Gazete Vatan Logo

Günlük kiralık villa!

Golf tesisi olan ilk konut projesini başlattı, villaları ‘günlük kiraya’ verecek

Güneyde 3 bin adet konut ile yabancıya en çok satış yapan firma olan Artev, Türkiye’nin 18 delikli golf tesisi ve konutların birarada bulunacağı ilk gayrimenkul projesini 100 milyon lira yatırımla Kuşadası’nda hayata geçirecek. Golf tesisi ile Avrupa’da ilk 5’e girmesi planlanan projede villalar ‘günlük olarak’ kiraya verilebilecek.

Şirket Türkiye’de ‘ilk kez’ başlatılan bu sistemi Bodrum’da 4 projesinde uyguluyor. 4 kişi 1+1 bir villayı günlük 65 euro, 8 kişi ise 4+1 özel havuzlu villayı günlük olarak 5 yıldızlı bir otelin minimum konaklama fiyatı olan 125 eurodan kiralayabiliyor. Bu projeyle kalabalık aileler için ‘otellere alternatif’ yaratıyor.

Hanel Houses şirketiyle Fethiye’de 34 konut projesine imza atan Özyer Grubu’na bağlı olan ve yabancıya 5 yıl içinde 3 bin adetlik konut satarak bu alanda ilk sıraya yerleşen Artev Global, Türkiye’de bir ilki başlatmak için harekete geçti. Didim ve Bodrum başta olmak üzere Kıyı Ege’de 5’i tamamlanmış, 4’ü de Bodrum’da satışta olmak üzere 9 projeyi yürüten grup, Kuşadası’nda Türkiye’nin 18 delikli golf tesisi ve konutların birarada bulunacağı ilk gayrimenkul projesini 100 milyon lira yatırımla hayata geçirecek. 1.5 milyon metrekarelik alanda gerçekleşecek ve Türkiye’nin ilk ev alınabilen golf sahalı konut projesi olacak Kuşadası International Golf Resort’te 650 bin metrekare alana konumlandırılacak 18 delikli golf sahasının ise Avrupa’da ilk 5’e girmesi planlanıyor. Şirketin Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Borucuoğlu, “Dünya şampiyonalarının oynanabileceği bu golf sahası, Türkiye’nin ise alanında en kalitelisi olacak. 2 bin 500 adet de konutun yer almasının planlandığı bu kapsamlı projede ruhsatı alınan 780 dairelik ilk bölümün 650’si satıldı. Bu bölümün 450 adedi Kasım’da, kalanı ise 1 yıl içinde teslim edilecek. Talebe göre diğer etapların satışa çıkarılmasına karar verilecek” dedi.

Projenin güneye getireceği bir diğer yenilik ise, villaların günlük olarak kiraya verilebilecek olması. Artev, bu sistemi halen Bodrum’da satışını sürdürdüğü 4 projede çözüm ortağı Villa Turizm şirketi aracılığıyla uyguluyor.

Otel fiyatına havuzlu villa

Villaların günlük kiralanması trendinin İspanya’da otellerin doluluğu nedeniyle başladığını söyleyen Villa&Yat İşletmeleri Turizm Genel Müdürü Ümit Köksal, 7 yıl önce Bodrum’da sessiz sedasız başlattıkları sistemle önce 100 evi kiraladıklarını, bugün bu rakamın Artev projeleri de dahil olmak üzere 2 bin 500’e çıktığını kaydetti. 300’e yakın acentesi bulunan şirket, projelerden ev sahibi olan kişiler için ise olmadıkları dönem boyunca evlerine kiracı bulma garantisi veriyor, kira gelirlerini onlara gönderiyor, evlerinin bakımını da yapıyor. Hatta eşya yoksa onu alıyor, siteye borcu varsa onu da ödüyor. Kiralama ile 2009’da 45 bin konaklamaya ulaştıklarını söyleyen Köksal, “Yılı 60 bin, 2011’i ise 100 bin konaklama ile kapatmayı planlıyoruz. Artev projelerinde 4 kişi 1+1 bir villayı günlük 65 eurodan, 8 kişi ise 4+1 özel havuzlu villayı günlük 125 eurodan kiralayabiliyor. Bu, düşük sezonda günlük 20 euro ile 85 euro arasında değişebiliyor. Bodrum’da 5 yıldızlı bir otelde minimum günlük fiyat ise 235 TL. Düşük sezonda bu 110 TL. Yani 5 yıldızlı otel yerine, 8 kişi 4 odalı havuzlu bir villayı kiralayabiliyor” dedi.

Yatırımcıdan “30 yaş üstü Rus zenginleri getirelim” teklifi

Rus ve Kazak yatırımcılardan projelere ciddi bir talep olduğunu söyleyen Artev Global Satış ve Pazarlama Müdürü Kaan Borucuoğlu, “Rus bir yatırımcı müşterimiz, bize “Birlikte proje üretelim, Rusya’da 30 yaşın üstündeki zenginleri buraya getireyim” teklifini getirdi. Bodrum’da başlayacağımız yeni bir proje için kendileriyle görüşüyoruz ancak işbirliği Ekim’de netleşecek” dedi.

1+1’ler 72 Bİn Eurodan satılıyor

Yaklaşık 1 yıl önce başlayan projenin tamamının 2012’de teslim edilmesi planlanıyor. Avrupa standartlarında engebeli ve Golf Klubü de olacak şekilde tasarlanan golf sahasının dünya şampiyonalarına da ev sahipliği yapması hedefleniyor. Projede büyüklüğü 45 ile 218 metrekare arasında değişen dairelerden 1+1’ler 72 bin euro, 2+1’ler 90, 2+2’ler 110, 3+1’ler 165, 4+3’ler ise 210 bin eurodan satılıyor.

