OHAL ve kaos ortamı!

Dün Diyarbakır’daki PKK saldırısında hayatını kaybeden 5 polis ve 5 yaşındaki polis çocuğunu yazmış, Demirtaş ve HDP’nin bu kanlı terördeki ortaklığından söz etmiştim.

Aynı günün sabahında Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla terör saldırısı yapıldı ve 3 polis şehit oldu.

Arkasından Bitlis’te teröristlerin yola döşediği bomba patlatıldı; 3 asker, 4 güvenlik görevlisi, 1 köy korucusu şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Elazığ’da bombanın tesiriyle ağaçlar kökünden sökülmüş, araçlar etrafa savrulmuş. Olaydan sonra “hava destekli operasyonlar sürüyor” haberi çıkıyor.

Başbakan, İçişleri Bakanı, Milli Savunma Bakanı ve diğer bazı bakanlar Elazığ’a, olay yerine gidiyor.

Arkası kesilmeyen bombalı saldırılar sürüyor ve yeterli önlem alınamıyorsa felaketlerin ardından hava destekli operasyon veya olay mahalline ziyaret sorunu çözmez.

Terörü konuşalım!

FETÖ darbe girişiminin ardından elbette “devletin can damarı kurumlarına her nasılsa yıllar boyu kolayca yerleşip yayılmış Gülen’ciler”in bulunması, tutuklanması elbette gereklidir ama sadece bu konuyla daha fazla zaman kaybetme lüksü de yoktur.

Haberin Devamı

Hükümet acilen Güneydoğu’da ülkenin her köşesinde PKK terörü ve diğer olası terör eylemlerine karşı “en üst düzeyde önlem almak ve terör sorununa radikal bir çözüm bulmak” zorundadır.

Terör olayı yaşanan bazı AB ülkelerinde de OHAL ilan edilebiliyor ama o süreçte ülke çapında terör olayları çok daha az yaşanıyor veya tümüyle bitiyor.

Bizde ise “15 Temmuz” sürecinde ara veren terör OHAL sürecinde daha da arttı ve buna rağmen “sanki hiç olmuyormuş gibi” Hükümet gündeminde söz edilmiyor.

OHAL adeta teröristleri hiç etkilemedi, denetim daha da sıkı hale gelmiş gibi görünmüyor.

Asker ve polis araçlarının geçeceği yollara terör örgütü rahatça bomba döşüyor, istediği yere bomba yüklü araçlar gönderiyor ve alçakça katlediyor.

Olağanüstü hal şartlarında, “olağanüstü bir denetim” olmalı değil midir?

Suçlular her yerde!

Türkiye uzun süre sınırlarını kontrol etmediği, 3 milyondan fazla mülteci arasında sınırlardan başta IŞİD olmak üzere çok sayıda terörist de girdiği için zaten endişe büyük.

Haberin Devamı

Bu teröristlerin “apartman dairelerinde bomba hazırlayıp saldırı yaptıkları” olaylar yaşandı, nasıl temizlenirler bilinmiyor.

PKK deseniz “HDP’nin açık desteğiyle” ve sınır ötemizdeki kolu PYD’nin ABD ve Rusya desteğiyle ilerleyerek iyice güçlenmesiyle daha da çok yayıldı ve saldırılarını arttırdı.

Şu anda darbe girişimi kadar terörü önleme konusu da (özellikle OHAL şartlarında) çözüme ulaşmayı bekliyor. Ülkede bu kadar suçlu eylem yaparken bir de “cezaevleri doldu, yer açılsın” denerek 38 bin hükümlüyü ani bir kararla tahliye etmek, daha önceki afların suçları arttırdığını görmüş, yaşamış bir toplumda yeni bir endişe kaynağı oldu.

İnsanlar “Bu kadar köprü, havaalanı, yatırım yapılan ülkede milletin güvenliği ve adalet için yeni cezaevi mi yapılamadı” sorusunu sormaktalar.

Halk istiyor diye idam cezası getirmekten söz ederken, halkın istemediği başka adımlar atmak demokrasiyle bağdaşmıyor!

DİĞER YENİ YAZILAR