Gazete Vatan Logo

Güniz Sokak doldu taştı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel taziyeleri kabul etti

Önceki akşam 65 yıllık hayat arkadaşı Nazmiye Demirel’i kaybeden 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, dün saat 11.30’dan itibaren kendileriyle özdeşleşen Güniz Sokak 31 numaradaki evlerinde taziyeleri kabul etti. Güniz Sokak’a sabah ilk gelen kardeşi Hacı Ali Demirel oldu. Demirel, acılarını paylaşan dostlarına teşekkür etti. Acılarının büyük olduğunu dile getiren Demirel, “Bir şey demek mümkün değil. Allah gani rahmet eylesin” dedi. Demirel’in ardından Süleyman Demirel’in doktoru Aylin Cesur Güniz Sokak’a geldi. Cesur, gazetecilerin sorusu üzerine, çok üzgün görünen eski cumhurbaşkanının genel sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Taziye için gelen ilk isim ise, Demirel’in bir dönem yakın kurmayları arasında yer alan Necmettin Cevheri oldu. Ancak Cevheri belirtilen saatten erken geldiği ve o sırada Demirel henüz dinlenmekte olduğundan telefon ile görüşebildi. Bu sırada Isparta’dan gelen akrabalar, aralarında Hikmet Çetin, Köksal Toptan’ın da bulunduğu eski siyasetçiler Güniz Sokak’ta taziye kuyruğu oluşturdular.

Demirel’e taziyeye giden Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören ile Demirören Halding Yönetim Kurulu Üyesi Meltem Demirören Oktay’ı kapıda Demirel’in özel doktoru Aylin Cesur kapıda karşıladı.

Komutanlar da geldi

Demirel’i ziyarete gelenler arasında komutanlar da yer aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Murat Bilgel ve Hava Kuvvetleri Komutanı Mehmet Erten, Güniz Sokak’taki ikametgahında Demirel’i ziyaret ederek başsağlığı dileklerini ilettiler.

“Özlemiştik”

Demirel’e, taziye dileklerini iletenler arasında Deniz Baykal da vardı. Baykal, 9.Cumhurbaşkanı Demirel’in sağlığının yerinde olduğunu belirterek, “Özlemiştik Süleyman Bey’i. Kısa bir süre de olsa hasret giderdik” dedi. CHP lideri Kılıçdaroğlu grup toplantısını bitirdikten Güniz Sokak’a geldi. Demirel’e başsağlığı dileklerini ileten Kılıçdaroğlu, ikametgahtan ayrılırken gazetecilerin soruları üzerine, “Süleyman bey, büyük acılara göğüs germiş bir kişi, bu acıyı da atlatacaktır” dedi.

Cenaze Perşembe

TBMM eski Başkanı İsmet Sezgin, taziye ziyaretinden sonra yaptığı açıklamada, Demirel’in cenazesinin Perşembe günü öğle namazının ardından Isparta’da defnedileceğini söyledi. Nazmiye Demirel’in ölüm haberinin hemen ardından Süleyman Demirel’i ziyaret eden İçişleri Bakanı Muammer Güler dün de Güniz Sokak’taki eve geldi. Güler Demirel’le bir süre görüştü. Bu arada Demirel’e telefonla başsağlığı dileyenler arasında ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in de bulunduğu öğrenildi.

Haberin Devamı