15 yıldır vergi rekortmeni

Artev‘i kuran Özyer Grubu, 15 yıldır Muğla’nın vergi rekortmeni. 62 yıldır faaliyet gösteren ve Fethiye, Bodrum ve Marmaris’te altın satışıyla uğraşan şirket, turizm alanında Antalya’da Lara Beach, Ölüdeniz’de Asena Beach ve Asena Village gibi otellerinin, medya alanında da Gerçek Fethiye, Kanal F, Radyo Libya’nın sahibi. İnşaata Fethiye’de 34 projeye imza atan Hanel Houses ile giren Artev Global, yurtdışında Türkiye’den ev alınması konusunda güven teşkil eden Uluslararası Profesyonel Emlakçılar Birliği’ne (AIPP) de üye. Şirketin Satış ve Pazarlama Uzmanı Önder Dağ, birliğin başkanının bile projeleriyle ilgilendiğini belirtiyor.

99 pounda yabancılara proje turu düzenliyor

Bodrum’da satışta olan 4 projede 1700 konutun inşaatını tamamlayan ve 160 milyon TL yatırım yapan Artev, yabancı yatırımcılara kişi başı 99 pound karşılığında villaları yerinde göstermek amacıyla 2-3 gün süren özel turlar düzenliyor. Bodrum’un Tuzla bölgesinde tamamlanan projeler arasında 262 konutluk Lakeside Garden var. Flamingo Country Club 1 ve 2’de toplam 662 villa ve 22 apart yer alıyor. Dairelerin fiyatları 49 bin pound ile 111 bin pound, villalar ise 220 bin ile 300 bin pound arasında. 50 villanın satışının sürdüğü Turquoise projesinde ise 396 apart ve 108 villa yer alıyor. Artev’in son projesi Royal Heights’te de denize sıfır 183 ünite var. Tüm projelerde 24 saat güvenlik, alışveriş merkezleri, golf alıştırma sahası bulunuyor.

Doğa Feriloft’ta ilk etap Ekim’de teslim ediliyor

Doğa Gayrimenkul’ün Feriköy’de 4 bin metrekare arsa üzerinde başlattığı Doğa Feriloft projesinin ilk etap blokları Ekim 2010’da teslim ediliyor. 18 bin 680 metrekare inşaat alanına sahip olan ve 5 blok ile 1 sosyal tesisten oluşan projede ilk etapta iki blokta 40 daire, ikinci etapta ise 3 blokta 115 daire yer alıyor. Temelleri Eylül 2009’da atılan projede 1+1 daireler 65 m2, 2+1 daireler 85 ve 117, 3+1 daireler ise 112 metrekare olarak planlandı. Daire fiyatları 1+1 daireler için 260 bin TL’den, 2+1 daireler için 330 bin TL’den, 3+1 daireler için 440 bin TL’den başlıyor. Feriloft’un ikinci etabını oluşturan B blokta ise 56 metrekare 1+1 daireler 180 bin TL’den başlıyor. Bu blokta daireler farklı plan seçenekleri ile sunuluyor.

Meridyen Evleri’nde 1+1’ler 72 bin lira

Evko ve Meot İnşaat’ın Temmuz 2009’da Pendik Gözdağı’nda inşaatına başladığı 137 konutluk Meridyen Evleri projesinde son 17 dairenin satışı sürüyor. 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks dairelerin yer aldığı Meridyen Evleri’nde kalan dairelerin fiyatları 72 bin liradan başlayıp 240 bin liraya kadar çıkıyor. Projeden konut alanlara Türkiye Finans, TEB, Akbank, Anadolubank ve Finansbank kredi konusunda kolaylık sağlıyor. 5 bloktan oluşan proje, Kasım ayında teslim edilecek. Pendik’in merkezine 1 km, yeni yapılan Pendik Devlet Hastanesi’ne 700 metre mesafede yer alan proje, Sabiha Gökçen Havalanı ve Via/Port Alışveriş Merkezi’ne 15 dakika uzaklıkta. 4 bin 250 metrekare alana kurulan projede kapalı ve açık otoparklar, yeşil alan ve çocuk parkı yer alırken 24 saat kameralı güvenlik hizmeti var.

İnşaat malzemesi fiyatı düştü, işçilik maliyeti arttı

İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından yayınlanan emlak raporuna göre, talep düzeyinin düşük kalması ve 2010 yılının ikinci çeyreğinde emtia fiyatlarında meydana gelen gerileme, malzeme fiyatlarını da aşağı çekti. Bir önceki döneme göre yapı malzemeleri fiyatlarında yüzde 0.5’lik düşüş gerçekleşirken, yapı genel maliyetindeki artış yüzde 0.36’yı buldu. İşçilik maliyetlerinde meydana gelen yükselişin bunda belirleyici olduğuna dikkat çekilen raporda “İşçilik maliyetleri 2. çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.14 yükseldi. İşçilik maliyetlerindeki bu artış, gecikmiş zamların yapılmasından kaynaklandı” denildi. Önümüzdeki dönemde talebin yükseleceği ve konut fiyatlarının artacağına değinilen raporda mevcut gayrimenkul stoğu nedeniyle bu talebin inşaat malzemeleri sanayisine yansımasının gecikmeli olacağı belirtildi.

Haberin Devamı