Bilgi kirliliği ve çelişkiler!

Terör uzmanları “arka arkaya olay bombardımanı” ile halkta kafa karışıklığı, bilgi kirliliği ve sonuçta bıkkınlık yaratmanın da bir “psikolojik savaş taktiği” olduğunu söylerler.

Türkiye’de bunları kasıtlı olarak yapanlar kimlerdir bilmiyoruz ama örneğin sadece ulaşım araçlarında, otobüs ve metrobüslerdeki olayların artışı bile dikkat çekici.

“Şortlu hemşireye tekme” olayının ardından halk tepkisi, gösteriler büyüdü. O suçlu tutuklanırken toplu taşıma araçlarında hala “kadınlara taciz”, sürücüye seyir halinde iken “şemsiye ile vurma” ve büyük kazaya neden olma…

Bir metrobüs şoförünün “seyir halindeyken elindeki telefonla sosyal medya hesabını takip etmesi”…

Kadınlara ağır ve sistematik tacizin yanında “aile içi ve dışında çocuk ve hatta bebeklere tecavüz olaylarının” artması…

İlgili Bakanlıklardan ise “bütün bu olaylara ağır ceza verileceği”ne dair bir açıklamanın gelmemesi toplum güvenliği açısından büyük tehlikedir.

Dingo’nun ahırı…

Anıtkabir’de açılan çocuk parkına halk tepkisi büyüdü ve yine halk tarafından bu park kaldırıldı.

Haberin Devamı

Bu konuda “Atatürk buna karşı çıkmazdı” veya Genelkurmay’ın “ziyaretçilerden gelen talep üzerine yapılmıştı” gibi açıklamalar rasyonel değildir.

Yapıldığından bu yana, 63 yıldır ziyaretçilerden gelmeyen ve akla da gelmeyen çocuk parkı şimdi mi geldi? Geldiyse bile, Genelkurmay en önemli anıtın bahçesi için “her talebi kabullenmek” zorunda mıdır?

Bununla aynı sırada Rize Belediyesi’nin Meydan’daki Atatürk heykelini kaldırıp yerine “çay bardağı” koymak için harekete geçtiğini, bir polisin ise bu ülkenin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk’ün heykelini rehin alıp “Tapmayın şu puta” deme cüretini gösterdiğini öğrendik.

Son olarak İzmir’de bir okul müdürünün “Andımız”ı okumak isteyen ilkokul öğrencilerine “Burası Dingo’nun ahırı mı” dediği haberi duyuldu.

Kuşaklar boyunca Andımız’ı okuyan, “Türk’üm, doğruyum, çalışkanım” diyen öğrenci ve öğretmenler ahırda mı okuyorlardı, bu nasıl bir saygısızlıktır, yaptırımı ne olmuştur?

Toplumun milli duygularını, değerlerini rencide edici provokasyonların üst üste gelmesinin toplumdaki gerginliği arttırdığı ve bu yanlışların önlenmesi gerektiği umarız görülmektedir.

Haberin Devamı

Hakimler’e gözaltı

Dün “FETÖ’ nün Hava Kuvvetleri İmamı” denilen Adil Öksüz’ün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Akıncı Üssü’nde gözaltına alınan ve “elleri arkadan kelepçeli çıplak darbeciler” arasında fotoğrafı çıktı.

Haberde “hepsinin eli kelepçeli” iken, Fethullah’ın en önemli adamı denilen Adil Öksüz’ün “kelepçesiz” olduğu görülüyordu.

Aynı gün “HSYK müfettişlerinin yürüttüğü çalışmada, Öksüz’ü serbest bırakan hakimlerin ‘kusurdan dolayı’ açığa alındığı” ve bu soruşturmanın da “FETÖ soruşturması kapsamına” alındığı bildirildi.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Canikli “180 bin FETÖ’cünün örgütlenmiş olduğunu” açıklarken Öksüz’ün salıverilmesi gibi “çok önemli bir yanlış”ta HSYK’nın başında bulunan Adalet Bakanlığı’nın sorumluluğu nedir?

Bu çelişkilerin cevaplanması gerekiyor.

DİĞER YENİ YAZILAR