PYD veya IŞİD, fark etmez!

Önce Cumartesi gecesi Gaziantep’te bir düğünde çocuk bir canlı bomba patlatıldı, çoğu çocuk 51 kişi hayatını kaybetti, 90’dan fazla vatandaş yaralandı.

Bu katliamın arkasından terör hızını kesmedi, Pazar günü akşam saatlerinde Şanlıurfa Viranşehir ilçesinde PKK’lı teröristlerin yola döşedikleri bomba zırhlı araç geçişi sırasında patlatıldı, 1 polis şehit oldu, 3 polis yaralandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep terör saldırısının ertesi günü olayla ilgili konuşurken “Gaziantep’te IŞİD yapılanması olduğunu” söyledi.

Sadece Gaziantep’te değil, Adıyaman, Ankara, İstanbul ve birçok ilde hücreleri bulunduğu biliniyor.

Önemli olan; bu kadar çok sayıda IŞİD’li teröristin AB ülkeleri veya ABD yerine neden Türkiye’ye dolmuş olduğu…

Güvenlik önlemleri

Şunu söylemek istiyorum; Batı’da da IŞİD’in terör eylemleri görülüyor ama o ülkeler parlamentolarında “alınacak önlemleri, teröristlerin girmesini önlemeyi” konuşarak güvenlik önlemlerini en üst düzeye çıkarıyorlar.

Almanya’da Temmuz başında Alman İstihbarat Şefi “17 IŞİD militanının Avrupa’ya girdiğini” haber verdi ve önlemler en üst düzeye arttırıldı.

Haberin Devamı

Şüpheli görülen kişilere sıkı pasaport kontrolleri yapılıyor.

Türkiye’de ise sınırlardan kolayca geçiyorlar, IŞİD hücreleri ortaya çıkarılıyor, “tutuklanan IŞİD militanlarının kısa süre sonra serbest bırakıldığı” duyuluyor.

Haziran sonunda Atatürk Havalimanı’ndaki IŞİD saldırısını, örgütün 3 militanı Fatih’te bir apartman dairesinde hazırladıkları bombayla yapmış, yine onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

Türkiye’de FETÖ darbe girişiminden sonra “olağanüstü hal” ilan edildi, terör katlanarak arttı.

Böyle olması da “olağanüstü garip” değil midir?

IŞİD ve PKK savaşır mı?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise olayda DAEŞ’le ilgili bir tespitin olmadığını, zaten bunun öneminin de olmadığını söyledikten sonra “DAEŞ ile PKK arasında bir fark yok. İşbirliği içine girebiliyorlar” dedi.

Aynı konuşmada “Daha olay olur olmaz HDP’li milletvekillerinin, örgütünün oraya koşmasının sanki bu olaya hazırlıklı oldukları yönünde işaret verdiğini” söyledi.

Haberin Devamı

Aktay’ın söyledikleri “gerçeğe en yakın” değerlendirmedir.

Bugüne kadar yaptıklarına, PYD-IŞİD ilişkisine baktığımızda, Kuzey Suriye’deki gelişmeleri analiz ettiğimizde “IŞİD ve PKK’nın gerçekte birbirlerine saldırmalarının mantık dışı olduğu” net şekilde görülmektedir.

Toprak için…

IŞİD, bazılarımızın düşündüğü gibi Suriye’de “Menbiç’ten, Tel Abyad’dan PYD tarafından atılmadı”, savaşmadan çekildi. Türkiye’de de son haftalardaki PKK ve IŞİD’in eylemleri artık terör değil, “Türkiye siyasetine etki etme veya mesaj verme” değil, “Türkiye’yi daha hızlı şekilde Suriye’nin kuzeyine-savaşa çevirme ve yaratılan kaosta toprak elde etme” girişimidir.

“Suriye’de PYD devletine destek veren ülkeler”in bu eylemleri de desteklediği akla gelebilir. Sonuç olarak, sebepler ne olursa olsun ülkeden terör örgütlerini temizleme, vatandaşların can güvenliğini sağlama görevi iktidar partisine aittir.

DİĞER YENİ YAZILAR