Gazete Vatan Logo

Günlük burç yorumları

Burç yorumları günlük, haftalık, aylık olacak şekilde 3 farklı durumda yapılmaktadır. Burç yorumlarının neye göre yapıldığı hep bir merak konusudur. Peki burç yorumları nasıl yapılıyor? İşte cevabı.

Günlük burç yorumları

Hayatımızın büyük bir bölümünü hayatımızı daha renkli hale getirebilmek için düşünerek harcarız. Düşünmek güzel bir şey tabi ki. Hayatımızı renklendirmek için birçok şeye merak salmış durumdayız. Bunlardan neredeyse en çok inanılan ve hayata renk kattığı düşünülen şey burçlar ve burçlarımız hakkında yapılmış olan yorumlardır. Günlük burç yorumları, haftalık burç yorumları, aylık burç yorumları ve hatta yıllık burç yorumları veren birçok internet sayfası bulunmaktadır.

Burç ne demek diye soracak olursanız; doğum anınızda gök hareketleri yani güneşin hangi devrede olduğunu gösteren bir şeydir. Burçların takım yıldızları oldukları bilinmektedir. Bir daire içerisine gökyüzü çizip onu 360 derece olarak hayal edersek 30 derecelik alanlar ile 12 adet burç olduğunu görürüz. 12 adet burç bulunmaktadır. Yazımızın devamında bu burçların isimlerinin ne olduklarını ve hangi ayların hangi burçları temsil ettiğini sizler için listelemiş bulunmaktayız.

4 adet mevsim olayından İlkbahar’a denk gelen burç ilk burç olarak kabul edilmektedir. Bu burç Koç burcudur. Her 3 burç bir adet mevsime bir grup olarak karşılık gelmektedir. Koç burcu 21 Mart günü gündüz ve gecenin eşit olduğu ve günlerin uzamaya başladığı zaman başlamaktadır. Sembolik olarak ifadesi günün geceyi yenmesi olarak kabul edilir.

Haberin Devamı

Koç Burcu : 21 Mart – 20 Nisan

Boğa Burcu : 21 Nisan – 20 Mayıs

İkizler Burcu : 21 Mayıs – 21 Haziran

Yengeç Burcu : 22 Haziran – 22 Temmuz

Aslan Burcu : 23 Temmuz – 22 Ağustos

Başak Burcu : 23 Ağustos – 22 Eylül

Terazi Burcu : 23 Eylül – 23 Ekim

Akrep Burcu : 24 Ekim – 22 Kasım

Yay Burcu : 23 Kasım – 21 Aralık

Oğlak Burcu : 22 Aralık – 20 Ocak

Kova Burcu : 21 Ocak – 18 Şubat

Balık Burcu : 19 Şubat – 20 Mart

Burçların bir yıl içerisinde aylara dağılmış hali yukarda vermiş olduğumuz gibidir. Doğum gününüzün denk geldiği burç sizin burcunuzdur. Yani güneşin siz doğduğunuz zamanda gökyüzündeki hareketini temsil etmektedir.

Haberin Devamı

Burç yorumları bulunan bir sürü internet sitesi bulunmaktadır. Burcunuzun genellikle şanslı olup olmadığını, yaşayış veya yaşayacağınız bir olayı tahmin edebilme olayına burç yorumlama denir. Burç yorumları yapan kişilere de astrolog denmektedir. Günlük, aylık veya yıllık olarak burç yorumu yapan astrologlar güneşin gökyüzünde oluşturduğu hareketlerin yaşadığımız şeylere işaret olabileceğini düşünmektedirler. Burcunuza ait herhangi bir yorum okumak isterseniz bir arama motoruna burcunuzun adını ve günlük burç yorumu yazınız. Böylelikle hemen karşınıza bir sürü astroloji sayfası çıkacaktır. Bu sayfaların güvenilirliği tartışılır ancak günümüzde böyle şeyler insanlara umut veya işaret verdiği varsayılır. Burç yorumlarında güzel bir şey yazdığını gördüğünüz anda bir anlık sevinir ve hayatınızdaki bu iyiliğin ne olabileceğine odaklanırsınız. Bu da çoğu zaman sizleri pozitif düşünmeye yöneltir.