Kalkışma uyarısı ve Erbil buluşması!

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Atilla Uğur’un uyarısı üzerinde durmamız gerekiyor.

“Öcalan yakalandığında onu sorgulayan Albay” olduğu için “PKK terörü ve bağlantıları” hakkında pek çok kişiden daha fazla bilgi sahibi olduğuna şüphe yok.

Atilla Uğur; Yakında Güneydoğu’dan başlayacak bir kalkışmanın olacağını, bunun HDP’lilerin çağrısıyla oluşacak bir gösteriyle başlayacağını, bu gösteride polis ve asker içinde henüz ortaya çıkarılmamış FETÖ’cülerin halkın üstüne ateş açacağını “net bir bilgi” olarak dile getiriyor.

İngilizler’in 3 aydır Güneydoğu’da etkin aşiretlerle yoğun pazarlık içinde olduğunu, Konsolos’un aşiretlerle bizzat görüştüğünü ifade ediyor.

Komplo teorisi mi?

Bunları söylerken birkaç gün önce İngiliz Daily Express gazetesinde yayımlanan; “Türkiye’de 2’inci kaos ortamı geliyor. İngiltere’nin Kıbrıs üssündeki 10 bin deniz piyadesi Türkiye’de bulunan 50 bin İngiliz’in can güvenliği için Türkiye’ye girecek ve güvenli bölge oluşturacak” şeklindeki yazıdan söz etmiş.

Haberin Devamı

Aşiretler bu oyuna gelirse halkı sokağa dökeceklerini, Batı’da ise “4-5 noktada IŞİD veya PKK tarafından büyük bombalı saldırılar” olacağını, o kaos ortamında ABD’nin “kendi vatandaşlarını koruma ve Türkiye’ye yardım” bahanesiyle gireceğini, ABD ile İngiltere’nin bu işin arkasında olduğunu anlatıyor.

Bunları hemen “Bir komplo teorisi” olarak düşünüp dikkate almayanlar olabilir, örneğin benim de aklıma ilk gelen “Türkiye’deki 50 bin İngiliz eğer istiyorsa neden uçağa binip ülkelerine dönmüyorlar” sorusu oldu. Ancak…

Son zamanlarda HDP, PKK içinde ya da Irak ve Suriye Kürt bölgelerinde Güneydoğu Anadolu’dan “Kuzey Kürdistan” olarak söz edilmesi, “4 parçalı Kürdistan” hedefinin sık sık dile getirilmesi ve Türkiye’nin Güneydoğu’sunu Hatay’a, Adana’ya kadar içine alan “Kürdistan haritaları”nın açıkça Barzani TV’sinde gösterilmesi komplo teorisi düşüncesine fırsat vermiyor.

‘Abi-kardeş’ muhabbeti

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani’nin zaman zaman “PKK ve PYD’ye karşı” görüntü vermesi yanıltıcıdır.

Haberin Devamı

Barzani’ nin Suriye’de Rojova adı verilen bölgenin “Suriye Kürdistanı” olarak ilan edilmesine öncülük ettiğini unutmamalıyız.

Barzani; “PKK ile PYD aynı şeydir, PYD’ye yardım, PKK’ya yardımdır” benzeri sözlerle siyasi ve askeri ABD’nin PYD’ye siyasi ve askeri destek vermesini eleştiriyor görünse de bu durum gerçek duygularını yansıtmıyor.

Nitekim geçtiğimiz günlerde HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ile Mesut Barzani Erbil’de buluşarak birbirlerine “abi-kardeş” hitaplarıyla 5 saat süren uzun bir toplantı yaptılar.

Sonuçta “Barış sürecinin yeniden başlaması” için görüştükleri açıklandı.

Çelişkiye bakın ki, bu “barış süreci” görüşmesi sırasında ve sonrasında terör örgütü Diyarbakır, Şırnak, Hakkari-Çukurca’da bombalı, silahlı saldırılarına devam ediyor, askerlerimiz şehit oluyor, yaralanıyordu.

Albay Atilla Uğur “sahne gerisinde” olan, görülmeyenler ile ilgili önemli bir açıklama yapmış.

Üzerinde düşünülmesi gerekir!

DİĞER YENİ YAZILAR