Partide kaç FETÖ’cü var?

Ak Parti Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş dün: “15 Temmuz sonrası yapılan çalışmalarda Ak Parti’de toplam 519 kişinin, il ve ilçe yöneticilerinden ise 100 kişinin FETÖ ile bağlantılı olduğunun” ortaya çıktığını açıklamış.

İktidar Partisi için verilen bu rakamlar da, ordudan yargıya, eğitimden Emniyet’e en önemli kurumlardan “FETÖ’yle bağlantılı” olduğu için çıkarılan veya tutuklanan binlerce kişi de “sıradan bir sızma”yı değil, çok büyük ve derin bir yapılanmayı gösteriyor.

Acaba partideki bu sayılar içinde “devletin bakanlıklarını, yargısını, ordusunu, eğitimini FETÖ’cülerin örgütlenmesine açan, belediyelerde onlara arazileri dağıtan, her türlü desteği sağlayan kişiler” de var mı?

Yoksa geri plandaki isimler yargılanacak ama “devletin önemli makamlarını işgal etmiş, onun döneminde hileli sınavlar ve haksız rütbe yükselmeleri yapılmış, FTÖ’cülerin önünü açmış” isimlere dokunulmayacak mı?

Fetullah Gülen’i medyada yıllarca öven, onun amaçlarına açıkça hizmet eden bazı kişiler tutuklanırken, bazılarına hiç dokunulmayacak mı?

Haberin Devamı

Bu soruların cevabını millet arayacaktır ki Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de birkaç gün önce bunu vurgulamıştı.

“Yurtta Sulh” meselesi

Atatürk, kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin politikasını 20 Nisan 1931’de söylediği “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” sözüyle çizmişti.

Bu söz o günden bugüne milyonlarca kez tekrarlandı.

Sonra baktık ki 15 Temmuz gecesi darbe komitesi kendine “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh Komitesi” adını vermiş.

Arkasından… MHP Genel Başkanlığı’na en kuvvetli aday olarak gösterilen Meral Akşener’in “sırf konuşmalarında bu sözü kullandığı için” Bahçeli tarafından FETÖ’cülükle suçlanması geldi.

Akşener Cuma günü Bahçeli’ye cevap bir açıklama yapmış. Özetle diyor ki:

“Atatürk bu sözü darbecilere meze olsun diye söylememiştir. Meral Akşener de bu sözü darbecilere meze olsun diye gündeme getirmemiştir.

Gündeme getirmemizin sebebi dışarda ve içerde herkesle kavgalı olmamızdı… Sayın Bahçeli bu anlayışla giderse Atatürk’ü de bu sözünden dolayı FETÖ’cü diye ihbar eder.”

Haberin Devamı

Meral Akşener’i destekleyen tüm il ve ilçe teşkilatlarını kapatan, Kurultay Çağrı Heyeti’ndeki isimleri bile ihraç ettiren, rakiplerini FETÖ’cülükle suçlayarak kurtulmayı seçen Bahçeli acaba demokrasiyi nasıl tarif ediyor?

Gökçek’in çocuk parkı!

Türkiye’nin kurtarıcısı ve kurucusu Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’e “çocuk parkı” yapılması toplumun büyük ve haklı tepkisiyle karşılaştı.

Bir kargo firmasının verdiği bu parkı oraya koyan Melih Gökçek “Siz neyin protestosunu yapıyorsunuz, Atatürk Türkiye’ye çocuk bayramı hediye etmişti, siz çocuk düşmanı mısınız” demiş.

Bu milletin “en önemli anıtına çocuk parkı dikmek” ile sözleri arasında hiçbir bağlantı yoktur.

Gökçek Türkiye’den özür dileyerek çocuk parkını derhal oradan kaldırmalıdır!

DİĞER YENİ YAZILAR