Gazete Vatan Logo

Gürsel Tekin 'gizli 2. adam'

CHP’nin tartışmalı ismi Gürsel Tekin, yerel yönetimler Genel Başkan yardımcısı ve Trakya illeri ile Hakkari ve Şırnak’tan sorumlu olacak. Önder Sav’ın karşısında, ‘’Gizli 2. Adam’’ konumuna gelecek. CHP’li belediyeler Tekin’e bağlanacak.

CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Sekreter Önder Sav’a rağmen tavrını eski çalışma arkadaşı Gürsel Tekin’den yana koydu. Tekin, yerel yönetimler Genel Başkan yardımcısı ve 12 Eylül referandumunda da, Trakya illeri ile Hakkari ve Şırnak’tan sorumlu olacak. Böylelikle CHP’de 2. adam konumunda olan Genel Sekreter Önder Sav ile birlikte ‘’Gizli 2. Adam’’ olarak etkin bir konuma gelecek, bütün CHP’li belediyeler de Tekin’e bağlanacak.

Önder Sav ile yaşanan sürtüşmenin ardından MYK’ya giremeyen CHP Parti Meclisi üyesi ve İstanbul eski il başkanı Gürsel Tekin, suların durulmasının ardından partide etkin konuma geliyor. Tekin 4 Ağustos günü yapılacak PM toplantısında MYK üyesi seçilecek ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan yardımcısı olacak.

TRAKYA VE HAKKARİ ŞIRNAK

CHP’de bir süre önce 18 MYK üyesi ve bazı PM üyeleri 12 Eylül referandumu için iller bazında görevlendirilmiş ve Gürsel Tekin’e de, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Şırnak ve Hakkari illeri görevi verilmişti. Kurultay sonrası, PM üyesi olan ancak MYK’ya giremeyen Tekin, Berhan Şimşek’in İstanbul il Başkanı olmasıyla MYK’da bir koltuk boşalınca bu kurula seçilecek.

MYK olarak anılan Merkez Yönetim Kurulu, kurultay ve PM’den sonra, CHP’nin politikalarına yön veren en önemli organ olarak görev yapıyor. İki ayda bir toplanan PM’nin aksine, her hafta toplanan MYK’da Genel Sekreter, Genel Başkan ve Genel Sekreter yardımcıları bulunuyor.

CHP MYK, Önder Sav, Süheyl Batum, Gülsün Bilgehan, Gaye Erbatur, Mevlüt Coşkuner, Turgut Dibek, Mahmut Duyan, Gökhan Günaydın, Hüseyin Karakoç, Ali Koçal, Abdullah Özer, İzzet Çetin, Tekin Bingöl, Haluk Koç, Şahin Mengü, Hakkı Suha Okay, Umut Oran, Faik Öztrak, Abdülrezzak Erten’den oluşuyor.

CHP’de halen 4 Genel Başkan yardımcısı bulunuyor. Hakkı Suha Okay, örgüt, TBMM ve basınla ilişkilerden, Haluk Koç, Sivil Toplum Kuruluşları, Meslek Odaları ve Yurtdışı İlişkilerden, Gaye Erbatur, Parti İçi Eğitim ve Yardımcı Kollardan, Umut Oran ise, İş, Çalışma hayatı ve halkla ilişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyor. (GAZETEPORT)

Haberin Devamı