Gazete Vatan Logo

Gürcüler Türkiye'ye kaçıyor

GÜRCİSTAN'ın Güney Osetya'ya saldırmasının ardından Kafkaslarda başlayan savaş 5'inci gününe girerken, Gürcülerin Sarp Sınır Kapısı'ndan kaçışları sürüyor. Batum Havalimanı'nın güvenlik nedeniyle kapalı olması üzerine Sarp Sınır Kapısı'ndan alınan THY yolcuları, otobüslerle Trabzon Havalimanı'na götürülerek buradan uçakla İstanbul'a gönderiliyor.

Gürcistan'ın Güney Osetya'ya saldırmasıyla başlayan gerginliğin ardından Rusya'nın bölgeye müdahalesi Kafkaslarda gerilimi iyice artırdı. Rusya'nın giderek yayılan saldırısı nedeniyle tedirgin olan Gürcüler, kaçmaya devam ediyor. Ülkenin doğu kesiminde yer alan Poti, Kutaysi ve Batum gibi kentlerde yaşayan halk, Sarp Sınır Kapısı yoluyla Türkiye'ye geçiyor. Gürcülerin özellikle aileler halinde çıkış yapmaları göze çarpıyor. Yaya geçişlerin yanı sıra özellikle son derece lüks araçlarıyla sınırdan geçen Gürcüler dikkat çekiyor.

Sarp Sınır Kapısı'na bavul ticareti için gelen yakın köylerdekiler ise "Zenginler lüks araçlarıyla kaçıyor. Bizim ise böyle bir imkanımız yok. Bu nedenle hiçbir yere gidemiyoruz" diye yakınıyor.

Eşi ve çocuklarıyla Türkiye'ye geçiş yapan Levan İgronidze, "Her an başımıza bomba yağacakmış gibi yaşıyoruz. Çok kötü bir psikoloji. Bu nedenle ailemle, en azından gerilim bitene kadar Türkiye'de tatil yapacağız" dedi.

THY YOLCULARI TRABZON'A

Bu arada Batum Havalimanı'nın güvenlik nedeniyle sivil uçuşlara kapatılması üzerine, THY'nin İstanbul- Batum karşılıklı seferleri Trabzon üzerinden yapılıyor. Sarp Sınır Kapısı'nın Gürcistan tarafına gelen yolcular, Havaş otobüsleriyle alınarak Trabzon'a götürülüyor. Buradan da düzenlenen ek seferlerle İstanbul'a ulaştırılıyor.

TÜRK TIR'LARI BEKLEMEDE

Öte yandan, Gürcistan'daki karışıklık nedeniyle Türk TIR'larının Sarp Sınır Kapısı'ndaki bekleyişi sürüyor.

Hava karardıktan sonra da, güvenlik nedeniyle Türk araçlarının karşı tarafa geçişine izin verilmiyor. Gece saat 01.00'den itibaren Sarp Sınır Kapısı'ndan Türk plakalı araçlar ve Türk pasaportlu kişilerin Gürcistan'a geçişi yasaklandı, ancak bugün saat 10.00'da geçişler yeniden normale döndü.

Birçok TIR'ın geçmesine rağmen yaklaşık 100 TIR Sarp- Kemalpaşa arasında, Gürcistan'daki koşulların normale dönmesini bekliyor.

Haberin Devamı