Gazete Vatan Logo

Gürültüye 3 ayda 3,3 milyon TL ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan denetimlerde geçen yılın aynı dilimine göre 5 kat fazla cezai işlem uygulandı.

Gürültüye 3 ayda 3,3 milyon TL ceza

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, 2018’in ilk çeyreğinde yapılan bin 675 gürültü denetiminde, 3 milyon 315 bin 183 lira cezai yaptırım uygulandığını bildirdi. Gürültü denetim ve cezalarının geçen yıla göre artış gösterdiğine belirten Öztürk, “Geçen yıl ilk çeyrekte yapılan 429 gürültü denetiminde, 569 bin 343 lira cezai işlem uygulanırken, 2018 yılı ilk çeyreğinde yapılan bin 675 gürültü denetiminde, 3 milyon 315 bin 183 lira yaptırım uygulanmıştır” dedi. Geçen yılın ilk çeyreğinde en çok Antalya, Eskişehir ve İstanbul’da denetim yapıldığını ve yaptırım uygulandığını dile getiren Öztürk, bu yılın ilk çeyreğinde ise en çok başkent Ankara’da denetim yapıldığını, Ankara’yı Antalya ve Eskişehir’in takip ettiğini söyledi.

Öztürk, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimine ilişkin gerçekleştirilecek seçim çalışmalarında herkesin gürültü ve çevre kirliliğine karşı daha duyarlı ve hassas olması gerektiğine işaret ederek “Bakanlık olarak gürültüden ari ve çevre kirliliğine karşı duyarlı bir seçim çalışması yapılması için gerekli denetimleri ve takipleri yapacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gürültüden korunmak için binalarda ses yalıtımı yapılmasının önemini aktaran Öztürk, “Ses yalıtımı yapılınca, insanların çalıştığı ortam ve oturduğu binalar daha gürültüden ari olacaktır” dedi. Öztürk, Avrupa Komisyonu’nun açıkladığı 2018 İlerleme Raporu’nun, “Çevre ve İklim Değişikliği” bölümünde, Türkiye’deki gürültü ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalardan övgüyle bahsedildiğini söyledi.