizyonlar, kullanıcının ayarladığı ses düzeyi, renk kalitesi, kanal listesi, ışık-parlaklık seviyesi gibi bilgileri hafızasında tutabiliyor. Televizyonun ayarlarını yapan kullanıcı daha sonra ekran karşısına geçtiğinde tek tuşla seçip kaydedilmiş görüntüler dahil seçilmiş ayarları otomatik olarak yeniden yüklüyor.

Grundig’in 41 yıllık hoparlörü Audiorama tasarım klasiği seçildi

GRUNDIG’İN 41 yıldır hatları değişmeyen, IF tasarım ödüllü Audiorama küresel hoparlörleri Avrupa’nın ve Almanya’nın en büyük iç mekan tasarım dergisi “Schöner Wohnen” tarafından tasarım klasiği unvanına layık görüldü.

Audiorama, derginin Şubat sayısıyla birlikte verilen “Klasikler Kitabı”nda 20. yüzyılın 200 klasiği arasında yer aldı. Ürünün temel özellikleri arasında, özel klasik ve konsept tasarımı, kaliteli ses performansı (alışılmışın aksine 360 derece çevresel ses kalitesi) ve beraber satıldığı Ovation 3 Hi-Fi sistemi ile Radyo/CD’den USB’ye kayıt özelliği yer alıyor. Bu konfigurasyon (Audirorama 9000& vation3), Nisan 2011 itibariyle Beko ve Arçelik mağazalarında teknoloji ve tasarım tutkunlarıyla buluşmaya başladı.

Şipşak çekim, profesyonel sonuç

Cebe sığan yeni Pentax Optio RZ10, 10x geniş açı optik zoom lensinin yanında fotoğraf çekmeyi herkes için kolay hale getiren özelliklere sahip. Sarsıntıyı azaltan çiftli sarsıntı azaltma, 14 megapiksel sensör, HD video çekim, en uygun seçim modunu otomatik olarak seçen geliştirilmiş Auto Picture Modu bu özelliklerden birkaçı. Hafifçe yuvarlatılmış kenarlar, tutması kolay lastik kaplı tutma yeri, lens alanı çevresindeki şık parlak cilası gibi özenle tasarlanmış detaylar cihazın işlevselliğini sağlıyor. Standard siyah ve beyaz renginin yanı sıra 3 canlı renk seçeneği ile RZ10 daha sportif ve neşeli bir görünüm sunuyor. Ürünün fiyatı: 649 TL.

Haberin Devamı