FETÖ, milat ve fırsatçılık!

Diyarbakır’da Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na yapılan bombalı PKK saldırısında 5 polis ve bir polis çocuğu şehit düştü.

Dün gazetelerde; eşi ile 5 yaşındaki oğlunun cenazesinde “İkisini bir koyun, korkar kuzum annesiz” diye acıyla haykıran Betül Gülbahar’ın yürek dağlayan fotoğrafları dayanılır gibi değildi.

Diğer tarafta bu acılar yaşanmıyormuş gibi gülen, konuşan, espriler yapan siyasetçi görüntüleri yer alıyor.

Selahattin Demirtaş’ın ise hala “IŞİD benzeri kanlı saldırılar” düzenleyen terör örgütünü “Darbe sonrası çiğlik yapıp birkaç şehre girdim diyebilirdi. PKK fırsatçılık yapmadı” sözleriyle savunuyor.

İtiraf…

“Birkaç şehre girdim diyebilirdi” sözleri Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi’ni Suriye gibi gördüğünün…

Türkiye’deki PKK saldırıları ile “Kuzey Suriye’de PYD’nin kentleri alarak ilerlemesinin aynı şey olduğunun”, iki olayın bağlantısının ifadesidir.

Masum insanları arkadan vurarak katleden bir terör örgütü “Şimdi darbe girişimi oldu, biz fırsatçılık yapmayalım” olgunluğu mu göstermiştir, Demirtaş ne anlatıyor?

Haberin Devamı

Türkiye’nin seçilmiş siyasetçisi Türkiye’ye karşı açıktan açığa terör örgütüyle mi çalışmaktadır? Bunun dünyada benzeri var mı?

Demirtaş “hayatını kaybeden masum insanların, çocukların günahını terör örgütüyle paylaştığını” bilmelidir.

Hükümet de artık acilen “PKK terörü ile Suriye’deki gelişmelerin bağlantısı”na yoğunlaşmalı, PYD’nin oradaki ilerleyişinin nelere mal olacağını hesaplamalıdır.

Çok geç kalındı!

Çalınan sorular

Başbakan Binali Yıldırım birkaç gün önce “17-25 Aralık miladımız” dedi.

Oysa dünkü yazımda da vurguladığım gibi ne yazık ki “tarihi silmek ve isteğe göre yeniden yazmak” mümkün değil.

Yüzlerce insanın ölümüne, yaralanmasına, toplumun büyük bir travma yaşamasına, 2000’li yıllarda bir kez daha ülkenin adının “darbe” ile anılmasına neden olan bir darbe girişiminde “sorumlular için bir milat, sorumluluk veya suç sayılması için bir başlangıç tarihi belirlemek” de mümkün olmayacaktır.

Bu darbe girişimine neden olan, imkan sağlayan süreç çok daha önceki yıllardan başladı.

Haberin Devamı

Askeri okullara giriş sınav soruları, kamu personeli seçme sınav soruları, yüksek okullara giriş sınav soruları yıllar boyunca çalınmış.

Kozmik oda!

Bu nedenle üzüntüden hastalananlar, intihar eden öğrenciler, askeri öğrencilere işkenceler olmuş.

FETÖ’nün askeri-sivil okullara öğrenci-öğretmen olarak, yargıya savcı-hakim olarak, Emniyet’e polis ve yönetici olarak yayılması önlenmemiş.

Balyoz ve Ergenekon kumpaslarıyla ordu yıpratılmış, masumlar ağır cezalar çekmiş, hayatını kaybedenler olmuş.

Genelkurmay’ın “kozmik odaları” 20 gün boyunca sebepsiz yere aranmış, en önemli devlet sırları savcı veya bilirkişi mazeretiyle birilerinin eline geçmiş.

Bazı komutanlar “uyarılmalarına rağmen” yıllar boyunca FETÖ’cüleri TSK’ya doldurmuş.

Şimdi binlerce insan tutuklanıyor ama bazıları o süreçlerde açıktan açığa bu eylemleri desteklemelerine, Gülen ve cemaatine çalışmalarına rağmen onlara dokunulmuyor.

Bu adalet sayılmaz, hukuki açıklaması da bulunamaz.

DİĞER YENİ YAZILAR