Gazete Vatan Logo

Günler sonra karaya çıktılar

İtalyan Sahil Güvenliği’ne ait Diciotti adlı gemi tarafından kurtarıldıktan sonra, İçişleri Bakanı Matteo Salvini’nin talimatıyla günlerce karaya çıkmalarına izin verilmeyen 137 Afrika kökenli göçmen, İtalyan Katolik Kilisesi, Arnavutluk ve İrlanda’nın kendilerini kabul edeceklerini açıklamasının ardından karaya çıkabildi.

Günler sonra karaya çıktılar

10 günü aşkın süredir Sicilya’nın Catania Limanı’nda demir olan gemide mahsur tutulan göçmenler, dün yetkililerin gözetiminde karaya çıkarıldı. Kayıtları tutulan ve geçici merkezlere yerleştirilen göçmenlerin kısa süre içerisinde kalıcı yerlerine gönderilecekleri belirtildi.

Bu arada Sicilya Savcılığı tarafından hakkında, görevini kötüye kullanma, insanları yasadışı şekilde alıkoyma ve adam kaçırma suçlamalarıyla soruşturma açılan Bakan Salvini sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ülkemin sınırlarını ve güvenliğini koruduğum için Agrigento Savcısı beni sorguya çekmek, hatta tutuklamak istiyorsa bundan onur duyarım. Kollarımı açtım, kendisini bekliyorum!” ifadelerini kullandı. Salvini’nin taraftarları da Twitter’da “Kimse Salvini’ye dokunmasın” etiketiyle destek kampanyası başlattı.