FETÖ’cüler, Balyoz ve Darbe Komisyonu!

FETÖ’cüler, Balyoz ve Darbe Komisyonu!

Başbakan Binali Yıldırım’ın kısa süre önce “Balyoz ve Ergenekon vardı, FETÖ sulandırdı” demişti.

Böyle bir şeyi bir başbakan söyleyince inanılması beklenir, o nedenle açıklamalar iyice ölçüp tartmadan yapılmamalıdır.

17 Aralık olaylarından çok kısa bir süre sonra O dönemde Başbakan olan Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı olan Yalçın Akdoğan, çok daha önceden “bilirkişi raporlarıyla kumpas olduğu kanıtlanmış” olan Balyoz’un “Cemaat tarafından kurulmuş bir kumpas” olduğunu söylemişti.

Arkasından konu tartışıldı ve sonuçta Balyoz’la Ergenekon’un tüm sanıkları beraat etti.

Başbakan’ın aradan 2 yıl geçtikten sonra tekrar Balyoz’a dönmesi şaşırtıcıdır.

Partide de yok…

Aynı sırada Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın “kumpas sonunda açıldığı ortaya çıkan” Balyoz davasında (aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan’’ın da bulunduğu) 7 emekli asker hakkında beraat kararının bozulmasını istemesi anlaşılır gibi değildir.

Başbakan Yıldırım “Benim partimde hiçbir FETÖ’cü barınamaz” diyor.

Haberin Devamı

AKP Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün ise “Tüm kurumlara sızan FETÖ’nün Ak Parti’ye sızmadığını söylemek saflık olur. Vatandaş bizden kendi partimizin içindekileri de temizlememizi istiyor” demişti.

Daha önce de vurgulandı; çocuğu Gülen okuluna gittiği veya Bank Asya’da hesabı olduğu için gözaltına alınanlar, işini kaybedenler var.

Mağdur tepkileri

Tutuklanan veya görevden uzaklaştırılan bazı polislerin ailelerinden “Mağdur yok diyorlar, biz neyiz? Hiçbir ilişkimiz yokken aile boyu, çoluk çocuk bu cezayı çekiyoruz, aç kalıyoruz” diyen telefon ve mektuplar yağıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da son olarak “Kusura bakmayın mağdur filan yok” dedi. Oysa FETÖ operasyonları başladıktan bir süre sonra “Bazen TV izliyorum, suçsuz insanlara yaftayı yapıştırıyorlar. At izi it izine karıştı” diyen de kendisiydi.

FETÖ operasyonlarının Balyoz-Ergenekon sürecindeki hukuksuzluğa dönmemesine dikkat edilmeli, suçsuzlar zaman geçirmeden ayrılmalı, dokunulmayan siyasi veya diğer Cemaat yakınları da sorgulanmalıdır.

Haberin Devamı

Darbe komisyonu

Bu arada… 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak için kurulan Meclis Komisyonu eski Genelkurmay Başkanlarını dinleyecekmiş.

Eski başkanlar arasında İlker Başbuğ’un da adı var ve tek dikkat çeken “aykırı” isim de o. Bunun nedeni Başbuğ’un birçok kez “Ordu içindeki Cemaat mensupları konusunda Hükümeti uyardıklarını ama dikkate alınmadığını” söylemiş olmasıdır.

Başbuğ dinlenecekse “onun uyarılarını zamanında dikkate almayan, işlem yapmayan ve orduya yayılmalarına neden olanlar” da bunun nedenini açıklamalıdır.

Darbe Komisyonu “Balyoz operasyonları sırasında önü açılarak” Genelkurmay Başkanı olan ve 15 Temmuz’da da ordunun başında bulunan Hulusi Akar’ı öncelikle dinlemeli ve o gün neler yaşandığı dakika dakika raporlara yansımalı, halkla da paylaşılmalıdır.

15 Temmuz “Demokrasi Bayramı” ilan edilirken tarihe de tüm detaylarıyla geçmesi beklenir.

DİĞER YENİ YAZILAR