Gazete Vatan Logo

Güreşen deve görevliyi yaraladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde bu yıl 12'ncisi yapılan güreşlerde develer Emniyet Müdürlüğüne ekip aracı alınması yararına güreşti. Güreş sırasında bir devenin devirdiği demir kapının altında kalan görevli yaralandı

Güreşen deve görevliyi yaraladı

Kumluca Belediyesinin desteğiyle İlçe Emniyet Müdürlüğüne ekip aracı alma yararına düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri, Karatepe Stadında yapıldı. Güreşleri Kaymakam Hakkı Uzun, Kumluca Belediye Başkanı Ak Partili Hüsamettin Çetinkaya, Demre Belediye Başkanı Ak Partili Süleyman Topcu, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaklaşık 5 bin güreş sever izledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Afrindeki Zeytin Dalı Harekatında görev yapan Mehmetçikler için dua edildi.

KALBİMİZ MEHMETÇİKLERİMİZLE BİRLİKTE

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Biz burada güvenlik güçlerimize ekip aracı kazandırma yararına güreş düzenliyoruz. Mehmetçiklerimiz Afrinde ülkemizin bekası için operasyon düzenliyor. Kalbimiz Mehmetçiklerimizle birlikte atıyor. Tek dileğimiz operasyonların geri kalan kısmını şehit vermeden başarıyla tamamlamaktır dedi.

DAVUL, ZURNA VE MÜZİK ÇALINMADI

Organizasyonda davul, zurna ve müzik çalınmadığını belirten Başkan Çetinkaya, Bugün örf, adetlerimizi, geleneklerimizi yaşatmak için belki eğleniyoruz. Ancak güvenlik kuvvetlerimize araç kazandırmak zorundayız diye konuştu.

Haberin Devamı

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, etkinliğe katkısı olanlara teşekkür etti.

İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın özellikle bugün operasyonun en kritik gününde olduğu ve bu eşik aşıldığı takdirde Afrin ayağının başarıyla tamamlanmış olacağını söylediğini hatırlattı.

100 DEVE GÜREŞTİ

Konuşmaların ardından güreşlere geçildi. Güreş ağalığını sebze ve meyve tüccarı Osman Öcalın üstlendiği güreşlerde Ege ve Akdeniz bölgesinden 100 deve, Kaymakamlık Kupası, İl Emniyet Müdürlüğü Kupası, Ağalık Kupası, Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Kupası ve Komisyoncular Derneği Kupası için güreşti.

DEVELER DEMİR KAPIYI YIKTI

Çakır Bey ile Gümüş Bey adlı develerin güreşi esnasında kaçan bir deve güreş sahasının etrafındaki tel örgüde bulunan demir kapıya çarptı. Devrilen demir kapının altında kalan görevli Özkan Garip (44) yaralandı. İlk müdahalesi sahada yapılan Özkan Garip daha sonra ambulansla götürüldüğü hastanede tedaviye alındı.

Haberin Devamı