Gazete Vatan Logo

Günün konusu THY’de güvenlik

Türk meslektaşlarını yerden yere vurduğu açıklamaların yankısı devam ediyor

THY bünyesinde çalışan 13 yabancı pilotun, Türk meslektaşlarını yerden yere vurduğu açıklamaların yankısı devam ediyor. Dünya pilotlarının bir araya geldiği PPRUNE.org forumunda hararetli bir biçimde THY’yi tartışan pilotlar “Güvenlik sorunu bütün şirketlerde var” derken diğerleri “Asker kökenli pilotlar söz söyletmiyor” diyor

Türk Hava Yolları bünyesinde geçmiş yıllarda çalışan ve halen çalışmakta olan 13 yabancı pilot önceki gün Danimarka’nın Politiken gazetesine konuşmuştu. 6 farklı Avrupa ülkesinden gelen pilotlar, Türk meslektaşları hakkında çok sert açıklamalarda bulunmuş, “Türk pilotların İngilizce bilgisi çok kötü. Önlem alınmazsa Amsterdam kazasının benzeri bir felaket kapıda. Türklerin eğitimi çok başarısız” yorumları yapılmıştı. Dünya pilotlarının bir araya geldiği ve şirket detaylarından teknik bilgilere birçok konunun tartışıldığı en büyük havacılık sitesi PPRUNE.org, THY ile çalkalandı. Güvenlik sorununun THY’ye özgü bir durum olmadığını açıklayan kullanıcıların yanısıra bazı forum ziyaretçileri “Türklerle uçmak yerine yürümeyi tercih ederim” dedi.

İşte THY hakkında ortaya atılan yorumlar:

Cryflyer- Haberde uluslararası kuruluşların bir sorun tespit etmediği yazılıyor. Bence bu DEVASA bir sorun.

FDR- Harika insanlar ama onlarla uçmaktansa yürümeyi tercih ederim. Değişim isteyen şirket çalışanları var ama kurum üzerinde ölü toprak var.

Plectron- Güvenlik açığı olan tek şirket o değil.

Captplaystation- 3 yıl önce THY ile bir görüşmeye gittim. Ben ve diğer adaylar konuştuk ama yetkililer arasında kendine güvenen bir biçimde İngilizce kullanan bir kişi vardı. Simulasyonda sadece kalkış, iniş, motor bozulması ve motoru kapatma gibi yöntemler çalışılıyordu. En büyük eğlence konusu motor bozulması durumunda Boğaz’a iniş operasyonuydu ama daha sonra kaldırdılar. Tecrübelilerin çoğu ordudan gelmiş ve eski tarz insanlar. Türk kültürü havacılıkla uyuşmuyor. Dışarıdan bakanlar, birbiriyle konuşan kaptanların “60’lardan” kaldığını düşünebilir.

Superpilot- Gözlemlediğim bir olayda, kabin memurunun bir hatası yüzünden gitmememiz gereken bir yükseklikte seyrettik. Pilot bunu geç fark etti ve farkedince bunu düzeltmek yerine kadına hakaret etti. İlk uçuşlarımdan birinde kule bize “sol 140” dedi. Ama kaptan sağa döndü. Onu uyarınca beni tersleyerek “Sağ” dedi. Durumu teyit etmek için tekrar kuleye sorduğumda “Sol” dedi, fakat kaptan inat etti. Karşımızda dağ görünce hatasını anladı. Ama benden özür dilemedi. Esas sorun ordudan gelenler. Bir pilot askeri geçmişi yüzünden saygı ister ve kendisini dokunulmaz bir tanrı olarak görürse bunlar olur.

İki yeni boeing katıldı

Türk Hava Yolları (THY) filosuna yeni katılan ve “Amasya” ve “Denizli” adları verilen B737-900ER tipi yolcu uçakları, THY Teknik AŞ hangarı önünde basına tanıtıldı. THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, THY’nin ilk defa Boeing 737-900ER tipi iki uçağını filosuna kattığını ifade ederek, “Bu uçaklar Afrika’da ve Asya’da ulaşamadığımız birçok noktaya sefer yapacak. Bu uçaklar uzun yol konseptine uygun olarak dizayn edildi. İlave yakıt tankı konularak menzilleri artırıldı. Uçaklar koltuk rahatlığı dikkate alınarak 150 yolcu kapasitesine göre dizayn edildi. Uçakların orijinal kapasitesi ise 200 yolcu. Biz bunu daha rahat ve konforlu bir hale getirmek için 150 yolcuya göre dizayn ettirdik” diye konuştu.

“Bizim sınavı kazanamamış bir pilotun iftirası”

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, en önemli önceliklerinin uçuş emniyeti olduğunu belirterek, “İnsan hayatı her şeyin üzerindedir, o olmadığı taktirde bizim varlığımız söz konusu değildir” dedi.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil, basın mensuplarının çeşitli sorularını yanıtladı. Topçu, bir gazetecinin “Danimarka basınında THY’nin uçuş güvenliğinin yetersiz olduğu, pilotların yeterli İngilizce bilmediği gibi bazı haberler çıktı, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?”sorusuna şu yanıtı verdi,

“Bu haberin maksatlı bir haber olduğu anlaşılıyor. THY standartlarına uygun olmadığı için almadığımız bu pilotlar maalesef THY’yi karalama yolunu seçmişlerdir. Üzüntü verici bir açıklama. THY, şu anda bütün uluslararası uçuşlarını gerçekleştirebilecek yetkinliğe sahip pilotlardan oluşuyor. Bu pilotların hepsi testlerden geçiriliyor. Şu anda haberde yer aldığı gibi bir pilot bizim filomuzda yok.”

THY Genel Müdürü Temel Kotil de, aynı soruya “Talihsiz bir yayın o. İlgili gazeteci bizimle uzun süre temasta oldu. Biz ona defalarca durumu izah eden raporlar gönderdik ama bunların hiçbirini göze almadan tekrar yayın yaptı. Tabii rekabette biz daha başka metodlar bekleriz. Bu yazı çok amaçlı bir yazı” yanıtı verdi.

THY’nin tam teşekküllü bir havayolu olduğunu ve sürekli denetimlerden geçtiğini hatırlatan Kotil, “Bütün sistemlerimiz yerindedir. Biz emniyetli bir havayoluyuz. Bu tescillidir. Bilsek ki ilave bir emniyet kuralı alınacak, biz onu zaten dünden yapmış oluruz. Bu demek değil ki bir uyarı geldiği zaman dikkate almayız ve yan gelip yatarız. Biz onu dikkate alır tekrar tekrar bakarız. THY için en önemli olan şey uçuş emniyetidir, daha önemlisi yok” dedi.

Bir gazetecinin “Bu değerlendirmeleri yapan pilotlar daha önce THY’ye iş başvurusunda bulunup giremeyen pilotlar mı?” sorusu üzerine de Topçu, “Yazıdan o anlaşılıyor, şu anda isimlerini bilmiyoruz ama bize birçok yabancı pilot başvurusu oluyor. Şu anda THY’de 278 yabancı pilotumuz var. Bunların alımında çok sıkı bir test uyguluyoruz. Bu testi birçok pilot geçemiyor. İşte bu testi geçemeyen ve THY’de çalışmayı da beceremeyen bu kişilerin, birileri tarafından haksız rekabet konusunda kullanıldığını düşünüyoruz” diye konuştu. Topçu, pilotların yabancı dil problemi olup olmadığının sorulması üzerine de, “THY’de yabancı dil problemi yok. Biz pilotlarımızı yabancı dil testiyle alıyoruz” dedi.

Haberin Devamı