Gazete Vatan Logo

Gurbetçilere çağrı: Bunlara oy vermeyin

Hollanda ve Almanya’da yaşayan Türklere ve müslümanlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve ırkçı lider Wilders’i örnek vererek “Sakın ha bu ikiliye oy vermeyin” dedi.

Gurbetçilere çağrı: Bunlara oy vermeyin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tıp Bayramı programında, Holanda kriziyle ilgili tepkisini dile getirdi. Erdoğan özetle şunları söyledi:

Katliamı hatırlattı

“Savaşta bile sağlık görevlilerine ateş açılmaz. Ha Hollandalı gibi olursa açar, onu da söyleyeyim. Biz Hollanda’yı ve Hollandalıları Srebrenitsa katliamından tanırız. Onların cibilliyetinin karakterinin ne kadar bozuk olduğunu 8 bin Boşnak’ı orada nasıl katlettiklerinden tanırız, bunları iyi biliriz. Kimse bize medeniyet dersi vermesin. Bu milletin alnı aktır ama onların alnı kapkaradır. Tarihe centilmenler savaşı olarak geçen Çanakkale savaşları bunun sayısız örneğiyle doludur.”

‘Atlarıyla, itleriyle...’

“Bazı ülkelerin kabusu olduk. Hollanda gibi, Almanya gibi. Dayanamıyorlar. ‘Türkiye güçleniyor’, ‘Türkiye şehir hastaneleri kuruyor, nasıl olur’. Olacak olacak, daha neler olacak. Bazı Avrupa ülkeleri ırkçı ve faşist partilerin oyuncağı haline döndü. Avrupa’daki yabancı düşmanlığına dikkat çekiyor, her yerde muhataplarımızı ikaz ediyorduk. Meydanı faşistlere bırakmamaları gerektiğini, çok ciddi zararlar göreceklerini defaatla söyledik. Viyana Sözleşmesi, Hollanda tarafından ayaklar altına alınmıştır. Çıkmış Almanya’nın şansölyesi Hollanda’nın yanındayım diyor. Yahu senin ondan zaten farkının olmadığını biliyoruz. Başka şey de beklemiyoruz. O da atlarıyla itleriyle saldırıyor, sen de atlarınla itlerinle saldırıyorsun.”

Haberin Devamı

‘Bu ikiliye oy vermeyin’

“Mesele ne? Yarın orada seçim varmış. İşte bir tane ırkçı, bir tane de şu andaki yönetimde bulunan parti, ikisi yarışıyormuş. Eee? Ben de şimdi buradan Hollanda’ya Almanya’ya sesleniyorum. Türkiye’ye düşmanlık güdenlere, oralardaki tüm yabancılara Müslüman kardeşlerime diyorum ki ‘Gelin oylarınızı verirken sakın ha bu ikiliye oy vermeyin.’ Açıkça söylüyorum sakın ha... Her ne kadar ‘Hayır’ kampanyasına giden varsa da bu tuzağa düşmeyin.”

Srebrenitsa istifası!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sert çıkışına Hollanda’dan yanıt geldi. Hollanda Başbakanı Rutte, “Erdoğan durumu kızıştırmaya devam ediyor” dedi Hollanda televizyonu RTL Nieuws’e konuşan Rutte, Cumhurbaşkanı’nın sözlerinin “çirkin bir tarihi yalan” olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Bosna’daki savaş sırasında, BM’nin güvenli bölge ilan ettiği Srebrenitsa, 11 Temmuz 1995’te Ratko Miladiç’e bağlı Sırp birlikleri tarafından ele geçirilmişti. İşgal üzerine BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, Sırplara teslim edilmişti. Boşnaklardan 8 bin 372’si götürüldükleri ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katledilmişti. Hollanda, katliamdan seneler sonra olaydaki sorumluluğunu kabul etmiş ve Başbakan Wim Kok liderliğindeki hükümet 2002 yılında bu nedenle istifa etmişti.

İslam Teşkilatı mücadele edecek

“Bu millet sıradan bir millet değil, tanıyacaklar. Yapılan yanlışların bedelini, öyle özürle mözürle geçiştirilemez. Yapılacak daha çok şey var. Bundan sonra Hollanda başta olmak üzere, Neonaziye esir olan, oy için insani değerleri yok sayan ülkelerin hiçbir inandırıcılığı olmayacaklar. Hollanda sergilediği devlet terörüyle, en büyük zararı Avrupa’ya ve AB’ye vermiştir. Artık AB kendisiyle işbirliği yapmak isteyenler için, hukukun insan haklarının özgürlüklerin sembolü olmaktan çıkmıştır. Biz yapılanların hesabını hukuk ile soracağız. Kuru bir özürle paçayı kurtaracaklarını sananlara, nasıl yanlışa düştüklerini muhakkak göstereceğiz. İslam İşbirliği Teşkilatı başta olmak üzere, yabancı düşmanlığı, ırkçılık, İslam karşıtlığıyla mücadeleyi daha da yoğunlaştıracağız. Bu mesele artık Türkiye’nin meselesi değildir.”

Haberin Devamı