Gazete Vatan Logo

Günün iftar menüsü: Mercimek çorbası, kilis tava, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı tarifi ve yapılışları

İftar çorbası, salatası, ana yemeği ve tatlısıyla ramazan sofralarının yeri ayrıdır. İftar sofraları için hem kolay hem de farklı yemek arayışında olanlar için alternatif iftar menüsü hazırladık. Bugün iftarda ne pişirsem, iftara ne yapsam, iftarda ne yesek diyorsanız sizin için derlediğimiz kolay iftar menüsüne mutlaka göz atın. 24. gün iftar menüsünde, lokanta usulü mercimek çorbası, pirinç pilavı ve muhteşem bir yaz tatlısı adisebaba tatlısı yer alıyor. İşte iftar için yapabileceğiniz damak tadınıza uygun pratik, farklı yemek tarifleri ve kolay iftar menüsü önerileri...

Günün iftar menüsü: Mercimek çorbası, kilis tava, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı tarifi ve yapılışları

Damak zevkinize uygun ramazan sofraları hazırlamak istiyor iftara ne yapsam ve bugün iftara ne pişirsem diyorsanız sizin için hem lezzetli hem de kolay malzemelerden yapabileceğiniz iftar menüsü hazırladık. Bugünkü iftar menümüzde lokanta usulü mercimek çorbası, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı var. İşte iftar sofranız için lokanta usulü mercimek çorbası, pirinç pilavı ve adisebaba tatlısı tarifi ve yapılışları...

24. GÜN İFTAR MENÜSÜ

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI

Mazlemeler;

Çorba için:

1 su bardağı sarı mercimek

1,5 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

1 adet soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı pul biber

LOKANTA USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Mercimekleri güzelce yıkayın. Soğanları yemeklik doğrayın. Tereyağını eritip soğanı yağda kavurun. Soğanlar pembeleşince unu ilave edin ve kavurmayı sürdürün. Bir yandan çırpma teliyle karıştırarak tavuk suyunu ekleyin. Mercimekleri de ilave edin. Son olarak suyunu ekleyip kaynamaya bırakın. Su kaynayınca tuzu da ekleyin ve mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin. Mercimekler pişince çorbanızı blender’dan geçirin. Serviste üzerine tereyağ ilave edin.

Haberin Devamı

KİLİS TAVA (TEPSİ KEBABI) TARİFİ

Yarım kilo yağlı kuzu kıyma

2 adet domates

1 adet büyük patlıcan

2-3 adet kırmızı biber

3-4 adet sivri biber

4-5 adet sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

Yarım demet maydanoz

Karabiber

Pul biber

Tuz

KİLİS TAVA NASIL YAPILIR?

Patlıcanların kabuklarını soyun ve ince uzunlamasına doğrayın. Ardından patlıcanları tuzlu suda bekletin ve suyunu sıkıp yağlanmış tepsiye dizin.

Domatesi, biberleri, sarımsakları ve maydanozu hep birlikte ince ince kıyın. Kıydığınız sebzelerin üzerine salçayı, kıymayı, zeytinyağını, karabiberi, pul biberi ve tuzu ekleyip karışımı iyice yoğurun.

Köfte harcından avuç büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizle yassılaştırıp tepsideki patlıcanların üzerine yerleştirin. Tepsideki kıymanın üzerine bastırarak yassı ve düz bir şekil almasını sağlayın. Tepsinin kenarlarına dörde bölünmüş soğan, biber ve domates dizin. 200 derecelik fırında pişirip servis edin.

Haberin Devamı

PİRİNÇ PİLAVI TARİFİ
Malzemeler;
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı sade yağ
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Ak biber
3 su bardağı su veya et suyu
PİRİNÇ PİLAVI YAPILIŞI
Pirinçleri 20 dakika ılık – sıcak suda bekletin. Pilav tenceresine zeytinyağı ve sade yağı ilave edin. Yağlar eriyince pirinçleri ekleyin ve hafif kavurun. Tuz ve ak biberi ekleyip kavurmaya devam edin. Suyunu ilave edin, kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin. Pişen pilavı demlenmeye bırakın.

ADİSEBABA TATLISI TARİFİ

Malzemeler;

Muhallebisi için;

4 su bardağı süt

2 çorba kaşığı un

2 çorba kaşığı pirinç unu

3 çorba kaşığı kakao

250 gr. toz şeker

100 grç tereyağ

İçi için;

100 gr. kurutulmuş meyve şekerlemesi

Haberin Devamı

100 gr. fındık

100 gr. Antep fıstığı

50 gr. damla çikolata

ADİSEBABA TATLISI NASIL YAPILIR?

Muhallebisi için tüm malzemeleri bir tencereye koyun. Soğuk olarak koyduğunuz malzemeleri soğuk süt ilave edin ve bir tel çırpıcı yardımıyla ocağa almadan önce iyice karıştırın. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Pişirdikten sonra muhallebiyi soğutun. Soğuyan muhallebiye kurutulmuş meyve şekerlemeleri, fındık, Antep fıstığı ve sonrasında da damla çikolatayı ekleyip karıştırın. Fırın kağıdı koyduğunuz borcama tatlıyı dökün. Sertleşmesi için buzluğa koyun. Tek porsiyonluk kap kek kalıplarına da koyup farklı sunumlar yaratabilirsiniz. Tatlıyı en az 2 saat buzlukta bekletmeniz gerekiyor.

Soğuyan tatlıyı dilimlemeden önce eritilmiş çikolata ile kaplayın. Tatlınız soğuk olduğu için çikolata kaplaması hemen donacaktır. Dilediğiniz gibi süsleyip sıcak yaz akşamları özellikle de iftar sonrasında tüketebilirsiniz. Dondurmaya benzer bu tatlıyi iki farklı renkte muhallebiden de yapabilir ya da hazır puding de kullanabilirsiniz.

Haberin Devamı